Joannk 24.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ardea - tak wtopiliśmy z tym kolorem, że na razie nawet nie chce mi się myśleć Ale na pewno będzie jaśniejszy:) Nie żółty, zielony, teraz podobno są trendy kolory ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.04.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jasny piaskowy by u Was ładnie wyglądał A kolory ziemi ogólnie przyjazne są Co teraz planujecie robic, skoro płytki się pięknie kładą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Marcin aktualnie maluje po pracy i we weekendy jak da radę. Jak skończy musi zabrać się za obudowę kominka i ułożenie cegieł na ścianie w dużym pokoju i na ścianie kominowej na piętrze. W tym czasie musimy zamówić podłogi drewniane i znaleźć jakieś panele (maj). Właśnie jutro jedziemy ponownie w sprawie podłogi na dole (deski).Dobrze by było gdybyśmy dali radę do czerwca (dziecko na świecie).Lipiec uczymy się obsługi dziecka i może będą panele. Sierpień kaloryfery (musi być już miejska woda), podłogi drewniane i schody. No to taki plan...a życie pokaże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.04.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Esiak a powiedz czy 70zł za robociznę i materiałem (caparol, mój tylko styro) to cena do przyjęcia? Za cały dom 17tys nam zaśpiewał plus 3 za podbitkę (boryszew grafitowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.04.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Plan ambitny i na pewno do wykonania:) Przeprowadzka na wrzesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.04.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Joannk a jakie kolory ostatecznie robicie? Nie wiem czy czytałaś o mojej przygodzie z tapetowaniem, u Ardei wczoraj czy przedwczoraj się rozpisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pumpaluna - Marcin później odpowie, bo już jest w piwnicy...ale z tego co spojrzałam my za samą robociznę ocieplenia (położenie siatki, i tego kolorowego gruntu) ponad 30 zł. Nie mamy tynków, a materiały wszystkie sami kupowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ardea - Marcin z pewnością, a my zobaczymy czy zapachy nie będą jeszcze zbyt intensywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Najważniejsze to dobry plan:)Cześć J:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Joannk a jakie kolory ostatecznie robicie? Nie wiem czy czytałaś o mojej przygodzie z tapetowaniem, u Ardei wczoraj czy przedwczoraj się rozpisałam. No czytałam o tej tapecie, po prostu szok, przecież niedawno rozmawialiśmy o czarnych elementach: ścianach, tapetach.... Myślałam, że może sami też zrobimy nasze tapety, ale chyba wezmę fachowców, bo tyle poświęcenia wykazałam w znalezieniu tapety-karaty, że bym się załamała jakby coś wyszło nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Najważniejsze to dobry plan:) Cześć J:) Cześć Nie bierzemy udziału u Ciebie, bo tematem jesteśmy daleko w tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.04.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Joannk mój mąż wielokrotnie kładł tapetę w domu rodzinnym i nigdy nie było żadnych niespodzianek. Z tego co rozmawialiśmy ze znajomym gościem od wykończeniówek taki urok tapet winylowych z tą taką powłoką inszą. Papierowe wchłaniają klej czy wodę i plam nie ma a z winylowymi i jeszcze jakimiś bywa różnie.Jeśli nigdy nie kładliście sami tapety to myślę, że z fachowcami dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Spoko, pomożemy Wam jakby co;) haha przynajmniej w jakims temacie będę mogła służyć Marcinowi radą:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jeśli nigdy nie kładliście sami tapety to myślę, że z fachowcami dobry pomysł. Masz rację, tym bardziej, że drugi raz tapety z Francji już nie zamówię (wówczas była okazja logistyczna w postaci Znajomych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Lukarna - znając Marcina to zgłębi wszystkie możliwe źródła dot wychowania dzieci:) Ale jakby co to wiemy do kogo mamy się zwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja myslę że on już w piwnicy Tracy Hogg podczytuje:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Tracy Hogg to ja aktualnie poczytuję, ale Marcin zaraz jest po mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.04.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja też metodycznie podeszłam do macierzyństwa, a po urodzeniu się Małej wszystkie teorie wzięły w łeb;) Chociaż temperaturę wody co do kreski mierzyłam i inne takie dziwactwa przejętej mamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Widzisz, mogłam Wam pożyczyć mój egzemplarz:) Nówka sztuka, nie śmigany;) A mogłam chociaż przed urodzeniem Marcina przeczytać - może by to coś dało... A tak dzisiaj wieczorem usłyszałam (szykując kolację w kuchni) - Cieść mama, ja dziś nie plum. Tancin (Marcin) dziś nie plum. Ja kako i aaa a ty sio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.04.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Teoria teorią, a praktyka praktyką I tak dostaniemy w kość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts