Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Lipka - myślałam o takim kształcie baterii jak u Ciebie na samym początku, ale te kanciaste pasują mi bo:

1. Płytki są kanciaste

2. Umywalka i ubikacja też bardziej kanciaste (Roca Gap)

Te kanty będą zniwelowane przez dekor na płytkach tzw wałeczek oraz lustro okrągłe może dojdą jeszcze lampki o bardziej owalnych kształtach. Dlatego po pół rocznym myśleniu nad bateriami padło na te kanciaste:)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Joannk widzę że wizyta w Malta Trading była owocna :) sporą gromadkę nazbierałaś do grona ulubionych ;jeżeli chodzi o baterie to u nas będzie kludi ocean... ładne normalne baterie jak baterie;

Wasze Kludi ... "zawiesiłabym na nich oko", ładny wyróżniający się kształt, idealne do stylu Waszych wnętrz zdecydowanie :yes:

Oj Khb - jak przyjechaliśmy byłam padnięta:) Ale nie można tam zdjęć robić (zwrócono mi uwagę - delikatnie). A ja bardzo lubię robić zdjęcia, bo później najbardziej się kojarzy jak te płytki wyglądały w rzeczywistości. Z pewnością tam wrócimy bo to było pierwsze podejście:)

A co do Kludi - Ocean bardzo ładny, taki uniwersalny. Mnie tylko irytuje ten chrom u nas, bo wszystkie paluchy widać :( Do dolnej łazienki pomyślałam sobie że w takim razie damy hansgrohe nikiel szczotkowany, no i wyszło na to że nadal tylko mogę o tym myśleć bo każda bateria jest droższa o 500 zł - fajnie co...pomarzyłam i wracam do rzeczywistości. Niklu szczotkowanego nie będzie....

Admete - właśnie że nie widziałam ich na żywo:(. Bierzemy wszystko z łazienkiplus, ale te baterie są tam na zamówienie (może nie cieszą się zbytnią popularnością:)). Czytałam o nich na FM i zdania jak zwykle są podzielone, jednak można te baterie dostać w marketach budowlanych, dlatego jak będziemy w Poznaniu to sprawdzimy.

Esiaku pytanko do Ciebie? co sądzisz o Snieżce Max White Effect- tą farbą będziemy dół malować, nie wiem tylko czy do kuchni się nadaje na przykład

Lateksowa, więc do kuchni jak najbardziej się nadaje... a co do jakości farb Śnieżka się nie wypowiem, bo nimi nie malowałem...

U nas dużo nowego nie ma ale coś się tam dzieje.

W tym tygodniu pokażemy prace w łazience górnej (już jest podłoga - Noce by my way)

Ale dokonaliśmy zakupów:

Koło ovum do górnej łazienki

http://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/ceramika/ovum/L41660/L41660_380x380.jpg

Koło ergo do górnej łazienki

http://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/ceramika/ego/K13102/K13102_380x380.jpg

Roca gap do dolnej łazienki

http://www.roca.pl/thumbs/dt_62dc449e3d4a8a8b443a19b6cccc789c.jpg

roca gap WC do dolnej łazienki

http://www.roca.pl/thumbs/dt_81241b4b57624a36e1b92ae386a6d1e8.jpg

No i jeszcze dwa przyciski geberita

Kupione również farby Kabe - kolory. Dostaliśmy próbnik i tak marudziliśmy że nic w nim nie ma, bo naprawdę wierzcie nic ciekawego nie było, wszystko w pastelach. Szarości wchodzące w zielenie, niebieskie, pomarańcze itp... Pani się nad nami "zlitowała" i dała nam próbnik dla architektów i od razu nasze decyzje uległy przyspieszeniu:) Nie żebyśmy byli wybredni czy co, po prostu nie dało rady nic wybrać z tego podstawowego próbnika....Niestety nie wszystkie kolory były możliwe do zrealizowania na wybranych przez nas farbach (brak przepisu), ale coś tam nam udało się wybrać. Co wyjdzie na ścianach z czasem pokażemy. Jedynie nie mamy ostatecznie wybranego koloru do salonu i klatki schodowej (u nas wychodzi z salonu) - zastanawiamy się czy nie zostawić na razie białego, dlatego że wolimy kupić najpierw meble i do nich dobrać kolor, a nie na odwrót, a drugi argument to taki - łatwiej pomalować na biało łapki na ścianach:) Czas pokaże efekty...:)