Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś w dzienniku fakt nie ma, ale w komentarzach coś od czasu do czasu wklejamy:D

Zostało nam 2m ciętej cegły i stwierdziliśmy że jeszcze kawałek ściany czaśniemy sobie przy wejściu do dolnej łazienki. Mogliśmy z cegieł budować cały komi byłoby taniej:D

Wiem, ze wklejacie, bo zaglądam, tylko, że w dzienniku szukać nie trzeba. Jak towarzystwo się rozgada nie jest łatwo znaleźć;)

Ze mnie jest goga jednak.

Widziałam Waszą piękną ceglaną ścianę i kominek i nic o tym nie napisałam??

Jestem pod naprawdę dużym wrażeniem. Bo nawet dla mnie - osoby która na stylach się nie zna, wyłania się piękny, spójny i konsekwentny dom.

Każdy detal pasuje do całości.

I wiecie co?? ja to trochę walnięta jestem bo spojrzałam na kominek, na ścianę, obejrzałam jeszcze raz kuchnię i resztę i wyobraziłam sobie Was jak siedzicie we trójkę na drewnianej podłodze przed kominkiem... Marcin układa drewnianą kolejkę z Adasiem a Asia (ale już bez fartuszka i znaczka najlepszej uczennicy:)) siedzi obok po turecku z filiżanką herbaty w ręce. I Adaś ma na sobie miękkie sztruksy i sweterek z wzorkiem z przodu jaki mial być na tapecie w gabinecie:)

Sama nie wierzę że to napisałam, spadam

I wiecie co?? ja to trochę walnięta jestem bo spojrzałam na kominek, na ścianę, obejrzałam jeszcze raz kuchnię i resztę i wyobraziłam sobie Was jak siedzicie we trójkę na drewnianej podłodze przed kominkiem... Marcin układa drewnianą kolejkę z Adasiem a Asia (ale już bez fartuszka i znaczka najlepszej uczennicy:)) siedzi obok po turecku z filiżanką herbaty w ręce. I Adaś ma na sobie miękkie sztruksy i sweterek z wzorkiem z przodu jaki mial być na tapecie w gabinecie:)

Sama nie wierzę że to napisałam, spadam

Luka, pięknie to opisałaś :)

Luka, normalnie po tym co napisałaś wymiękłam :jawdrop:ja już chcę żeby tak było. Teraz siedzę nad budżetem i płakać mi się chce, bo tyle jeszcze brakuje :bash:skąd na te marzenia brać....

Jakieś pomysły?

Pomysł pierwsszy i najwazniejszy to WYLUZOWAĆ!!! :)

Serio mówię, bo wiem co masz na myśli. Naoglądałam się zdjęć pięknych WYKOŃCZONYCH domów i myślałam, ze mój tez będzie zapięty na ostatni guzik. Żeby tak było musielibyśmy większy kredyt brać, a to przecież bez sensu, bo to jakbym kupiła lampę rozłożoną na 360 rat:sick: Teraz sobie powoli dokupuję wszystkie rzeczy. Trochę to potrwa zanim osiągnę zamierzony efekt, ale myslę, że będzie warto poczekać.

Aga, to prawda naoglądałam się pięknych wnętrz i zachciało mi się bajki...

Ale tu nawet nie chodzi o to wyposażenie ale o ogród i teren wokół domu. Właśnie rozpoczęłam negocjacje z Rodzicielką dot. pożyczki....:rolleyes:

No tak. Kostka jest istotna, bo wszystko do domu się nosi, więc rozumiem. My w tym roku ogród odpuszczamy. Trawę tylko posadziliśmy i tyle.

Aga, właśnie żeby nie wnosić do domu tego tałatajstwa. Ale przed kostką chcemy płot zrobić i wiadomo ile to wszystko kosztuje nawet licząc najniższym kosztem.

Taras i ogród u nas to z pewnością w następnym roku będzie, bo teraz na zimę nie będziemy się w to bawić. Zanim wszystko wykiełkuje to spróbujemy coś tam na wiosnę posiać. Może najpierw tak jak mówisz trawa, a z czasem będę dosadzała roślinki, bo jak na razie w tej tematyce jestem zielona i muszę się zapoznać z tematem.

Aga, właśnie żeby nie wnosić do domu tego tałatajstwa. Ale przed kostką chcemy płot zrobić i wiadomo ile to wszystko kosztuje nawet licząc najniższym kosztem.

Taras i ogród u nas to z pewnością w następnym roku będzie, bo teraz na zimę nie będziemy się w to bawić. Zanim wszystko wykiełkuje to spróbujemy coś tam na wiosnę posiać. Może najpierw tak jak mówisz trawa, a z czasem będę dosadzała roślinki, bo jak na razie w tej tematyce jestem zielona i muszę się zapoznać z tematem.

Płotu nie robimy, bo nie mamy przed kim sie grodzić. Sąsiadów po bokach brak. Teraz kazdy kto do nas przyjeżdża jest w szoku jaką dużą działkę mamy;)