Esiak 29.08.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 A uzdatniacz jest przed rozprowadzeniem wody na cały dom czy tylko do pieca podłączyłeś zeby trwałość była lepsza. zmiękczacz jest na wejściu, więc zmiękczona woda idzie na cały dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 29.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 A jakies dobre polecasz ? czy to nie ma znaczenia jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Esiak a w którym miejscu zakłada się taki zmiękczacz i czy potrzeba do tego jakieś plany w wodociągach składać? Wkurza mnie kamień który tutaj mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 A jakies dobre polecasz ? czy to nie ma znaczenia jakiej firmy ? ecowater, tapworks np... najlepsze głowice produkują niestety amerykanie... Esiak a w którym miejscu zakłada się taki zmiękczacz i czy potrzeba do tego jakieś plany w wodociągach składać? Wkurza mnie kamień który tutaj mamy zmiękczacz zakłada się zaraz za licznikiem i filtrem wstępnym... wodociągów nic nie musisz informować, bo do nich należy sieć tylko do licznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 my to chyba nie mamy nawet filtra wstępnego...z tego co piszesz moglibyśmy założyć coś takiego w każdej chwili kiedy będzie kasa, tak?? i jeszcze coś, czy ma to jakieś znaczenie że u mnie licznik jest w studzience? nie było innej możliwości i musieliśmy go tam zrobić bo z naszej studzienki woda idzie na 2 domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 my to chyba nie mamy nawet filtra wstępnego... z tego co piszesz moglibyśmy założyć coś takiego w każdej chwili kiedy będzie kasa, tak?? dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.08.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Esiak - a sprawdzałeś jakie masz ciśnienie wody w swoim domu ?? U nas przez za wysokie ciśnienie już 2 razy wywaliło uszczekę w zmiękczaczu wody i lało się pod ciśnieniem na całego. Całe szczęście oba razy byliśmy w domu - bo zalało by nas totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Esiak - a sprawdzałeś jakie masz ciśnienie wody w swoim domu ?? U nas przez za wysokie ciśnienie już 2 razy wywaliło uszczekę w zmiękczaczu wody i lało się pod ciśnieniem na całego. Całe szczęście oba razy byliśmy w domu - bo zalało by nas totalnie. a tego w sumie nie wiem, jakie jest ciśnienie w sieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 30.08.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A ten filtr wstępny i zmiękczacz wody nie wytrąca minerałów nam potrzebnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.08.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Wytrąca. bo on wytrąca wszystkie jak leci. Dlatego wodę do herbaty czy zup należy używać np mineralną. my i tak pijemy mineralną w ilości ok 1 l na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Może warto zapytać o opinię Agę, bo ona jest specem od wody, kiedyś chyba mówiła, że u siebie nie planuje... muszę drążyć temat, bo też chcę zmiękczacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Może warto zapytać o opinię Agę, bo ona jest specem od wody, kiedyś chyba mówiła, że u siebie nie planuje... muszę drążyć temat, bo też chcę zmiękczacz. o właśnie, niech się Aga wypowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) o właśnie, niech się Aga wypowie... Ledwie sie szkoła zaczęła a już zostałam wywołana do tablicy;) W organizmie potrzebujemy różnych składników i tak naprawdę to że woda jest twarda naszemu zdrowiu nie zaszkodzi, bo wapń czy magnez są naprawdę istotne. Kwestia jest raczej osadzającego się na armaturze i w rurach kamienia, koloru wody (np. od zelaza). Przede wszystkim trzeba zrobić analizę wody i wtedy wyjdzie, co tak naprawdę potrzebujemy. Wydaje mi, że mamy twardą wodę, więc instalacja zmiękczacza pewnie mnie nie ominie, bo nie chcę szorować kamienia ani tym bardziej używać agresywnych środków do rur żeby się go pozbyć (istotne zwłaszcza dla właścicieli POŚ). Najbardziej denerwuje mnie uczucie ściągniętej skóry po kąpieli, brrr. Najgorsza wg. mnie ze wszytskich jest odwrócona osmoza, bo to jakby się napić wody z akumulatora:sick: No i proszę nie dać sie omamić fachowcom od filtrów którzy mają różne sztuczki (typu elektroliza;)), zeby pokazać BEZ BADANIA WODY!!!, ze woda jest tak zła że tylko najdroższy filtr da sobie z nią radę. Edytowane 4 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.09.2012 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Jak to mówią: powoli ale do przodu... wrzucam fotki kominka i ściany w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Esiak, cudnie:jawdrop: Joasia widziała jaki piękny salon powstaje? Pozdrów ją ode mnie:hug: Bardzo lubię takie klimaty, fajne okno, kominek, cegiełka, jak dojdzie drewno na podłodze to już będzie bajka. Na jaki kolor pomalujecie komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.09.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Esiak, cudnie:jawdrop: Joasia widziała jaki piękny salon powstaje? Pozdrów ją ode mnie:hug: Bardzo lubię takie klimaty, fajne okno, kominek, cegiełka, jak dojdzie drewno na podłodze to już będzie bajka. Na jaki kolor pomalujecie komin? trudno nazwać mi te kolor.... reszta salonu już jest nim wymalowana... wiesz, my faceci nie umiemy nazywać kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Mógłbyś chociaż spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.09.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Mógłbyś chociaż spróbować jasny beton ze wskazaniem na beż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.09.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Esiak, cudnie te cegły wyglądają - w dodatku z tym oknem z łukiem, mniam a co do kolorów - nie przejmuj się. ten mój caparolowy moos też jest nie do określenia, a przecież jestem stuprocentową kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.09.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 świetnie się te cegły prezentują, jestem ciekawa jak będzie wyglądało to wszystko razem już gotowe i z dodatkami, i co tam sobie ogólnie umyśleliście a jak synio? daje wam popalić czy złote dziecię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts