Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jeżeli na poddaszu będą k-g na sufitach to musi iść gładź na ściany?

fatalnie wygląda połączenie gładkiego sufitu z k-g ze ścianą otynkowaną tynkiem c-w - niestety żeby nie było zgrzytu trzeba gładzić. Poza tym przy ocieplaniu poddasza tynki najczęściej ulegają jakimś uszkodzeniom...

no zobaczymy jak to będzie..

dla próby pomaluje z 1m2 podkładem a potem jakąś farbą i się obada...

ja robiłam próbki z farbami na tynkach c-w (kiedy jeszcze miałam nadzieję, że mi się te tynki bez gładzenia ostaną) i wyszły super - robiłam biały i bardzo intensywny fiolet.

Niestety tynki się nie ostały. Tak jak piszesz Esiak każda najmniejsza wyprawka (a tych się żadną mocą uniknąć nie da) i cała ściana a właściwie całe pomieszczenie idzie pod gładź :(

Na parterze też. No chyba, że nikt nic nie uszkodzi po zrobieniu tynków, nie będzie przenoszone żadnego gniazdko, nic kute, nie ma żadnych problematycznych miejsc do obróbki (np. skrzynki rewizyjne do rolet) to może jakimś cudem tynki się ostaną w stanie nadającym do użytku bez gładzi.

Myszonik, bardzo mnie zasmuciłaś, bo nie przepadam za efektem gładziowym... niektórym udaje się położyc farby bezpośrednio na tynki c-w, pamiętam szczególnie ten Twój fiolet i efekt był super, ale jeśli się nie uda to szkoda, nie wiem co wykombinuję. W bloku ze względu na nierówne ściany mam wszędzie tynk strukturalny, ale w nowym domu wolałabym inaczej...

to ja muszę u znajomych pooglądać te cw bo cały dół mają niegładzony a na górze jak dobrze pamiętam tylko sypialnię

też nie lubię efektu gładzenia więc to dla mnie kiepska nowina. koleżanka miała tynki gipsowe i tak gładkie panom wyszły że myśleliśmy że przegłaskane kilka razy były ;)

• 2 weeks później...