Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Pumpa a Ty kostką będziesz miała zrobione pod same drzwi czy masz tam jakiś beton wylany?

nic nie mamy, piach, piach i jeszcze raz piach... od początku w planach była kostka pod same drzwi

Pumpaluna a jaka jest ta kostka przemysłowa? Mnie wszystko co przemysłowe interesuje;)

przemysłowa tzn kładziona na ulicach na zlecenie miasta :p

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to masz fajne miasto, u nas dają lokalnego najtańszego i niestety strasznie kiepskiego producenta, do tego w cud różu (bo koło czerwieni to nie leżało) i obowiązkowo kość, fala, rzadko kwadraciki niewielkie.. no i obowiązkowo przetarg wygrywa najtańsza ekipa pana Kazia a kostka zapada się po kilku latach :/

Ale bardziej otymistycznie, Ardea dobrze kojarzę że pisałaś o kostce akropol? to wzór ogólnie czy nazwa w jakiejś firmie? googlowałam dzisiaj 'brukowce' i kilka fajnych fot mi wyskoczyło przy okazji dzisiaj właśnie kostek akropol

Nie akropol, chociaż też z grecka:D sparta z gladio, taka zwykła. Nas też zaskoczyli Libetem, czytałam napis na paletach, całkiem ładnie wygląda, ale niestety na szarości widać plamy, wiec my chyba weźmiemy grafit.

No dokładnie. Widziałam ostatnio jasnoszarą kostkę z posypką 2-letnią i zdecydowanie u nas będzie grafit a ta jasna to jako detal moze. Plamy nie do wyczyszczenia, choć podobno to nie jest żaden olej z auta ani nic z tych rzeczy.

Mi mówili że plamy to na każdej płytce będzie znać. Też bym chciała grafit ale tu dla rozjaśnienia mi żółtka zaproponowali. Jakoś tego nie widzę tak do końca...

Plamy są i będą, tylko, ze na grafitowych mniej widać. Tak to sobie tłumaczę;) Przy Twojej elewacji wzięłabym grafit i dla rozjasnienia szare. Ciekawe do czego żółte miały pasować?;)

Spirea - z Hansgrohe do łazienki z mugatami chcemy Metris Classic. Ale jeszcze nie zakupiliśmy. Mamy nie dużą umywalkę i muszę zobrazować czy ta bateria nie będzie jej przytłaczała (może być za duża do tej umywalki). Ale Talis Classic też będą pasować do Twojej łazienki. Metris Classic jest taka kanciata i dlatego nam odpowiada,nasza ceramika też nie jest za okrągła, myślę że dobrze by to razem pasowało.