Lukarna 16.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Czyli płyty na poddaszu na sufit. I ewentualne obniżenia, zabudowy itd.A co zrobić zeby na łaczeniach nie pekało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.09.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 wypełniasz czymś elastycznym...dajesz siatkę z włókna szklanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 A jeżeli na poddaszu będą k-g na sufitach to musi iść gładź na ściany? fatalnie wygląda połączenie gładkiego sufitu z k-g ze ścianą otynkowaną tynkiem c-w - niestety żeby nie było zgrzytu trzeba gładzić. Poza tym przy ocieplaniu poddasza tynki najczęściej ulegają jakimś uszkodzeniom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 no zobaczymy jak to będzie.. dla próby pomaluje z 1m2 podkładem a potem jakąś farbą i się obada... ja robiłam próbki z farbami na tynkach c-w (kiedy jeszcze miałam nadzieję, że mi się te tynki bez gładzenia ostaną) i wyszły super - robiłam biały i bardzo intensywny fiolet. Niestety tynki się nie ostały. Tak jak piszesz Esiak każda najmniejsza wyprawka (a tych się żadną mocą uniknąć nie da) i cała ściana a właściwie całe pomieszczenie idzie pod gładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 17.09.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 A na parterze też są takie przeboje? Tam nie łączy się skosów ze ścianami, można bez gładzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Na parterze też. No chyba, że nikt nic nie uszkodzi po zrobieniu tynków, nie będzie przenoszone żadnego gniazdko, nic kute, nie ma żadnych problematycznych miejsc do obróbki (np. skrzynki rewizyjne do rolet) to może jakimś cudem tynki się ostaną w stanie nadającym do użytku bez gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.09.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Myszonik, bardzo mnie zasmuciłaś, bo nie przepadam za efektem gładziowym... niektórym udaje się położyc farby bezpośrednio na tynki c-w, pamiętam szczególnie ten Twój fiolet i efekt był super, ale jeśli się nie uda to szkoda, nie wiem co wykombinuję. W bloku ze względu na nierówne ściany mam wszędzie tynk strukturalny, ale w nowym domu wolałabym inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Mnie też było smutno jak musiałam gładzić, bo wizualnie bardziej odpowiadał mi efekt tynku c-w, ale nie dało rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.09.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 no niestety skrzynki od rolet trzeba obrobić płytą GK więc tu już będą gładzie... http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/225.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 U mnie te skrzynki zatynkowali, ale na dolnych rogach puszek rewizyjnych tynk nie chciał się idealnie trzymać i musiały być położone gładzie, aby to wyrównać, a wtedy różnica z tynkiem była bardzo widoczna, sumarycznie wyglądało fatalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.09.2011 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 mnie od razu powiedzieli, że trzeba to wykończyć płytami GK bo tynk nie będzie trzymał i będzie pękał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Na razie trzyma i nie pęka... nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.09.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 to ja muszę u znajomych pooglądać te cw bo cały dół mają niegładzony a na górze jak dobrze pamiętam tylko sypialnię też nie lubię efektu gładzenia więc to dla mnie kiepska nowina. koleżanka miała tynki gipsowe i tak gładkie panom wyszły że myśleliśmy że przegłaskane kilka razy były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 a ja mam te skrzynki na zewnątrz więc nie bedzie problemu z płytami. Może mi sie tynki ostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Esiak i jak idzie układanie styro? jestem ciekawa ile dni Ci to zajęło przy jakim dokładnie metrażu. Wykonawca wczoraj mówił, że bez układania styropianu cena jest niższa tylko o 1PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 nic mi nie mów o styropianie... rzygam nim wiem jakie są ceny za układanie i ile na tym oszczędzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.10.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Mój mąż też chce rozłożyc sam styro, ale nie wiem czy ze względów oszczędnościowych, czy ambicjonalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 niby prosta robota, ale w pojedynkę niestety zajmuje sporo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 nie wiem czy ze względów oszczędnościowych, czy ambicjonalnych Ciocia cięta riposta:P Marcin bardzo Ci dziękuję za pomoc przy moim dylemacie chudo-betonowym, daliśmy wszędzie 15cm i jest git;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.10.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Nawet ja tu nie widzę riposty, a co dopiero ciętej:) Chodziło mi o to, że nie znam cen za rozłożenie styropianu, a mąż się rwie do samodzielnego rozkładania i nie wiem czy chce zaoszczędzić kasę, czy ma potrzebę zrobienia czegoś samemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts