Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć my dzisiaj mieliśmy odbiór płytek do łazienki górnej (Noce by my way i Piumetta) - 45 m2 i tyle samo paczek. Daliśmy radę sprawdzić tylko po jednej paczce z serii. Koszmarnie ciężkie te płytki, zastanawiam się jak my je przetransportujemy (czyt. jak Marcin) na górę jak nie mamy schodów! Nie będzie lekko, oj nie.

Ale płytki noce są ładne dosłownie tak jak na zdjęciach i grube, oby się dobrze cięły. Piumetta - no co tu opisywać, biała płytka z połyskiem, też całkiem ładna.

Ogólnie jestem zadowolona z zakupu w sklepie internetowym, bardzo szybka dostawa. Mieli już w piątek możliwość dostarczenia, ale przełożyliśmy na dzisiaj.

Żeby tak jeszcze Pan Płytkarz nam nie zawalił to będzie dobrze, na chwilę obecną się spóźnia z rozpoczęciem robót, czuję się tym poddenerwowana.

A Marcinek dzisiaj dzielnie malował, a ja się dzielnie wylegiwałam:)

My nie mamy żadnego doświadczenie z suszarkami, ale jest to wygodny sprzęt zwłaszcza zimą, gdzie nie ma tego prania gdzie wywiesić.

Nasz Pan Płytkarz już miał zacząć od zeszłego wtorku:( czyli jutro tydzień w plecy. Dzisiaj ma zadzwonić i potwierdzić kiedy będzie mógł zacząć - wątpię że zadzwoni. Jest bardzo nie słowny, za każdym razem jak mówi że oddzwoni to nigdy tego nie robi:( Najgorsze jest to, że teraz znaleźć jakiegoś fachowca z dobrą ceną jest jaki igły w stogu siana.

Wklejam zdjęcia tych naszych płytek, proszę się nie rozglądać wokół tylko patrzeć prosto na płytki. Garaż = bałagan.

Noce by my way (19,8*119,8)

P1030467.JPG

Piumetta Blanco (29,5*59,5)

P1030468.JPG

Edytowane przez Joannk

Ładne te płytki, pomyślałam co za dechy pokazuje Joannk:yes: Widziałam na żywo i mnie się najbardziej z drewnopodobnych (polskich) podobały, naprawdę fajnie wyglądają już na gotowo.

Esiak widziałam jeszcze jakiś model za 1700, nie wiem czy droższy znaczy lepszy, nie umiem porównać, ale dzięki:)

Ładne te płytki, pomyślałam co za dechy pokazuje Joannk:yes: Widziałam na żywo i mnie się najbardziej z drewnopodobnych (polskich) podobały, naprawdę fajnie wyglądają już na gotowo.

Esiak widziałam jeszcze jakiś model za 1700, nie wiem czy droższy znaczy lepszy, nie umiem porównać, ale dzięki:)

poniżej opinie na temat tego modelu:

Kupiłam suszarkę by ja postawić na pralce Boscha i ze względu na codzienne pranie dziecięcych ciuszków, które w zimie nie mam gdzie suszyć.

Mam ją od paru dni i co zauważyłam to super wysusza kołdrę puchową w 3 godz. ( latem suszyłam ją na dworze 3 dni w słońcu) ręczniki frotte, odzież są miękkie w dotyku i dobrze się prasują!.

Co do jej użytkowania to jak najbardzień w okresie jesień - zima , zas latem gdy ma się gdzie suszyć to na dworze .

Pomocna przy dzieciach. Załuważyłam, że przy suszeniu odziezy, ręczników to duzo ściera tkaniny pozostawiając pyłek wfiltrze. No cóż - coś za coś. Niszczy się odzież, ale za to ma się mniej wilgoci w domu.

Polecam rodzinom z dziecmi

Jedyny minus tej suszarki to pytanie dlaczego tak długo zwlekaliśmy z jej kupnem.Wcale nie jest głośna tak jak niektórzy nam mówili, wręcz przciwnie zaskoczyła nas jej cicha miarodajna praca. Duży wybór programów, rzeczy po wyjęciu są niepogniecione dzięki specjalnemu systemowi uruchamianemu po zakończeniu suszenia. Woda skrapla się do zbiornika i łatwo ją usunąć. Bardzo wydajny duży bęben, pralka godna polecenia szczególnie przy większej rodzince, a jak się ma małe dzieci to już nie ma na co czekać. Trzeba kupować...Polecam.

Nie będę powielać opinii innych, bo z nimi sie zgadzam, a chciałam tylko dodać, że jest SUPER INTELIGENTNA!!! Ustawiłam na "DO SZAFY" i wrzuciłam ok 4kg prania dziecięcych ciuszków, pojawiło sie na wyświetlaczu 1h 44 minut a po niecałej godzinie już było wszystko wysuszone i akcja zakończona. Także dostosowuje się do ilości i wilgotności ubrań. Super

Suszarka która miło mnie zaskoczyła, zlikwidowała sterty ubrań z saloniku i zmniejszyła wilgotność w mieszkaniu.

Sama dostosowuje czas do ilości ubrań i do jej wilgotności, cicha, bez zbędnych drżeń. Spora ilość ubrań nadaje się wprost do szafy bez prasowania ... ale tu można się rozczarować ... jeżeli ktoś myślał że pozbędzie się żelazka to się grubo myli. Koszty no cóż pół roku używania rachunki z 70zł miesięcznie podskoczyły do 140 zł z dopłatą za ostanie okres 500zł ale niektórzy mówią, że takie rachunki płacą bez suszarki :)

Polecam bardzo ułatwia życie

ja mam jednego z najtańszych elektroluxów, moim zdanie nie żre tyle prądu, no w każdym razie rachunki nam znacznie nie podskoczyły po zakupie suszarki

co do gniecenia to trzeba jej po prostu nie przeładowywać i wyjmować ciuchy zaraz po skończeniu suszenia, kiedy są jeszcze ciepłe

poza tym jest to sprzęt bez którego cierpię na wakacjach np., ciuchy wyciągnięte z suszarki są mięciutkie, no i przy dzieciakach to super wygodne, nie trzeba tyle ciuchów kupować