Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jakies dobre polecasz ? czy to nie ma znaczenia jakiej firmy ?

ecowater, tapworks np...

najlepsze głowice produkują niestety amerykanie...

Esiak a w którym miejscu zakłada się taki zmiękczacz i czy potrzeba do tego jakieś plany w wodociągach składać? Wkurza mnie kamień który tutaj mamy

zmiękczacz zakłada się zaraz za licznikiem i filtrem wstępnym...

wodociągów nic nie musisz informować, bo do nich należy sieć tylko do licznika...

my to chyba nie mamy nawet filtra wstępnego...

z tego co piszesz moglibyśmy założyć coś takiego w każdej chwili kiedy będzie kasa, tak??

i jeszcze coś, czy ma to jakieś znaczenie że u mnie licznik jest w studzience? nie było innej możliwości i musieliśmy go tam zrobić bo z naszej studzienki woda idzie na 2 domy

Esiak - a sprawdzałeś jakie masz ciśnienie wody w swoim domu ??

U nas przez za wysokie ciśnienie już 2 razy wywaliło uszczekę w zmiękczaczu wody i lało się pod ciśnieniem na całego. Całe szczęście oba razy byliśmy w domu - bo zalało by nas totalnie.

Esiak - a sprawdzałeś jakie masz ciśnienie wody w swoim domu ??

U nas przez za wysokie ciśnienie już 2 razy wywaliło uszczekę w zmiękczaczu wody i lało się pod ciśnieniem na całego. Całe szczęście oba razy byliśmy w domu - bo zalało by nas totalnie.

a tego w sumie nie wiem, jakie jest ciśnienie w sieci...

o właśnie, niech się Aga wypowie...

Ledwie sie szkoła zaczęła a już zostałam wywołana do tablicy;)

W organizmie potrzebujemy różnych składników i tak naprawdę to że woda jest twarda naszemu zdrowiu nie zaszkodzi, bo wapń czy magnez są naprawdę istotne. Kwestia jest raczej osadzającego się na armaturze i w rurach kamienia, koloru wody (np. od zelaza).

Przede wszystkim trzeba zrobić analizę wody i wtedy wyjdzie, co tak naprawdę potrzebujemy. Wydaje mi, że mamy twardą wodę, więc instalacja zmiękczacza pewnie mnie nie ominie, bo nie chcę szorować kamienia ani tym bardziej używać agresywnych środków do rur żeby się go pozbyć (istotne zwłaszcza dla właścicieli POŚ). Najbardziej denerwuje mnie uczucie ściągniętej skóry po kąpieli, brrr.

Najgorsza wg. mnie ze wszytskich jest odwrócona osmoza, bo to jakby się napić wody z akumulatora:sick:

No i proszę nie dać sie omamić fachowcom od filtrów którzy mają różne sztuczki (typu elektroliza;)), zeby pokazać BEZ BADANIA WODY!!!, ze woda jest tak zła że tylko najdroższy filtr da sobie z nią radę.

Edytowane przez agalind

• 2 weeks później...
Esiak, cudnie:jawdrop: Joasia widziała jaki piękny salon powstaje? Pozdrów ją ode mnie:hug:

Bardzo lubię takie klimaty, fajne okno, kominek, cegiełka, jak dojdzie drewno na podłodze to już będzie bajka. Na jaki kolor pomalujecie komin?

trudno nazwać mi te kolor.... reszta salonu już jest nim wymalowana...

wiesz, my faceci nie umiemy nazywać kolorów ;)