Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas rozbiórkowa by za dużo miejsca zajęła i skróciła trochę nasz mały salon, a po drugie chcę mieć taką samą cegłę na kominie na piętrze, a tam z kolei nie chcemy obciążać stropu. Jedyna opcja to ciąć takie cegły, ale czy to się opłaca do cen elkamino? Może się okazać że więcej się straci czasu i pieniędzy. Oczywiście musimy jeszcze się zastanowić, bowiem mamy przepiękną cegłę rozbiórkową - miodzio - w naszym przypadku do pocięcia. Może wiecie ile takie cięcie kosztuje?

Asia - pogadaj z Adrianem ;) On u mnie ciął cegłę i kładł taką pociętą w łazience.

Trochę marudził na ciecie - ale wziął mało ;) Wyszło sporo taniej niż Elkamino - którego próbki oczywiście też mam w domu ;)

A odpadu było tyle co nic. Albo miałam dobrą cegłę, albo nie taki diabeł straszny....

Aha ja mam ciętą na takie płytki ok. 2,5cm.

Wykorzystywali przód i tył - środek do wyrzucenia.

Tak cienkie płytki = tak jak z Elkamino.

Jak masz dostęp do taniej i dobrej rozbiórkowej ja bym ją brała.

Edytowane przez atika

Atika, będę miała tak samo kładzioną cegłę, nie wiem jak jakościowo, bo ona jest z bardzo starych zabudowań klasztornych...

To fajnie - będziesz miała kawał historii w domu. A jakość - pewnie nie ma się co bać, bo dawniejsze cegły są na pewno trwalsze niż obecne materiały.

Ja Ci juz tłumaczę: bardzo podoba mi się ten ciemny. I generalnie lubię ciemne podłogi, ale...:D przyznam sie szczerze że po tym co się na forum naczytałam o ciemnych podłogach to ze względu na moje wygodnictwo u siebie bede miała raczej jasne, takie srednie:)

Ale pytanie było które bardziej sie podobaja tak??

Więc zdecydowanie ciemne:)

Esiak, Ty nas tu podpuszczasz? Chyba lepiej podobała mi się poprzednia wersja. Bardziej pasowała mi do Lapisa. Tutaj za duży misz masz: okap nowoczesny a zlew kompletne przeciwieństwo. Fronty to te same co wcześniej? W tej wersji kuchnia wygląda na stjuningowaną;)

Esiak potrzebne wam tyle tych górnych szafek? trochę przytłaczające wrażenie sprawiają, poza tym kuchnia bardzo do mojej podobna (no moja się frontów jeszcze nie dorobiła)

nie planujecie kuchenki mikrofalowej?

blat dębowy ma być?

mikrofale mamy dobrą wolno stojącą (będzie w szafce nad piekarnikiem)...

blat dębowy z ikei będzie...

Ania dziś widziałem się z Twoim szwagrem... :) ale na górę niestety nie dał rady wejść ;)