Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co do programów to u mnie w użyciu program standardowy dla bawełny taki do szafy i super suche, do tego syntetyki w tej samej konfiguracji

używam tez często przycisku delikatne, czasem jak nie wyjmę ciuchów od razu to je z lekka podgrzewam programem do suszenia na czas

i tyle, reszty programów nie używam

dla osób, które prasuja użyteczny będzie program do suszenia pod żelazko, ale ja odkąd mam suszarkę to żelazko raczej rzadko odkurzam :)

Joannk moja siostra ma całą łazienkę piumetta zrobioną tyle że biało-czarną, bardzo ładnie wygląda. A noce myway mam nadzieję że będą łatwiejsze w układaniu niż moje woodentic. Majster próbował szlifować pod kątem 90stopni ale po kilku spapranych płytkach odpuściliśmy i teraz muszę poszukać jakiejś farby, żeby kanty/ranty podmalować bo szlifowanie nie wyszło i zakładka beznadziejna jest na obudowie geberitu.

Daleko mu do kominka marzeń, ale jak już w końcu rozpaliliśmy ogień i sobie przed nim usiedliśmy (szczegół że na wiadrach z farbą wcinając kebaby) to stwierdziliśmy że jest fajnie. Po prostu stwierdziłam, że lepiej się cieszyć tym co się ma a nie gdybać co można byłoby zrobić mając większą kasę. Na razie kominek dalej bez obudowy bo ciągle mamy czas. Pewnie machniemy go na grafitowy i jakąś strukturę może zrobimy a na ramkę przyjdzie czas (mooooże będzie stalowa a może kamienna, zależy jakie meble weźmiemy ostatecznie)

A fot nauczona doświadczeniem nie pokazuję publicznie.

U nas płytki pękały a sprzęt niby dobry z tarczą diamentową i za kupę kasy a i inne płytki szlifowali bez najmniejszego problemu a temu nie poredzili. Tyle, że nas przed woodenticiem od razu sprzedawca uprzedzał, że mimo iż to I gatunek to nie jest prosty w układaniu i obróbce, no i niestety po wdeptaniu w niego kamienia mamy już "odprysk" a znajoma mówiła że jak u niej w pracy przesunęli teraz niewielką lodówkę do malowania to całe przeciągnięcie jest rysa na płytkach :/

Za nasze, po sporym rabacie płaciliśmy 93zł/m2, ale zależało mi na tym, żeby kupić lokalnie bo w necie ciut taniej widziałam.

Nie przeraziły Was wielkością te maszyny do płytek, bo ja nie wiedziałam, że one są takie ogromne:eek: Pumpaluna na drewnie też ryski widać, a skoro ma udawać drewno to udaje;)

wielkość jak wielkość ale jak próbowałam ją przesunąć bo mi na drodze stała to i waga mnie zdziwiła ;)

Edytowane przez pumpaluna