pumpaluna 09.07.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Esiak jaką lakierobejcę byś polecił do malowania ogrodzenia? U mnie lokalnie nigdzie nie można kupić 3v3 i boję się kupić online, że może mi zabraknąć i będzie kłopot. Dostępne od ręki są altax, sadolin i drewnochron, Znajomi 'drzewiarze' polecali mi drewnochron ale szukam ciągle opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Ja malowałam ogrodzenie w domku letniskowym sadolinem, ze 3 lata temu i na razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.07.2012 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Esiak jaką lakierobejcę byś polecił do malowania ogrodzenia? U mnie lokalnie nigdzie nie można kupić 3v3 i boję się kupić online, że może mi zabraknąć i będzie kłopot. Dostępne od ręki są altax, sadolin i drewnochron, Znajomi 'drzewiarze' polecali mi drewnochron ale szukam ciągle opinii sadolin nie jest zły, ale ma dobry marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 z tych 3 które podałam wybrałbyś sadolin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.07.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 z tych 3 które podałam wybrałbyś sadolin? tak... ale przecież 3v3 możesz kupić przez net, np w praktikerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Esiak tylko jak mi zabraknie w trakcie to wtedy jest przestój i czekanie. Chcę kupić coś co jest u mnie dostępne od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.07.2012 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Esiak tylko jak mi zabraknie w trakcie to wtedy jest przestój i czekanie. Chcę kupić coś co jest u mnie dostępne od ręki to kup więcej, i tak kiedyś będziesz musiała przemalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Zawsze jakies meble ogrodowe albo coś takiego trzeba będzie przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Esiak to nie jest takie proste, poza tym koloru z netu wybierać nie chcę. A mebli ogrodowych w najbliższym czasie nie przewiduję, a drewutnia nie będzie w złotym dębie na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.07.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Esiak a robiłeś cokolwiek sadolinem? Pan w sklepie powiedział nam, że sadolin nie wydobędzie słojów i wyjdzie to po prostu polakierowana decha. Powiedział, że na ogrodzenia doradza altax bo ten z woskiem jest i się nie będzie łuszczyć. Całe nic o tym produkcie jest online więc nie wiem co robić ale w 2 dużych składach polecali właśnie altaxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.07.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Esiak a robiłeś cokolwiek sadolinem? Pan w sklepie powiedział nam, że sadolin nie wydobędzie słojów i wyjdzie to po prostu polakierowana decha. Powiedział, że na ogrodzenia doradza altax bo ten z woskiem jest i się nie będzie łuszczyć. Całe nic o tym produkcie jest online więc nie wiem co robić ale w 2 dużych składach polecali właśnie altaxa ale masz na myśli lakierobejce? 3v3 ma właśnie lazury, które barwią i chronią drewno, ale usłojenie pozostaje widoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.07.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Altax jest podobno najlepszy, ale chyba też najdroższy... malowałam sadolinem i to sporo, nie jest kryjący i nie zamalował słojów, wspominał Ci, że mam od 3 lat pomalowane nim ogrodzenie na działce letniskowej i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.07.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ardea no właśnie cena z sadolinem porównywalna i kolor mają prawie idealny Esiak tak jak pisałam koloru w ciemno nie wezmę a i braków nie zaryzykuję, po v33 nie opłaca nam się 150km jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.07.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ja nawet nie wiem czym mi drewbet pomalował... Pumpaluna będziecie zdejmować te poszczególne lamelki i dopiero malować czy jakimś pędzlem kątowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.07.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Na razie to mi się marzy żeby te przęsła w ogóle zamontować a żeby to zrobić to musi ślubny z kątówką się przeprosić i przyciąć metal a potem stolarz obciachać po tym centymetrze z dechy jeszcze. . Mąż chce zdejmować ja optuję za pędzlem. Pewnie ostatecznie będziemy po kilka zdejmowali i malowali bo zmniejsza się ryzyko zacieków i fuszerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ja też się zastanawiałam jak to będziemy w przyszłości malować, bo przecież kiedyś będzie trzeba i mój mąż też optuje za zdejmowaniem, ale ile to roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.07.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Deski przykręcone są na spax'y, wystarczy wkrętarka i chwila moment odkręcone. Tylko fakt faktem, my mamy 2przęsła po 2m, jedno 90cm plus standardowa brama i furtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Deski przykręcone są na spax'y, wystarczy wkrętarka i chwila moment odkręcone. Tylko fakt faktem, my mamy 2przęsła po 2m, jedno 90cm plus standardowa brama i furtka Już nic mi nie mów o wielkości ogrodzenia;) Mam nadzieję, że rzadko będzie trzeba malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 jak tam prace na budowie? posuwają się trochę do przodu czy na razie syn absorbuje was tak bardzo, że chwilowo odpuściliście? mam jeszcze dla Was małą przepowiednię na już zaniedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.07.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 jak tam prace na budowie? posuwają się trochę do przodu czy na razie syn absorbuje was tak bardzo, że chwilowo odpuściliście? mam jeszcze dla Was małą przepowiednię na już zaniedługo [ATTACH=CONFIG]125868[/ATTACH] powoli do przodu... dolna łazienka wymalowana, czeka na szafkę pod umywalkę... cała instalacja c.o. skończona, czekamy na podłączenie gazu... a Mały strasznie nas absorbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts