Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marcin aktualnie maluje po pracy i we weekendy jak da radę.

Jak skończy musi zabrać się za obudowę kominka i ułożenie cegieł na ścianie w dużym pokoju i na ścianie kominowej na piętrze.

W tym czasie musimy zamówić podłogi drewniane i znaleźć jakieś panele (maj). Właśnie jutro jedziemy ponownie w sprawie podłogi na dole (deski).

Dobrze by było gdybyśmy dali radę do czerwca (dziecko na świecie).

Lipiec uczymy się obsługi dziecka i może będą panele.

Sierpień kaloryfery (musi być już miejska woda), podłogi drewniane i schody.

No to taki plan...a życie pokaże:)

Joannk a jakie kolory ostatecznie robicie? Nie wiem czy czytałaś o mojej przygodzie z tapetowaniem, u Ardei wczoraj czy przedwczoraj się rozpisałam.

No czytałam o tej tapecie, po prostu szok, przecież niedawno rozmawialiśmy o czarnych elementach: ścianach, tapetach....

Myślałam, że może sami też zrobimy nasze tapety, ale chyba wezmę fachowców, bo tyle poświęcenia wykazałam w znalezieniu tapety-karaty, że bym się załamała jakby coś wyszło nie tak.

Joannk mój mąż wielokrotnie kładł tapetę w domu rodzinnym i nigdy nie było żadnych niespodzianek. Z tego co rozmawialiśmy ze znajomym gościem od wykończeniówek taki urok tapet winylowych z tą taką powłoką inszą. Papierowe wchłaniają klej czy wodę i plam nie ma a z winylowymi i jeszcze jakimiś bywa różnie.

Jeśli nigdy nie kładliście sami tapety to myślę, że z fachowcami dobry pomysł.

Widzisz, mogłam Wam pożyczyć mój egzemplarz:)

Nówka sztuka, nie śmigany;)

A mogłam chociaż przed urodzeniem Marcina przeczytać - może by to coś dało...:)

A tak dzisiaj wieczorem usłyszałam (szykując kolację w kuchni)

- Cieść mama, ja dziś nie plum. Tancin (Marcin) dziś nie plum. Ja kako i aaa a ty sio!

:D