Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak a słyszałeś coś o tych obudowach do wanien? ja się strasznie na taką opcję napaliłam, chciałam konkretnie koło agat właśnie z obudową bo średnio przepadam za wannami obłożonymi mozaiką, ale większość osób mnie uczula na bezsens wyboru, zarówno nasz wykonawca, znajomi którzy taką obudowę nawannową mają, jak i kolega pracujący w sklepie z tego typu 'akcesoriami'

Esiak a słyszałeś coś o tych obudowach do wanien? ja się strasznie na taką opcję napaliłam, chciałam konkretnie koło agat właśnie z obudową bo średnio przepadam za wannami obłożonymi mozaiką, ale większość osób mnie uczula na bezsens wyboru, zarówno nasz wykonawca, znajomi którzy taką obudowę nawannową mają, jak i kolega pracujący w sklepie z tego typu 'akcesoriami'

Jeśli masz możliwość to dobrze przyglądaj się wannom z Koła. Pracowałem tam, siedziałem w pokoju z technologiem, przyglądałem się całemu procesowi technologicznemu po kilka godzin dziennie i co nieco wiem ;) Przede wszystkim zobacz czy nie ma fałd na dnie, sprawdź czy na brzegu wanny nie ma zagnieceń i niedociągnięć, zobacz czy wanna jest symetryczna. Sprawdź czy nie ma pustego dna, tzn czy deska od spodu jest dobrze przyklejona. Jak odwrócisz wannę to również sprawdź czy łączenie akrylu z warstwą stabilizującą jest wypełniona. Niestety babole zdarzają się wszystkim. Nie mówię że proces technologiczny jest kiepski, ponieważ firma działa bardzo sprawnie i mają dobrze wyszkoloną kadrę. Problemem są niedogrzane formy i słabej jakości komponenty z akrylu. Nowe płyty po prostu pękały podczas wygrzewania.

Klaudiusz muchas gracias za cenne uwagi!! ja się kurcze obawiam właśnie tego, że mi się jakiś 'babol' trafi i coś przeoczę. Za nic bym nie wpadła, żeby wannę tak dokładnie oglądać, raczej bym sprawdzała czy nie ma wgnieceń czy zarysowań. No nic, czas stać się dokładniejszym i bardziej dociekliwym.

Niektóre partie wanien są polerowane ręcznie papierem ściernym w niektórych zakamarkach. Folia jest odklejona i potem z powrotem wraca na swoje miejsce. Trzeba uważać. Ja też nie wiedziałem, że takie rzeczy się dzieją. Niby nic po polerce nie widać, ale ingerencja w warstwę akrylu jest.