Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Ardea a ja się boję, że ta biel nie wyjdzie biała biała i właśnie cienie sprawią, że będzie szara, taka brudna raczej. Pan od tikkurili kazał uważać właśnie na pierwsze kolory z wzornika bo one wychodzą takie sine i w ostatecznym rozrachunku na ścianie wyglądają jak wiele lat niemalowane, zaniedbane ściany. Wczoraj przyszła mi na myśl jeśli nie seria kreta to może przełamę kolor pod delikatny odcień oliwki

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W ostatni piątek byliśmy jeszcze raz zorientować co do ceny podłogi na parterze. W zeszłym roku planowaliśmy deskę lakierowaną na mat. Ale jak się okazało aktualnie producent poszerzył swoją ofertę i mają już gotowe deski fazowane i szczotkowane, olejowane. Znalezienie kompromisu między tym co się podoba a ceną jest niekiedy trudne.

Poprosiliśmy o wycenę takich desek gotowych wraz z montażem oraz o wycenę parkietu (+ montaż). Różnica na m2 między tymi dwoma rozwiązaniami to 50 zł, co przy naszych 63 m2 daje do myślenia.

Chciałam pokazać rozwiązanie dot parkietu, które mi się podoba.

Grubość deski parkietowej (największa) 22 mm, 7 cm, 50 cm

028.jpg

030.jpg

Tak właśnie miałby wyglądać parkiet - lakierowany myślę jakiś extra mat:)

Edytowane przez Joannk

Cześć po Świętach!

Dziękujemy WSZYSTKIM za życzenia Świąteczne!!!

Przybyło mi znowu kilka kilogramów po Świętach:)

U nas dekory przysufitowe założone, pięknie się prezentują (przy najmniej dla mojego oka:)) Parapety wszystkie też są i rozpoczęło się malowanie w ramach wolnych dni. Na razie poszły pod wałek sufity w łazienkach, kuchni i wiatrołapie, żeby nie brudzić później płytek. Jejku jak to wszystko pięknie wygląda jak tak bielsze się staje - nawet sufity są większe:)

Dzisiaj zamawiam płytki do łazienki górnej: na podłogę Paradyż Noce by my way, a na ściany Paradyż Piumetta Blanco - przez całe Święta zastanawialiśmy się ile więcej tego towaru zamówić. Przyjmuje się 5-10%, ale my według projektu mieliśmy już uwzględnione wszystkie przycinki itp. Mimo wszystko zdecydowaliśmy się zamówić po 1 m2 więcej (czyli po 5 płytek z każdej serii). Oby starczyło, jest to akurat te 5% więcej.

Znalazłam piękną lampę do wiatrołapu - zamówiłam, zapłaciłam i okazało się że lampy nie ma:( Znalazłam drugi sklep, zamówiłam, ale jeszcze nie zapłaciłam i lampy też już nie ma:( Lamy te jeszcze są w sprzedaży ale głównie w patynie, w chromie już niestety nie:(

A taka ładna była:

FD1_12616.jpg

Mam jeszcze w zanadrzu inną, ale ta wyżej była zdecydowanym faworytem.

FD1_12007.jpg

Chodzę ale na krótkie dystanse i staram się jak najmniej chodzić po schodach, co w naszym przypadku jest ciężko wykonalne, bo sypialnie na górze a kuchnia na dole. Generalnie mimo wszystko dużo nadal leżę, wolę dmuchać na zimne...

Jeżdżenie po sklepach i oglądanie - to niestety dla mnie maraton:) Więc ostatnio pozwoliłam sobie na niego gdy jechaliśmy do lekarza, na drugi dzień wstałam o 12h w południe - taka byłam wykończona:) Jest to upierdliwe - bo mało da się załatwić, ale dobrze że jest internet i w ten sposób możemy dokonywać jakiś tam zakupów.