Joannk 19.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Asia, już jedna rozmowe nt. projektu miałam i zdecydowanie się nie zrozumieliśmy. Myślę, żeby zrobić samemu jak Ardea, ale w tej chwili czasu nie mam. Myślę, zeby zimą sie tym zająć. No chyba, ze ochłone po ostatnim spotkaniu z projektantem i sie do kolejnego wybiorę Ja rozmawiałam z osobami, które mają ogrody zaprojektowane przez fachowców. Każda z nich potwierdza, że później już dosadza rośliny lub przesadza według własnego pomysłu, ale całokształt ogrodu opiera się na projekcie. W tym roku i tak już nie mamy środków na ogród, więc może faktycznie spróbuję się chciaż rozeznać co do roślin, które ewentualnie bym chciała mieć. Muszę w necie poszukać inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.06.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 No i mam kolejną zaletę małej działki, nie trzeba się bujać z projektem ogrodu Esiak, Ty złota rączka jesteś to może sam sprostasz wyzwaniu i wędzarkę zbudujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 no i znowu forum jest źródłem cennych inspiracji - my nawet nie pomysleliśmy o wędzarni, może dlatego, że nasi znajomi albo nie mają domu, albo wędzarni Zapodałam temat męzowi i od razu mu się spodobał Pumpa - u mnie też skrawek ziemi, więc nie ma ogrodowych szalenstw, a i tak dbanie o niewielki trawnik pochłania sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ewa wcale nie taki skrawek, na fotach wygląda to na kawał ziemi. A co do wędzarki to kiedyś jak mama uprawiała na naszej działce warzywka to miała wędzarkę zrobioną z metalowej beczki. U mnie w domu od zawsze była swojska wędlina, pewnie przez to że dziadek masażem był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Pumpa, taka beczke tez pamietam. Planujemy wedzarnie zrobic, ale to za jakis czas. Nie wiem tylko czy z grillem ja laczyc czy samą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.06.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 a wrzucałem linka do strony o wędzarniach...można tam podpatrzeć, jak się je buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Na youtube pewnie też są niezłe instruktaże. Ja nie szukałam bo brat już sprawdzony więc co sobie będę głowę zawracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Esiak, a gdzie wrzuciłeś linka do wędzarni? Ja nie widzę żadnych zalet małej działki, nasza najpierw wydawała mi się za duża, potem optymalna, a teraz robimy zakusy żeby ją powiekszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ardea są przynajmniej 3 - mniejszy podatek, mniej ogrodzenia do sfinansowania no i nie trzeba się w ogrodzie narobić :P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Łeee i tak przegrywają z ilością zalet dużej działki:P;) O ogrodzeniu to nawet mi nie mów:sick: ale pracę w ogrodzie jestem w stanie polubić, nawet mój mąż ostatnio się wziął za przeglądanie kosiarek, bo mamy starego grata rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.06.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 budowa wędzarniw ogóle na tej stronce jest wszystko o wędzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ardea tylko wiesz, darowanemu koniowi to raz a dwa u mnie w mieście działki kosztują krocie, i fakt pod miastem miałabym conajmniej 3x taką tyle że coś za coś, nie wyobrażam sobie wybycia z miasta a zresztą mogłabym to przypłacić zdrowiem. Nawet teraz jedyną rabatkę musi oporządzać mąż bo ja mam alergie na wszelkie możliwe zielsko i od razu puchnę, także dla mnie ogród to niekoniecznie frajda by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.06.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 chyba serwery muratora się przegrzewają od tej temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Mnie się przegrzał U nas ceny bardzo różne, nasza akurat była najdroższa, poza miastem to nawet nie szukałam, przy mojej niemobilności to byłaby masakra. Najfajniej się mieszka na obrzeżach lub na wsi z prawem jazdy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.06.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Mój mąż właśnie wpadł na nowy pomysł z budową wędzarni. Skoro żona chce drewnianą to będzie, ale taka niekonwencjonalna. Znaczy wg niego będzie bo ja jeszcze nie wiem czy się do pomysłu dam przekonać. Zerknijcie sami jaka beka (wpisy od 13 lipca 2011) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.07.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Bardzo serdecznie dziękuję Asiu i Marcinie za zaproszenie i pokazanie mi Waszego domu Jak już mówiłam, czułam się u Was jak u siebie, jest pięknie i domowo. A Jasio (jak cały czas mówi mój M;) ) przesłodki jest:) Mam nadzieję że w końcu będę się mogła zrewanżować i zaprosić Was do siebie. I przepraszam za łobuza mojego przez którego się skupić cały czas nie mogłam, wrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 02.08.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Dopiero teraz znalazłam czas na odpisanie.....Luka - cała przyjemność po naszej stronie. Cieszymy się że dotarłaś do nas.Wasz Mały tak ładnie bawił się z Adasiem - naprawdę byłam wzruszona ich widokiem:) Przyjeżdżajacie do nas częsciej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.08.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Cześć Wiesz jak mi fajnie jak Cię czytam i wiem jak wyglądasz??:) Spotkamy się na bank jeszcze:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.08.2013 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 powiesiłem w końcu pierwsze przęsło własnej roboty, zostały jeszcze dwa do zrobienia, dwie furtki i brama wjazdowa... damy radę do końca roku jak się Wam podoba? pasuję do cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.08.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cóz można powiedziec: lapisowy styl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts