Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No Esiak, fajnie miałeś:) Ja też nie narzekam, bo miło spędziłam weekend, teraz czekam na Anathemę:)

Spotkałeś się z tynkami mozaikowymi Caparola?

czytałem o nich widziałam opisy techniczne na stronie caparola, ale na żywo ich nie widziałem...

Ardea, a jak tam nowa płyta Anathemy? przesłuchana już...?

Joannk a propos ostatnich rozmów o farbach - byłam się dzisiaj upewnić z tymi farbami a że udało się trafić na klienta męża to mogłam marudzić do bólu. I tak tikkurile szarą na bazie Feelings Extra Durable bierzemy do łazienki, kuchni i na hol - 2 opakowanie po 2,7l pan wyliczyl ze beda niezbedne i tu podał kozst ok 320zł (za szarego dekorala mieliśmy 120 ale dorzucamy na tikkurilę skoro tak zachwalacie).

Pokojowe jasne na bazie optiva mat 270zł za 9l, a mat satin za 325zł (mat satin ma lepszą zmywalność niż mat). Bierzemy pod uwagę tylko jasne kolory więc powiedział że pigment to koszt 3-5zł na pudełko. Pytałam się skąd różnica taka między moimi wizytami to tylko się zaśmiał że to pewnie "nowy" tak nas doinformował, uffff ;)

W prawdzie jak pokazaliśmy jaki kolor cchemy do salonu to zaproponował nam jednak duluxa w tych nowych kolorach seria KRETA Ostrzegał, że te jasne kolory tikku mogą wyjść jak siny biały i żebyśmy to jednak przemyśleli. Aha różnica jest taka że duluxa bym miała 15l a tikkurili 9 a powierzchnia zamalowywania m2 bardzo podobna. Pan twierdzi że z tej dużego pudła tikkurili amator może pomalować ok 120m2 pod warunkiem kupna właściwego, dedykowanego wałka. I potwierdził to co mówi nasz wykonawca, że jedną z najlepszych białych-białych jest w tej chwili akrylit w dekorala

Pumpaluna - z tego co czytam to rozumiem że mniej zapłacisz za farby:) Super wiadomość:) My chyba pojedziemy jeszcze zobaczyć farby Kabe - bo u nas można je kupić na wsi, a ja za bardzo nie podróżuję, a może coś do uda się wybrać do pokojów. Do kuchni jestem pewna że szary, do przedsionka też (ale nie wiem czy dwa odcienie szarości czy jeden), dolna łazienka jeszcze nie sprecyzowana, ale myślę cały czas nad tym:) Duży pokój aktualnie też w szarościach, a reszta zobaczymy.

Dzięki za podanie cen, przynajmniej będę zorientowana - to dużo daje przy zakupie. Faktycznie co do wałka - potwierdzam musi być dobry - tak jak wcześniej pisałam nam wcisneli w sklepie jakiś beznadziejny, który pochłaniał za dużo farby. Ale już wiemy że przy zakupie pędzla musimy się najpierw upewnić u mojego taty:)

U nas tą samą szarością idzie łazienka, kuchnia, hall i schody. Dodatkowo w łazience tam gdzie komin pójdzie wściekła czerwień pod którą dopasowywaliśmy dodatki (u Agalind pokazałam moje lampy) a salon to sama nie wiem jeszcze. Miał być jasny szary ale teraz "przemyśliwujemy" jakiś delikatny a'la biały jednak i kominek ze srebrną wstawką

U nas tą samą szarością idzie łazienka, kuchnia, hall i schody. Dodatkowo w łazience tam gdzie komin pójdzie wściekła czerwień pod którą dopasowywaliśmy dodatki (u Agalind pokazałam moje lampy) a salon to sama nie wiem jeszcze. Miał być jasny szary ale teraz "przemyśliwujemy" jakiś delikatny a'la biały jednak i kominek ze srebrną wstawką

Lampy widziałam - bardzo ładne i bardzo ładna cena:)

Co do bieli - to zawsze jest to uniwersalny kolor, jak nie jesteś zdecydowana do szarości, to faktycznie może lepiej wybrać jakiś odcień bieli. Ja bardzo lubię ten kolor, za neutralność, świeżość i jasność.

Esiak no to po kolei wymieniając (z czego niektóre płytę, zmywarkę i mikrofalę mamy w formie nagrody za jedyne 10% odpłatności razem z pitem w przyszłym roku)

Płyta indukcyjna BOSCH PIE611T14E

Piekarnik AMICA EBI8862

Zmywarka Bosch SGI 55E75EU

Lodówka BEKO GNE 114610fx

Okap AMICA OTS625I

i już łazienkowo ale też wrzucę Pralka SAMSUNG WF0602WJV

Kuchenka mikrofalowa Samsung GE86V-BB (na taką do zabudowy nas na razie nie było stać ale szafka pod zabudowę przygotowana)

Jaonnk mój mąż czystej bieli mówi stanowcze nie, myślę że to ze względu na naszą stonkę, która jest niereformowalna jeśli idzie o uciapanie ścian

Co do bieli - to zawsze jest to uniwersalny kolor, jak nie jesteś zdecydowana do szarości, to faktycznie może lepiej wybrać jakiś odcień bieli. Ja bardzo lubię ten kolor, za neutralność, świeżość i jasność.

co do bieli, jestem tego samego zdania, dlatego cały dół będzie biały, ciemniejsze podłogi; kolorowo bedzie na górze :)