Joannk 25.04.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 U nas rozbiórkowa by za dużo miejsca zajęła i skróciła trochę nasz mały salon, a po drugie chcę mieć taką samą cegłę na kominie na piętrze, a tam z kolei nie chcemy obciążać stropu. Jedyna opcja to ciąć takie cegły, ale czy to się opłaca do cen elkamino? Może się okazać że więcej się straci czasu i pieniędzy. Oczywiście musimy jeszcze się zastanowić, bowiem mamy przepiękną cegłę rozbiórkową - miodzio - w naszym przypadku do pocięcia. Może wiecie ile takie cięcie kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.04.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Mój mąż się dowiadywał, bo też planujemy pociąć, ale nie pamiętam, dopytam. Wiem, że trzeba jej mieć sporo, bo jest dużo odrzutów, sporo pęka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.04.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Tak dla oka trochę cegły:) a tu biała cegła (podobny układ mamy tj. ściana i obok po prawej kominek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.04.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Zdjęcia śliczne, niektóre mi znane:) Mąż powiedział, że pan nam wycenił już z położeniem, fugą i impregnacją, więc nie ma pojęcia ile za samo cięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.04.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja też jestem za tymi ciemniejszymi dechami do salonu, będą przecież pod samym oknem olbrzymim leżały i ładnie się zgrywają. A co wybrał Esiak? ps.Esiak czy możesz wrócić do mojego wczorajszego pyt. odnośnie elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.04.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Oj szkoda że nie masz wyszczególnienia, ale skoro dużo odpadów jest to trochę mnie to zniechęca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.04.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Esiak a powiedz czy 70zł za robociznę i materiałem (caparol, mój tylko styro) to cena do przyjęcia? Za cały dom 17tys nam zaśpiewał plus 3 za podbitkę (boryszew grafitowy) cała chemia caparola czyli: klej do styro, siatka, klej do siatki oraz tynk silikonowy wychodził u nas po 36zł/m2... czyli można przyjmować, że za robociznę chce gościu 34zł/m2... jest to wg mnie bardzo dobra cena... 70zł/m2 to netto czy brutto? trza tylko przypilnować czy faktycznie będzie robił caparolem... czyli na budowę mają zajechać oryginalnie zapakowane worki z klejami, siatka jest pomarańczowa, wiaderka z tynkiem oryginalnie zamknięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.04.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 cała chemia caparola czyli: klej do styro, siatka, klej do siatki oraz tynk silikonowy wychodził u nas po 36zł/m2... czyli można przyjmować, że za robociznę chce gościu 34zł/m2... jest to wg mnie bardzo dobra cena... 70zł/m2 to netto czy brutto? trza tylko przypilnować czy faktycznie będzie robił caparolem... czyli na budowę mają zajechać oryginalnie zapakowane worki z klejami, siatka jest pomarańczowa, wiaderka z tynkiem oryginalnie zamknięte... no już na rękę 70zł od metra, myślisz że lepiej byłoby samemu kupić towar? Dla niego ten caparol sprowadzają bo tak jak pisałam u nas nie ma punktu sprzedaży. Z tym dopilnowaniem czy wszystko oryginalne to problemu nie będzie bo już będziemy tam mieszkać. Gorzej co zrobić jeśli wszystko nie będzie oryginalne, chociaż zdaje mi się że facet dość profesjonalnie do sprawy podszedł a w ogóle to jego ekipy pracują m.in. dla lokalnej spółdzielni mieszkaniowej. Mam jeszcze możliwość pogadania z kuzynem chrzestnej bo on się zajmuje dociepleniami ale pracuje tylko na Kabe. warto ruszać temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 25.04.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Esiak ... jak zawsze słuszne uwagi...kontrola najwyższą formą zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dziewczynki, khb i pumpaluna, poproszę o głosy na odcień podłogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.04.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja z ulicy dostałam całkiem dobrą cenę na Caparola, lepszą niż mój wykonawca;) Już wszystko przyjechało i czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.04.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 no już na rękę 70zł od metra, myślisz że lepiej byłoby samemu kupić towar? Dla niego ten caparol sprowadzają bo tak jak pisałam u nas nie ma punktu sprzedaży. Z tym dopilnowaniem czy wszystko oryginalne to problemu nie będzie bo już będziemy tam mieszkać. Gorzej co zrobić jeśli wszystko nie będzie oryginalne, chociaż zdaje mi się że facet dość profesjonalnie do sprawy podszedł a w ogóle to jego ekipy pracują m.in. dla lokalnej spółdzielni mieszkaniowej. Mam jeszcze możliwość pogadania z kuzynem chrzestnej bo on się zajmuje dociepleniami ale pracuje tylko na Kabe. warto ruszać temat? jak są oryginalne worki kleju caparola i przy Was je otwierają to luz... to samo z tynkiem w wiaderkach, jeśli otwierają oryginalnie zamknięte i tym smarują to spoko... gorzej, że można zdobyć wiaderka caparola a w środek dać jakiś tańszy tynk... więc jak przywiozą otwarte wiadra to nie daj się wrobić... co do KABE to mają bardzo dobre tynki polikrzemiankowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.04.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 zresztą KHB chce dać Novalit T, prawda...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 A ja nie mam gdzie iść po tego caparola Joannk no przecież w poście #2285 już się określiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.04.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Pumpaluna, Ty kiedyś byłaś uprzedzona Caparola, a Kabe to naprawdę dobra jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.04.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 A ja nie mam gdzie iść po tego caparola Joannk no przecież w poście #2285 już się określiłam jeśli Ardea prawie załatwiła sobie transport caparola z El-Bau, to i Ty też możesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.04.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 A ja nie mam gdzie iść po tego caparola Joannk no przecież w poście #2285 już się określiłam No wiesz...te hormony u mnie... totalnie zakręcona jestem:) Obawiam się że jak się urządzimy to z bardzo wielu rozwiązań mogę być niezadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.04.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Nie to że by łam uprzedzona tyle że u nas tego nie ma i na tym nie pracują. Wszyscy lokalnie pracują tylko na ceresit i kabe. Kolor pewnie też będę musiała sobie wyobrazić na podstawie małego wzornika. Ten facet który zaproponował nam caparaola to bardzo duża firma i pracuje sporo poza miastem i towaruje się nie lokalnie a w wawie. W sumie to aż dziw że udało się wypertraktować z nim naszą chatkę bo on tylko grube roboty bierze ale tu też na zasadzie że ktoś mu szepnął etc. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.04.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 jeśli Ardea prawie załatwiła sobie transport caparola z El-Bau, to i Ty też możesz... Ciekawe czy wtedy cena robocizny byłaby taka sama (tak jak pisałam u nas chcą tak 45-60zł nawet) no i jak kolor i ilość utrafić na odległość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.04.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 El bau jest gotowe do współpracy, nawet Ci pomogą wyliczyć, ceny też mają niezłe, ale jeszcze można negocjować, brałabym od nich, gdybym bliżej nie miała taniej i z transportem za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts