Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Buuu takiego posta napisałam i mi się internet skończył i musiałam kompa zresetować:(

To spróbuje powtórzyć;)

Się powtórzyć:D

Łazienka wyszła super - wręcz katalogowo! Fajnie pomyślana ta szafka - pewnie dużo tam zmieścicie prawda?

I pytania mam:

- czy macie juz drzwi prysznicowe?

- czy przegapiłam wannę czy tez jeszcze czeka na swoją kolej?

A kuchnia??:jawdrop:

Wszystko pięknie zaplanowane i wyszło super:) Nie wiem dlaczego smuciliście się uchwytami ikeowskimi - przecież pasują idealnie!

Szkoda że ja boje się drewnianego blatu bo przy jasnej/białej kuchni wygląda super...

- szuflady pod płytą to 80?

- czy w szafce nad piekarnikiem jest mikrofala?

- zadowoleni ze stolarza jesteście?

- jakie wymiary ma kuchnia?

- czy obok lodówki stanie stoliczek który kiedyś pokazywałeś??

Strasznie mi się Net wiesza, ale muszę u Was napisac - kolejne megapiękne wnętrze Wam wyszło:jawdrop::jawdrop: Bardzo podoba mi się zlew z baterią.

Też mam pytanko - jak sprawdza się czajnik na indukcji, jak wychodzi czasowo zagotowanie wody w porównaniu do elektrycznego bezprzewodowego? Też myślę o czajniku na płycie...

Gratuluję zamieszkania w pięknym Lapisku

A kuchnia??:jawdrop:

Wszystko pięknie zaplanowane i wyszło super:) Nie wiem dlaczego smuciliście się uchwytami ikeowskimi - przecież pasują idealnie!

Szkoda że ja boje się drewnianego blatu bo przy jasnej/białej kuchni wygląda super...

- szuflady pod płytą to 80?

- czy w szafce nad piekarnikiem jest mikrofala?

- zadowoleni ze stolarza jesteście?

- jakie wymiary ma kuchnia?

- czy obok lodówki stanie stoliczek który kiedyś pokazywałeś??

szuflady mają 90cm

ze stolarza jesteśmy zadowoleni, prócz opóźnienia wszystko było ok,

kuchnia ma 9m2

tak zamierzamy, aby obok lodówki w wolnym miejscu przy ścianie stał ten stoliczek...

Też mam pytanko - jak sprawdza się czajnik na indukcji, jak wychodzi czasowo zagotowanie wody w porównaniu do elektrycznego bezprzewodowego? Też myślę o czajniku na płycie...

woda gotuje się błyskawicznie, czajnik ma 2,5L pojemności i przy włączonym boosterze gotuje się w nie całe 2 minuty...

na innych płytach pewnie jeszcze szybciej, bo nasza nie jest za dużej mocy, bo nie mieliśmy w tym miejscu wyjścia na siłę, więc płyta jest o mocy tylko 4,6kW

Mieszka się bardzo miło, tylko brak mebli nam doskwiera:)

Jestem zadowolona z kuchni, taką właśnie chciałam. bez szyb całą w zabudowie. Płyta indukcyjne jest rewelacyjna - super się sprząta, szybko gotuje i mogę jeszcze czas gotowania ustawić, naprawdę dobrze zrobiliśmy że zmieniliśmy z gazowej. Wczoraj przetestowałam piekarnik - pierwszy w nowym domu jabłecznik:) (właśnie go zajadam do kawki:))

Kupiliśmy lampę, ale pewnie przyjdzie za miesiąc. Jak będzie to się pochwalę:) Na razie powiesimy lampy z poprzedniego mieszkania w kuchni, na korytarzu, gabinecie i jeszcze w jakimś pokoju (tylko 4 sztuki mamy). Jak się "dorobimy" będzie więcej:)

Napiszę z czego jesteśmy mniej zadowoleni, oczywiście jak do tej pory:

-ceramika roca - była najtańsza i faktycznie odlewy nie są idealne, szczególnie umywalka. Za ceną poszła jakość.

-brak w dolnej łazience deski wolnoopadającej - bo do góry mamy i jest to bardzo dobra rzecz - więc polecamy.

-kolor blatu szafki łazienkowej w górnej łazience - a może raczej materiał - bo każdą plamę widać. A sama szafka jest bardzo pojemna.

-nie mamy kostki na zewnątrz (czeka w magazynie na lepszą pogodę)- no i jak wiadomo przy błotku nasz korytarz wygląda okropnie. Warto przed przeprowadzką postarać się o położenie jakieś powierzchni przed domem, bo jak nie błoto to śnieg i piasek w mega ilościach jest wnoszony.

Takie refleksje na dzisiaj.

Ale najważniejsze że jesteśmy na swoim!!!!

Internetu też nie mamy .....

Gratuluje zamieszkania na swoim, zycze by ten dom pełen dobrej energii, miłości i samych słodkich chwil :)

Własnie ogladalismy z Miskiem Wasze wnetrza, z naciskiem na kuchnie. Jest to ciut inny styl niz nasza, ale bardzo przytulna dla oka.

Wszystko jest ze sobą idelanie zgrane, zlew, uchwyty, fronty, cegiełki na scianie, podłoga. Bije od niej ciepło, aż chcałoby sie usiąść i poprosić o herbatkę : ) W ogóle macie bardzo spójne wnętrza, na które aż się z przyjemnością patrzy.Gratuluję, kawał fajnych wnętrz :)

Gratuluję Państwu przeprowadzki!!!!! Pięknie zaczęliście Nowy Rok:yes:

Cudna łazienka (czekam na wanne;)) , piękna kuchnia, w której chciałoby się posiedzieć przy kawie i szarlotce. Kapitalne, spójne wnętrza. Gratuluję konsekwencji, bo efekt jest świetny:)

Asiu i Marcinie rzadko piszę, ale staram się zaglądać na bieżąco. Teraz jest okazja, żeby co nieco napisać. Przede wszystkim chciałabym pogratulować Wam przeprowadzki. A poza tym jestem zauroczona schodami, są cudne :) Świetne szafki w łazience.

Pierwsze wrażenie na widok kuchni: jak ona zmalała, a poza tym piękny blat, kuchnia niczym z katalogu :)

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...