pumpaluna 25.10.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 piszesz o stanie pod klucz, deweloperski po montażu parapetów i grzejników już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.10.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Czy mi się wydaje czy ta brama idealnie pasuje do orzechowych okien?? Śliczna jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.10.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 pasuje idealnie, bo to ta sama okleina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.10.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 No i super - ominęła mnie kolejna sprawa do wyboru:) Dobrze że przyjechaliśmy do Ciebie i Piotr obejrzał okna na żywo bo nie chciał wcześniej słyszec o ciemnych:) A teraz jeszcze pasująca brama - miodzio:) A kiedy elewacja?? 28?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.10.2011 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 raczej przyszły poniedziałek, środa...bo w tym tygodniu będą kończyć u Atiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.10.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Nadrabiam... filmik obejrzałam, super pomysł, zdecydowanie lepiej można sobie wszystko popodziwiać niż na zdjęciach, Brama bardzo ładna i świetnie zgrana z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.10.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 mam pytanko, szczególnie do dziewczyn...któraś z Was zamierza mieć, lub ma już płytki Vives - Mugat...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Do klasycznej kuchni (a takową chyba planujesz) będa pasowały. Nie pomogę, bo to nie moje klimaty, ale tu chyba cos znajdziesz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?94882-Poszukiwane-białe-płytki-cegiełki/page24&highlight=mugaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.10.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 że pasować będą to wiemy, chodzi nam o to, że może ktoś dysponuje taką płytką lub w najbliższym czasie będzie nią dysponował, bo chcemy sprawdzić jej odcień w porównaniu do villeroy&boch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.10.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Mieć nie mam, ale chyba w carmen na obornickiej są na wystawce. A przynajmniej były jakoś wiosną tego roku. Może zadzwoń i zapytaj. Aha a moja wypowiedź dotyczyła mugatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 27.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Mugaty są fajne, ja wiem kto ma z forum, ale niestety nie z Poznania, więc odpada. Elewację u mnie w tym tygodniu raczej skończą, o ile pogoda dziś i jutro się zlituje - więc Esiak do Ciebie pewnie w środę wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Esiak, nie pamiętam czy pisałeś a u Agalind nie odpowiedziałeś, będziesz ogrzewał dom zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 no ale tylko kozą, w te dni co będę coś tam robił, lub jakaś ekipa będzie...kominka boję się wstawiać, żeby nie zwinęli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Czyli będziesz grzał tylko ze względu na prace i tylko w ich czasie? No ja mam straszny dylemat. Piec wstawiamy, a grzejniki musimy kupić, żeby udokumentować transzę (planujemy je zdjąć i zostawić u siostry w nieużywanym pokoju) także można byłoby grzać ale czy jest taka konieczność? Są różne opinie i nie wiem już co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 grzejniki możesz kupić, ale przecież nie musisz ich zakładać w ogóle, żeby zrobić instalacje, nie są do niczego potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 chcieliśmy zrobić rozruch żeby sprawdzić szczelność instalacji, nie sprawdzaliście podłogówki przed wylewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 do sprawdzenie szczelności nie są potrzebne grzejniki, zakłada się tylko na końcu rurek zawory i je zamyka...podłogówka jest zrobiona z jednego odcinka rury alupex, która podłączona jest do rozdzielacza, rura jest wavina, który wystawia certyfikat i gwarancje 10 lat oraz zwraca koszty, gdyby rury były nieszczelne...tak naprawdę próby ciśnieniowe robi się w instalacji tam gdzie są jakiekolwiek złączenia, lutowania itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 To było pytanie laika bo ja nawet nie wiedziałam nic o sprawdzaniu, tak na logikę sobie pomyślałam tylko. Nie mam pojęcia jak u nas wszystko będzie rozprowadzone do grzejników ale miedzianych rurek na bank nie robimy czyli chyba plastiku też nie ma konieczności sprawdzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 jest jeżeli są jakiekolwiek połączenia...trójniki, rozdzielacze, itd...wszystko co jest łączone i później zalewane musi przejść próbę szczelności...jedynie odcinki w całości czyli np zasilanie grzejnika idące bezpośrednio od rozdzielacza do grzejnika rurką w całości, która ma atest nie musi być sprawdzana..to tak pokrótce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 To było pytanie laika bo ja nawet nie wiedziałam nic o sprawdzaniu, tak na logikę sobie pomyślałam tylko. Nie mam pojęcia jak u nas wszystko będzie rozprowadzone do grzejników ale miedzianych rurek na bank nie robimy czyli chyba plastiku też nie ma konieczności sprawdzać? a co do miedzi, to przynajmniej piony i podejścia od kotła do rozdzielaczy powinny iść w miedzi... Ty będziesz miała kocioł gazowy..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts