Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dziękujemy a miłe słowa. Nie spodziewałam się, że w jeden dzień jedno pomieszczenie już będzie gotowe. Jak będą białe meble kuchenne, wówczas efekt będzie widoczny, ale miło się patrzy jak coś idzie do przodu. Jutro może kominek nam zamontują - taki fajny tydzień mamy:)

A w piątek jedziemy do sklepu z podłogami, może jakieś próbki weźmiemy. Wybór padł na deski podłogowe, choć ja wolałam parkiet, ułożony we wzór który pokazałam u nas w komentarzach na str 103 (post 2024) - i nikt go nie skomentował bo Wszyscy już żyli Świętami;)

Ale po przemyśleniu stwierdziłam że taka podłoga jest za elegancka do naszej cegły i deski będą z nią lepiej współgrały, tym bardziej że bierzemy deski z sękami. A przy parkiecie tak ułożonym musielibyśmy uwzględnić deski o parę klas wyższe, a nawet myślałam o jesionowych a nie dębowych.

W każdym razie decyzja już podjęta - Pan Płytkarz przymierza płytki do grubości deski dębowej. Chyba jakoś będzie to wyglądało:)

khb - dzięki, właśnie przed chwilą byłam u Ciebie. Już podłączony gaz:) super! my może do sierpnia będziemy mieć gaz z głowy.

Dzisiaj piękna pogoda, tata zawiózł mnie na działkę. Pan Płytkarz nadal działa...., instalują kominek - wczoraj nie dali radę go załadować i nie dojechali... kontener wywieziony, ale jeszcze jeden z pewnością zamówimy....

Wapno nam zostało 10 worków, nie chce ktoś kupić? A i jeszcze genderka na ocieplenie domu i na podłogę?