Joannk 06.05.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Lipka - myślałam o takim kształcie baterii jak u Ciebie na samym początku, ale te kanciaste pasują mi bo:1. Płytki są kanciaste2. Umywalka i ubikacja też bardziej kanciaste (Roca Gap) Te kanty będą zniwelowane przez dekor na płytkach tzw wałeczek oraz lustro okrągłe może dojdą jeszcze lampki o bardziej owalnych kształtach. Dlatego po pół rocznym myśleniu nad bateriami padło na te kanciaste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 06.05.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Joannk widzę że wizyta w Malta Trading była owocna sporą gromadkę nazbierałaś do grona ulubionych ;jeżeli chodzi o baterie to u nas będzie kludi ocean... ładne normalne baterie jak baterie; Wasze Kludi ... "zawiesiłabym na nich oko", ładny wyróżniający się kształt, idealne do stylu Waszych wnętrz zdecydowanie Oj Khb - jak przyjechaliśmy byłam padnięta:) Ale nie można tam zdjęć robić (zwrócono mi uwagę - delikatnie). A ja bardzo lubię robić zdjęcia, bo później najbardziej się kojarzy jak te płytki wyglądały w rzeczywistości. Z pewnością tam wrócimy bo to było pierwsze podejście:) A co do Kludi - Ocean bardzo ładny, taki uniwersalny. Mnie tylko irytuje ten chrom u nas, bo wszystkie paluchy widać Do dolnej łazienki pomyślałam sobie że w takim razie damy hansgrohe nikiel szczotkowany, no i wyszło na to że nadal tylko mogę o tym myśleć bo każda bateria jest droższa o 500 zł - fajnie co...pomarzyłam i wracam do rzeczywistości. Niklu szczotkowanego nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.05.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Asia a gdzie to centrum panelowe? Blisko gdzieś Galerii Malta?? Dawno to jest otwarte?? Próbuję sobie w głowie odtworzyć drogę jak jadę z zakupów do domu;) ale coś mi się nie udaje;) ps. no łatwego wyboru to z tymi panelami miec nie będziesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 06.05.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Lukarna - Malta Trading mieści się na ul Wołkowyska 32, jest to w bok od Inflanckiej. Zerknij tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.05.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dzięki:) Ja już byłam na ich stronie i widziałam ta mapkę ale nie mogę zlokalizować w głowie gdzie to:) Przy najbliższej wizycie w Poznaniu zajrzę na pewno - nie wiedziałam w ogóle ze cos takiego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 06.05.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Z Krono Orginal to faktycznie mają bardzo dużo. Mi o nich powiedziała Khb. Jak będziesz miała faktycznie okazję to wleć do nich chociaż dla rozeznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.05.2012 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Joannko a widziałaś te tańsze baterie na żywo? Bo wiesz jak to jest ze zdjęciami Zanim zdecydujesz może uda Ci się gdzieś je obejrzeć.............bo jeśli będą dobrze wykonane to bym brała tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 07.05.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Admete - właśnie że nie widziałam ich na żywo:(. Bierzemy wszystko z łazienkiplus, ale te baterie są tam na zamówienie (może nie cieszą się zbytnią popularnością). Czytałam o nich na FM i zdania jak zwykle są podzielone, jednak można te baterie dostać w marketach budowlanych, dlatego jak będziemy w Poznaniu to sprawdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.05.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Płytki wyglądają świetnie. Ciekawy układ w korytarzu. Lapis będzie bardzo elegancki:) Edytowane 8 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 08.05.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Cześć Aga, dziękuję, nie wiem czy wyjdzie elegancki, ale chociaż mały fragment w postaci podłogi będzie - w końcu liczy się pierwsze wrażenie:) oczywiście żartuję Miło czytać że Wy już finiszujecie...życzę żeby przeprowadzka była jak najszybsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Do finiszu to jeszcze trochę, ale bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 09.05.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Esiaku pytanko do Ciebie? co sądzisz o Snieżce Max White Effect- tą farbą będziemy dół malować, nie wiem tylko czy do kuchni się nadaje na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Esiaku pytanko do Ciebie? co sądzisz o Snieżce Max White Effect- tą farbą będziemy dół malować, nie wiem tylko czy do kuchni się nadaje na przykład Lateksowa, więc do kuchni jak najbardziej się nadaje... a co do jakości farb Śnieżka się nie wypowiem, bo nimi nie malowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 09.05.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Dzięki za info, niewiele w necie można znaleźć na temat temat tych farb.Nasz tynk to Kabe Novalit "2", kolor 11610. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.05.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Joannko zajrzałam co tam nowego Pozdrowionka zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 13.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 U nas dużo nowego nie ma ale coś się tam dzieje. W tym tygodniu pokażemy prace w łazience górnej (już jest podłoga - Noce by my way) Ale dokonaliśmy zakupów: Koło ovum do górnej łazienki http://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/ceramika/ovum/L41660/L41660_380x380.jpg Koło ergo do górnej łazienki http://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/ceramika/ego/K13102/K13102_380x380.jpg Roca gap do dolnej łazienki http://www.roca.pl/thumbs/dt_62dc449e3d4a8a8b443a19b6cccc789c.jpg roca gap WC do dolnej łazienki http://www.roca.pl/thumbs/dt_81241b4b57624a36e1b92ae386a6d1e8.jpg No i jeszcze dwa przyciski geberita Kupione również farby Kabe - kolory. Dostaliśmy próbnik i tak marudziliśmy że nic w nim nie ma, bo naprawdę wierzcie nic ciekawego nie było, wszystko w pastelach. Szarości wchodzące w zielenie, niebieskie, pomarańcze itp... Pani się nad nami "zlitowała" i dała nam próbnik dla architektów i od razu nasze decyzje uległy przyspieszeniu:) Nie żebyśmy byli wybredni czy co, po prostu nie dało rady nic wybrać z tego podstawowego próbnika....Niestety nie wszystkie kolory były możliwe do zrealizowania na wybranych przez nas farbach (brak przepisu), ale coś tam nam udało się wybrać. Co wyjdzie na ścianach z czasem pokażemy. Jedynie nie mamy ostatecznie wybranego koloru do salonu i klatki schodowej (u nas wychodzi z salonu) - zastanawiamy się czy nie zostawić na razie białego, dlatego że wolimy kupić najpierw meble i do nich dobrać kolor, a nie na odwrót, a drugi argument to taki - łatwiej pomalować na biało łapki na ścianach:) Czas pokaże efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Solidne zakupy:) wanna (bardzo ładna) i pasuje do kibelka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Kochana - to umywalka:) Ale wanna będzie podobna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Nieźle, pomylić wannę z umywalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Bo taka inna jakby kolorystyka - a w rzeczywistości ta sama, specjalnie pojechaliśmy sprawdzić do łazienkiplus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts