Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aktualizacja? hmmm no jest prawie na bieżąco:) u nas po prostu nie wiele się dzieje... oszczędzamy jak możemy ale tych priorytetów jest tyle.... w każdym razie w tym roku kostka, może płot do końca. Robimy powolutku Adasia pokój, bo ciągle śpi z nami:) Wiesz Aga tu jakaś lampa zawiśnie, tam jakiś wieszak ale to wszystko za mało żeby pokazać w całości.

Jak będzie co pokazać to na pewno coś wkleimy:)

aktualizacja? hmmm no jest prawie na bieżąco:) u nas po prostu nie wiele się dzieje... oszczędzamy jak możemy ale tych priorytetów jest tyle.... w każdym razie w tym roku kostka, może płot do końca. Robimy powolutku Adasia pokój, bo ciągle śpi z nami:) Wiesz Aga tu jakaś lampa zawiśnie, tam jakiś wieszak ale to wszystko za mało żeby pokazać w całości.

Jak będzie co pokazać to na pewno coś wkleimy:)

Skąd ja to znam?;)

ale z jednej strony jest to dobre, bowiem nasze wybory (przynajmniej moje) są bardziej przemyślane:)

teraz i tak wszedł temat ogrodów, co też dla mnie przynajmniej dużym wręcz ogromnym wyzwaniem!!! muszę przyznać że nie ogarniam tematu i sama nie wiem co bym do końca chciała na tych naszych paru metrach:)

Ogród to w sumie na spokojnie sobie w głowie ukłądam. Obstawiłam się ksiazkami i wybieram miedzy tym co się nadaje do nas a tym co mi się podoba i jakbym chciala zeby ostatecznie wyglądało. Ale już widzę, ze to bedzie dłuuuuuugi proces;)

Wiedzę na temat roślin mam podobną jak na temat elektryki czy c.o.;), ale widzę światełko w tunelu, bo wciąga mnie to strasznie:)

Aga a myślałaś o projekcie ogrodu? Bo ja się szczerze zastanawiam. Zanim zgłębię temat to potrwa hoho...a ogrodu się raczej nie wymienia jak kanapy. Dlatego skłaniam się do skorzystania z fachowców.

Co do roślin wiem jedno - nie mogą wymagać zbytniej pielęgnacji bo ja nie mam na to czasu:) Muszą być mało wymagające, a iglakami różnego rodzaju nie chcę się obsadzać.

Cześć Asia:) Ogród też mnie przerasta, ale postaram się sprostać;) Projekt zrobiłam sama, ale dałam architektce ogrodów do korekty.

Wnętrzarsko mamy prawie wszystko, ogrodowo - niemal zero. W budżecie ostatnie miejsce zajęła kostka i tarasy, gdyby nie zwrot vatu, to na ogród bym musiała przekroczyć budżet na budowę, a tak jest jakiś grosz, który wydamy na roślinki i może na jakieś nawodnienie...

Buziaki dla Adasia:)

Asia, już jedna rozmowe nt. projektu miałam i zdecydowanie się nie zrozumieliśmy. Myślę, żeby zrobić samemu jak Ardea, ale w tej chwili czasu nie mam. Myślę, zeby zimą sie tym zająć. No chyba, ze ochłone po ostatnim spotkaniu z projektantem i sie do kolejnego wybiorę;)

Pumpa - ja zakładałam na wędzarnię min 3 tys. ale dlatego że wliczyłam robociznę. Jeśli sami będziecie robić to super, duża oszczędność. Zdjęcie tej wędzarni ktorą pokazałaś jest w sam raz - na prawdę nic więcej nie potrzeba. Choć jak oglądam zdjęcia niektórych wędzarni to jestem podwrażeniem kunsztu pomysłów -osobne domki:) Ale to już chyba dla koneserów...