Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś u nas na forum pisaliśmy o tapetach dla dzieci i ktoś słuszną uwagę zwrócił, że tapeta nie powinna być dla takich noworodków intensywna kolorystycznie. Wzięłam sobie to do serca:) Chciałam z UK tapetę w krateczkę ale niestety nie przysłali próbki, dlatego przy okazji na zakupach w LM zamówiliśmy tą serię. Nam się podoba, Małemu będzie musiała:) Zapomniałam o tej tapecie bo zamówiliśmy ją w kwietniu, teraz mi się o niej przypomniało:)

Bardzo fajny wybór, no i unisex będzie można podmienić dzieciom pokoik jakby co ;)

Zbyt silne bodźce mogą prowadzić do przestymulowania także lepiej z nimi uważać. Na początek maluchowi można zafundować książeczkę biało-czerwono-czarną (już nie pamiętam z jakiej firmy to było ale polecała nam neurolog z CZD)

Nasza karuzela to były właśnie kawałki Bach. Motzar i Bethoven ;)

Mata z lusterkiem i szeleszczącymi elementami najlepiej a już z jakąś wystającą metką to ideał :p

Na oilatum niektórzy mogą mieć uczulenie (np ja) ale już polski odpowiednik oilan, nie ma jakiejś tam substancji dodanej a wszystkie zasadnicze właściwości takie same. W sumie jeśli dziecko nie ma problemów skórnym to nie ma potrzeby używać czegoś więcej niż jakiś hipp czy skarb matki. Zresztą ja to używałam wszystkiego minimalnie. Oliwkę to ja zużywałam a nie moje maluchy :p

Już kiedyś pokazywałam jaki kominek mi się podoba (że taki planujemy:))

Przykładowe zdjęcia (w środku cegła a na bokach panel drewniany)

1290619334_102495261_18-Kominki-sprzedaz-montaz-serwis-Twoj-Dom-Krystian-Kupis--1290619334.jpg

kominek2.jpg

Panel -coś w tym stylu ale jak najmniej udziwnień:

2399701275_1.jpg

2398692806_3.jpg

dsc0527ep.jpg

Zdjęcia Paneli/Konsol są z allegro.

Dzisiaj Marcin przysłał mi zdjęcie naszego kominka i ustawionych cegieł. Mogą być tak ustawione cegły? Nie zwracajcie uwagi na wszechobecny bałagan!

IMAG0136.jpg

A teraz wrzucę kolejny kolor na ścianie w naszym domku. Już jakiś czas temu pomalowane, ale dzisiaj Marcin zrobił zdjęcia. Głownie teraz jest w użyciu farba biała. Górę mamy już skończoną (tj. sypialnia, dziecięcy i łazienka). Najgorsze przed Marcinem - klatka schodowa (wysokość) - trzymajcie kciuki aby mąż mi nie zleciał:) Prezentuję kuchnię, choć meble by się przydały ;)

A`propos wysokości. Dzisiaj pierwszy raz myliśmy okna dachowe na schodach. Alpinistyczne drabiny w użyciu. Mąż stwierdził, że następne mycie jak nasi będą mistrzami Europy w piłce nożnej :)