Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chwalipięty:p

A ja dla odmiany mam nowy Budujemy dom a piwa nadal nie mam;)

Zajrzałam do szafki, do lodówki i niestety - brak.

Zajrzałam do barku a tam same mocne alkohole i likiery bleee

Chyba pora iść spać:)

ps. piwa tez nie lubię, pijam redsa a to nie piwo podobno;)

:D ale dajecie czadu

W kwestii tynków, u nas będą ręczne, są ekipy, które cudnie robią ręczne i można tylko zagruntować i lecieć z farbą. Także to zależy.

Ostatnio u nas w rodzinie też się budowali i też mieli tynki ręczne. Wyszły cudne, żadnych gładzi nie robili :)

A ja ani piwa, ani nowego muratora... ehhh ;)

ja chcę położyć panele, bo to umiem, nie widzę potrzeby płacenia komuś za coś, co sam mogę zrobić...

święta racja.

My panele też kładziemy sami - mąż i ja - mamy za sobą już ze 100m2 paneli położonych więc wprawa jest.

Sami też będziemy malować - oszczędność ok. 4000zł.

A ja wczoraj wpadłam na szalony pomysł coby sobie w salonie samemu (moimi ręcami) cegłę wymurować.

Cegiełki płytki w kuchni już będzie kładł ktoś kto się na tym naprawdę zna, ale ścianę = całe cegły wymurować i przytwierdzić do istniejącej prościutkiej ściany z BK chyba dam radę. Czy to zbyt szalony pomysł ??

O malowaniu też myślałam, żeby pomalować samemu. Tylko nie wiem co z dzieckami. Jak będą już na tyle duże i grzeczne żeby siedzieć spokojnie ze mna na budowie to OK. A jak przyjdzie mi ich z kimś zostawiać to może być ciężko z samodzielną pracą... Chciaz Marcin od września 2012 pójdzie do przedszkola więc teściowa obowiązków mieć nie będzie to może ich popołudniami przejmie trochę...

Ech, malowanie - marzenia...:)