Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

doczytałam u dziewczyn, że na listopad planujecie przeprowadzkę, super, bardzo się cieszę. Tapety już położone??

No Adaś nam się przez dwa tyg wysypiał, bo spał nawet w pierwszym spaniu nocnym 5 h, ale 4 dni wrócił do dawnego rytmu co 1,5 i 2 h . Teraz chyba ma jakiś katar i może dlatego tak szybko się budzi, sama nie wiem muszę wlecieć do DR.

a może to po prostu kolejny skok rozwojowy? na katar polecam maść majerankową i częste psikanie solą morską no a jeśli nie masz nic przeciwko homeopatii to euphorbium

Dzisiaj Panowie rozpoczęli u nas prace na zewnątrz - będziemy tynkować.

Oczywiście kolor ja wybrałam, więc jak znowu nie wyjdzie to będzie na mnie;)

Z tymi kolorami tynku jest chyba najgorzej (szczególnie przy kolorze dachówki - brązowy). Naprawdę nie ma szerokiego wyboru i generalnie kierowałam się tym żeby nie rzucał się w oczy (jak obecny). Zobaczymy co wyjdzie.

A wiesz że jak Marcin pomalował sufit w dużym pokoju, to ten dziwny kolor zaczyna mi się podobać. Może w weekend uda mu się pomalować wszystko drugi raz.

Z jednej strony tyle się dzieje. Wczoraj przyszła domówiony m2 ciętej cegły - bo wymyśliłam sobie jeszcze jedną ścianę. Zakup paneli, schody już są zapłacone (no nie do końca w całości - wiadomo), wybór tynku. Tylko tych efektów nie widać ;)No i umowa na kuchnię. Zlew kupiony w Ikea:wiggle:

Baaaaaaaaardzo dawno mnie nie było, ale podpisuję się dwoma swoimi i czterema łapami kota o jakieś foty. Jeśli za miesiąc chcecie mieszkać to przecież ostatni zakręt a potem prosta i meta. No nie tak całkiem, bo jeszcze urzędędowa pieczęć musi zakończyć budowę, zmienić dowody, papiery auta, z dowodami wycieczki do banku, ubezpieczycieli. Jeżeli nie macie nadanego numeru to zróbcie to jak najszybciej. Jest to formalność, a bez tego blokada kilku kroków w urzędach.

Pozdrowienia dla wszystkich, największe dla najmłodszego.

Khb- nr domu już mamy, a na razie Marcin się tam melduję, a właściwie już jest. Zmiana adresu a tyle biurokracji za tym idzie i dodatkowo za wszystkie zmiany dowodów itp. dokumentów jeszcze się płaci. Dwa lata temu zmieniała wszystko przeprowadzając się do rodziców i teraz okazało się że nowa karta bankowa poszła na stary adres, oczywiście zmieniłam dane adresowe w banku od razu po przeprowadzce tylko tak się złożyło to co zmieniłam nie jest powiązane z kartą, bo do karty to trzeba się pofatygować osobiście albo telefonicznie! Oczywiście bark ważności katy wyszedł gdy płaciłam za paliwo, a moje Dziecię wrzeszczało w samochodzie:p

• 2 weeks później...