Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea - z Hansgrohe do łazienki z mugatami chcemy Metris Classic. Ale jeszcze nie zakupiliśmy. Mamy nie dużą umywalkę i muszę zobrazować czy ta bateria nie będzie jej przytłaczała (może być za duża do tej umywalki). Ale Talis Classic też będą pasować do Twojej łazienki. Metris Classic jest taka kanciata i dlatego nam odpowiada,nasza ceramika też nie jest za okrągła, myślę że dobrze by to razem pasowało.

kanciastość Metris mi nie podpasowała własnie, ale widziałam ją tylko w internecie, a Talis na żywo.

Na stronach Hansgrohe jest taki link do doboru baterii i umywalki, można sobie ewentualnie sprawdzić (ale nie ma wszystkich producentów i modeli).

Marcin, zamontowałeś okna schuco - ct70 cava, a czy interesowałeś się oknami schuco Si82 classic ? Znasz jakieś różnice? Jakie masz U dla całego okna mając pakiet 3 szybowy. Pozdrawiam

tak jak Tatarak mam profil ct70 cava z pakietami trzyszybowymi 0,5 (4-18-4-18-4) i wg mnie taniej i cieplej wychodzi w ten sposób niż inwestować w Si82 z pakietem dwuszybowym...

vip321 - nie ma jednego U, każde okno ma swój parametr, ktory zależy od tego, ile jest szyby, a ile ramy procentowo w powierzchni okna (ramy mają gorsze parametry). jak będziesz mieć ofertę z salonu, to przy każdym oknie będziesz mieć podane U z osobna. ale specjalnie wyszukałam swoje zestawienie i dla różnych okien z pakietem trzyszybowym (4-16-4-16)-4 mam np 1.09 (małe okienko otwieralne w łazience), 0,89 ( długi fix w kuchni), 0,92 (przesuwka w jadalni),0,83 (fix w salonie)... nie mam siłki spisywać wszystkich wymiarów, możesz sobie luknąć na fotki domu w moim dzienniku, to mniej więcej będziesz wiedzieć, o czym piszę :)

vip321 - nie ma jednego U, każde okno ma swój parametr, ktory zależy od tego, ile jest szyby, a ile ramy procentowo w powierzchni okna (ramy mają gorsze parametry). jak będziesz mieć ofertę z salonu, to przy każdym oknie będziesz mieć podane U z osobna. ale specjalnie wyszukałam swoje zestawienie i dla różnych okien z pakietem trzyszybowym (4-16-4-16)-4 mam np 1.09 (małe okienko otwieralne w łazience), 0,89 ( długi fix w kuchni), 0,92 (przesuwka w jadalni),0,83 (fix w salonie)... nie mam siłki spisywać wszystkich wymiarów, możesz sobie luknąć na fotki domu w moim dzienniku, to mniej więcej będziesz wiedzieć, o czym piszę :)

Tatarak dobrze prawisz.... :)

mi się już nie chciało szukać wyceny.... ;)