Joannk 18.06.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 No właśnie Aguś, a tak to mamy wymarzone domy:) Dzisiaj mam urlop i znalazłam chwilę aby zaglądnąć do naszego dziennika a tak to jest ciężko Lukarna - cieszę się że nie wypadliśmy najgorzej jeszcze dużo do zrobienia, ale małymi kroczkami powoli do celu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Asia, jak już zajrzałaś to moze mała aktualicja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 18.06.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 aktualizacja? hmmm no jest prawie na bieżąco:) u nas po prostu nie wiele się dzieje... oszczędzamy jak możemy ale tych priorytetów jest tyle.... w każdym razie w tym roku kostka, może płot do końca. Robimy powolutku Adasia pokój, bo ciągle śpi z nami:) Wiesz Aga tu jakaś lampa zawiśnie, tam jakiś wieszak ale to wszystko za mało żeby pokazać w całości. Jak będzie co pokazać to na pewno coś wkleimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 aktualizacja? hmmm no jest prawie na bieżąco:) u nas po prostu nie wiele się dzieje... oszczędzamy jak możemy ale tych priorytetów jest tyle.... w każdym razie w tym roku kostka, może płot do końca. Robimy powolutku Adasia pokój, bo ciągle śpi z nami:) Wiesz Aga tu jakaś lampa zawiśnie, tam jakiś wieszak ale to wszystko za mało żeby pokazać w całości. Jak będzie co pokazać to na pewno coś wkleimy:) Skąd ja to znam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 18.06.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 ale z jednej strony jest to dobre, bowiem nasze wybory (przynajmniej moje) są bardziej przemyślane:) teraz i tak wszedł temat ogrodów, co też dla mnie przynajmniej dużym wręcz ogromnym wyzwaniem!!! muszę przyznać że nie ogarniam tematu i sama nie wiem co bym do końca chciała na tych naszych paru metrach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ogród to w sumie na spokojnie sobie w głowie ukłądam. Obstawiłam się ksiazkami i wybieram miedzy tym co się nadaje do nas a tym co mi się podoba i jakbym chciala zeby ostatecznie wyglądało. Ale już widzę, ze to bedzie dłuuuuuugi proces;) Wiedzę na temat roślin mam podobną jak na temat elektryki czy c.o., ale widzę światełko w tunelu, bo wciąga mnie to strasznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.06.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Aga a myślałaś o projekcie ogrodu? Bo ja się szczerze zastanawiam. Zanim zgłębię temat to potrwa hoho...a ogrodu się raczej nie wymienia jak kanapy. Dlatego skłaniam się do skorzystania z fachowców. Co do roślin wiem jedno - nie mogą wymagać zbytniej pielęgnacji bo ja nie mam na to czasu:) Muszą być mało wymagające, a iglakami różnego rodzaju nie chcę się obsadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.06.2013 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ach, z Marcina loginu napisałam:).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Cześć Asia:) Ogród też mnie przerasta, ale postaram się sprostać Projekt zrobiłam sama, ale dałam architektce ogrodów do korekty. Wnętrzarsko mamy prawie wszystko, ogrodowo - niemal zero. W budżecie ostatnie miejsce zajęła kostka i tarasy, gdyby nie zwrot vatu, to na ogród bym musiała przekroczyć budżet na budowę, a tak jest jakiś grosz, który wydamy na roślinki i może na jakieś nawodnienie... Buziaki dla Adasia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Joann a liczyłaś może koszt wędzarki? My bardzo chcemy zrobić, ale znajomi nas przeraził bo mimo, że robił sam z kolegą (u nas byłby to mój mąż i brat) i poszło mu ok tysiąca zł. My na razie tyle nie mamy i nie wiem czy się za to zabierać (chcemy murowaną z częścią drewnianą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mój sąsiad właśnie skończył wędzarnie z grillem całość z cegły, żeliwne drzwiczki, robocizna własna i wyszło ok.1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 a robił z kamienia czy z cegły? My grill mamy, a wędzarkę chcemy wcisnąć między ogrodzenie a choinkę raczej nic wizualnie spektakularnego a w TYM stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Robił z cegły takiej zwykłej, a środek z szamotu. Styl bardzo mi się podoba. My będziemy robić dopiero w przyszłym roku i myślę o białym piaskowcu lub ostatecznie jakimś szary klinkierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ja bym jednak chciała już w tym roku bo mam problemy z jedzeniem wędlin bo źle na konserwanty reaguję A tu ciągle jakieś nowe wydatki wypadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mój mąż chce sie sam podjąć wykonania grillo - wędzarni, wiec w tym roku na pewno nie da rady czasowo. Będziemy korzystać z Waszych doświadczeń, podobno najwięcej zabawy jest z kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mój brat już kilka popełnił także to byłaby kwestia naszego towaru, jego roboty no i dużej ilości piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 19.06.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Cześć Asia:) Ogród też mnie przerasta, ale postaram się sprostać Projekt zrobiłam sama, ale dałam architektce ogrodów do korekty. I tak jesteś Mistrzynią!!!!! Podjęłaś się sama i zrobiłaś projekt!!!! No i oczywiście wiesz co chcesz mieć, a ja nawet nie tego nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Asia, już jedna rozmowe nt. projektu miałam i zdecydowanie się nie zrozumieliśmy. Myślę, żeby zrobić samemu jak Ardea, ale w tej chwili czasu nie mam. Myślę, zeby zimą sie tym zająć. No chyba, ze ochłone po ostatnim spotkaniu z projektantem i sie do kolejnego wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 19.06.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Pumpa - ja zakładałam na wędzarnię min 3 tys. ale dlatego że wliczyłam robociznę. Jeśli sami będziecie robić to super, duża oszczędność. Zdjęcie tej wędzarni ktorą pokazałaś jest w sam raz - na prawdę nic więcej nie potrzeba. Choć jak oglądam zdjęcia niektórych wędzarni to jestem podwrażeniem kunsztu pomysłów -osobne domki:) Ale to już chyba dla koneserów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.06.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 budowa wędzarni i wszystko o wędzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts