Esiak 19.09.2012 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 świetnie się te cegły prezentują, jestem ciekawa jak będzie wyglądało to wszystko razem już gotowe i z dodatkami, i co tam sobie ogólnie umyśleliście a jak synio? daje wam popalić czy złote dziecię ? dziecię było w niedziele ochrzczone, więc mamy nadzieje, że zrobi się z niego aniołek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Super cegła!!! Wzięliście z elkamino czy ciętą rozbiórkową (mieszają mi się już te dzineniki:sick:)? Jeszcze dodatki, ale efekt będzie powalający!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.09.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Super cegła!!! Wzięliście z elkamino czy ciętą rozbiórkową (mieszają mi się już te dzineniki:sick:)? Jeszcze dodatki, ale efekt będzie powalający!!! cegła jest cięta, rozbiórkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 cegła jest cięta, rozbiórkowa Wygląda bosko:) Joasia chyba zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 22.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Wykorzystując forum Esiaka - jakie posiadacie instalacje w domu np do ogrzegawania, wody. Miedź czy tak zwany pex.? Mnie różni instalatorzy przekonują do pexu mówiąc, że miedz to przeżytek. A jakie jest wasze zdanie. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.09.2012 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 instalacje z miedzi są bardzo trwałe, nie wrażliwe na wys. temp i posiadają naturalną barierę dyfuzyjną...ale niestety są drogie i trzeba je łączyć... a jak wiadomo każde łączenie jest niepewne, szczególnie gdy będzie one pod posadzką...moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie połączenie instalacji miedzianej z rurkami pex...od kotła do rozdzielaczy, a także piony prowadzimy w miedzi, od rozdzielczy do poszczególnych grzejników i pętli podłogówki, już tylko pex...mamy w ten sposób odcinki rur z jednego kawałka do każdego grzejnika, nie ma łączeń, minimalizujemy możliwość zalania, a rury miedziane prowadzone od kotła do rozdzielaczy chronią instalację przed gwałtownym wzrostem temp, która mogłaby uszkodzić rury pex (mają one wytrzymałość do 95o przez kilka minut), sama instalacja wychodzi też taniej no i staje się mniej awaryjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 24.09.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ja mam tak jak napisał Esiak Ci sami instalatorzy Esiak - cegła wyszła bosko Mówi to ta co ma dużo cegły w domu Pozdrów Asię. Jak Adaś - polepszyło się ze spaniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.09.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Atika, dzięki... no z Adasiem coraz lepiej, ale walka nadal trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.09.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ostatnio wpadł nam w oko piekarnik Gorenje w stylu retro: http://www.gorenje.pl/imagelib/products-magnified/d14c131971b3a26239b86048831e4bd0_70330_fp.jpg co sądzicie? powinien pasować do naszej białej kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 24.09.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Piekarnik fajny A mikrofalówkę też planujecie w zabudowie ?? Mają coś do kpl. do tego piekarnika ?? Esiak zajrzyj do mnie - mam pytanie - może będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.09.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Piekarnik fajny A mikrofalówkę też planujecie w zabudowie ?? Mają coś do kpl. do tego piekarnika ?? Esiak zajrzyj do mnie - mam pytanie - może będziesz wiedział mikrofale mamy wolnostojącą, więc będzie ona stała w szafce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 27.09.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Piekarnik Ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 29.09.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Jako fanka cegły jestem zauroczona ścianą i kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.09.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Jako fanka cegły jestem zauroczona ścianą i kominkiem Dzięki W ogóle wszystkim dziękuję. Jeszcze z boku jest wnęka w kominku, która również jest obłożona cegłami i będzie z góry podświetlona małym halogenkiem. Gdzieś musimy kłaść drewienko, a kominek całkiem spory wyszedł, dlatego pomyśleliśmy że warto wykorzystać przynajmniej jedną stronę. Przyszły panele na górę - Krono Orginal - Dąb Miodowy:D A kuchnia i górna szafka łazienkowa będą pod koniec października - a co pochwalę się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Asia, cześc, buziaczki dla Maleństwa:hug:Chyba Cię myślami ściągnęłam, bo dziś zastanawiałam się co u Was słychac, a dużooo słychac. Kominek już po pierwszych cegłach chwaliłam, boski jest. Extra grzejniki (aż dziwne, ale ten stylizowany totalnie mnie zauroczył). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.09.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ardea, ja też myślę o Tobie , bo wiesz takie fajne lampy znalazła w stylu loftowym i tak sobie myślę może na górę na hol, bo tam też jest cegła:) A Mały teraz śpi, Marcin na imprezie a ja korzystam z kompa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Poproszę o fotki dorastającego Adasia (może Marcin wysle na pv) To jak masz chwilkę to opisz na jaki kolor malujecie pomieszczenia, bo Esiak się wykręcił, że się na kolorach nie zna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 OK. Marcin prześle (niedawno go ochrzciliśmy - oczywiście jako jedyne dziecko z 4 chrzczonych wrzeszczał) Teraz pokażę lampy: A co do kolorów, to jestem nie zadowolona z wyboru na klatkę schodową i salon. Bo wydawało mi się że kupiłam kolor idący bardziej w szarość, a przychodzę a tu taki kolor jak beton tylko idący w beż. I tak mnie zatkało, jak weszłam do domu bo nie widziałam różnicy w ścianach - porostu nie zauważyłam koloru:lol2: Kolor jest bardzo jasny i jak jeszcze raz pomalujemy to może będzie lepiej. Zresztą podłoga też będzie jasna, bo ten nasz salon jest taki ciemnawy... Marcin twierdzi że coraz bardziej mu się podoba ten kolor... może z czasem mi też zacznie się podobać. U Młodego mamy biały kolor + tapeta. W sypialni - beżoszary + tapeta W gabinecie - biały + tapeta . Właśnie tapeta już do nas dotarła - jaka ładna... bardzo delikatna. Właśnie dlatego mamy kolor biały bo nie miałam tapety wówczas i nie chciałam ryzykować, a biały zawsze będzie pasował. Łazienka dolna - beż. Pokój gościnny - jedna ściana ten sam kolor co u nas w sypialni. Był inny kolor ale przemalował Marcin, bo źle nam pokrył dulux (chyba się zważył) i wyszedł koszmarek. Tak myślałam, żeby na tej ścianie dać biały jakiś wzór (esyfloresy), bo białe ściany są pozostałe. Choć ostatnio chodzi mi po głowie taki pomysł, żeby tapeta która została od nas w sypialni położyć np na środku ściany w rozmiarze 1,5 na 1 m obramować sztukaterią i stworzyć jakby obraz. Ale jeszcze nie mówiłam o tym Marcinowi - dowie się z forum:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Lampa - bardzo ciekawa (i loftowa i stylizowana na klasykę), a pomysł z tapetą też bardzo mi pasuję (pewnie wiesz, że lubię takie poszukiwania;))Kolory stonowane i bardzo dobrze. Tapet jestem szalenie ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Zobaczymy co tam nam wyjdzie w rzeczywistości:D A teraz zmykam spać, bo Adaś od dwóch dni budzi mi się w nocy co 1,5 h i taka jestem jakoś niedospana:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts