agalind 29.05.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 my z pyłem budowlanym uporaliśmy się w miarę szybko, gorzej że piach się strasznie nosi. Mamy pod domem plażę czy jak kto woli pustynię. Wszędzie pytlak i wystarczy okno otworzyć i już parapety w piasku. Ale jeszcze trochę i nawieziemy czarnoziemu A z tym kominkiem to trzeba pokombinować. Chyba będzie potrzeba jakoś przód obudować, żeby ta cegła miała się jak trzymać. Ja z braku pomysłów kominkowych mieszczących się jednocześnie w mojej wizji jak i budżecie zarządziłam szczotkowanie obudowy farbą arrivederci z dekorala plany na czerwiec widzę mamy,u nas elewacja 12 czerwca leci a kostka z końcem miesiąca jakoś U nas tez pyłu budowlanego juz dużo mniej, za to kurz z zewnątrz caly czas osiada. Wczoraj dzwoniła do nas ekipa od kostki, z którą umawialiśmy sie na czerwiec, ze moga wejść dzisiaj:) : My: nie kupiliśmy kostki Oni: to nie problem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aga to działaj jak brak kostki to nie problem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aga to działaj jak brak kostki to nie problem:lol2: Jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Wczoraj dzwoniła do nas ekipa od kostki, z którą umawialiśmy sie na czerwiec, ze moga wejść dzisiaj:) : My: nie kupiliśmy kostki Oni: to nie problem:lol2: Umarłam:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pewnie sami mają dojście i zamówią. Nam wyjdzie taniej jeśli ekipa z całym dobrodziejstwem inwentarza się u nas zjawi niż gdybyśmy kupowali osobno. Moje upragniona kostka libet niestety pozostanie w sferze marzeń bo sama kostka prawie 90zł/m2 a jeśli weźmiemy starobruk to za 75zł/m2 już z robocizną i resztą materiału zapłacimy. także decyzja poniekąd była "prosta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Śmiejecie się, a przecież zanim się połozy kostkę to trzeba teren wyrównać, ubić itp. wiec brak ostki to na razie nie problem;) Joasiu, kominek idealny do Lapiska - bardzo mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 No, w sumie u nas tez zaczęli dach bez dachówki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Śmiejecie się, a przecież zanim się połozy kostkę to trzeba teren wyrównać, ubić itp. wiec brak ostki to na razie nie problem;) Wiem, wiem, ale w sumie śmiać nam sie chciało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jaką szerokość opaski wokół domu robisz, bo do projektu ogrodu wpisałam 70cm, a teraz się zastanawiam czy nie za wąsko...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 U nas ma być opaska 70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A ta opaska to na jakiś grysik czy na co to się robi bo ja jeszcze nie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja opaską nazwałam ścieżkę z kostki wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 No tak 70 cm pasuje bardziej na ścieżkę. Ja w pierwszym momencie pomyślałam o takiej opasce przy samym domu, gdzie się sypie kamienie lub grysik, żeby na elewację nie pryskała ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 U nas opaska będzie z kostki tej co podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pumpaluna - a jaki masz kolor kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 szara będzie bo i dach grafitowy i ogrodzenie i nawet elewacja z szarością w planach. Facet od kostki (brukarz??) nas namawia żeby dać takie piaskowe wstawki ale ja bym wolała grafitowe, sprawa jeszcze do obgadania, będziemy kłaść za miesiąc dopiero - najprostszy starobruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Starobruk jest bardzo fajny, sama myślałam o takim rozwiązaniu, nie chcę fal, czy takich rybich łusek. Marcin wolałby granitową kostkę, ale zobaczymy co i za ile będzie. Podobają mi się jeszcze takie kostki podobne do starobruku tylko jedne są mniejsze a drugie większe - SIENA http://www.superbruk.com.pl/uploads/offer/vizualizations/Siena3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mi się najbardziej podobały z libetu modena czy jakoś tak podobnie ale przez cenę już mi się odpodobało. Starobruk jest klasyczny i dość bezpieczny. Kostki, fale itp to typowa kostka przemysłowa, nijak mi się pod domem nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pumpa a Ty kostką będziesz miała zrobione pod same drzwi czy masz tam jakiś beton wylany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pumpaluna a jaka jest ta kostka przemysłowa? Mnie wszystko co przemysłowe interesuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts