Esiak 30.10.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Esiak, kiedy planujecie się przeprowadzić? My tynk zostawiliśmy na wiosnę. Teraz jest ciepło, ale pogoda moze sie nagle zmienić. przeprowadzamy się w przyszłym roku, jak gaz podłączą, czyli pewnie między lipcem a wrześniem... no ja też zamierzałem tynk robić w przyszłym roku, ale finansowo wychodzi zrobić to za jednym zamachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Trzymam kciuku za pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Esiak, z ceramiką łazienkową w stylu angielskim - nie pomogę, bo to styl, na którym kompletnie się nie znam:( ale na pewno ktoś mądrzejszy Ci doradzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Niestety nie pomogę, bo kompletnie nie czuję tego stylu. Edytowane 30 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 a zimą będzie trzeba zabrać się za ocieplenie poddasza, wykończenie go nidą itd...jak będą w miarę warunki to zamierzam układać płytki w kotłowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Łazienkowo też nic nie doradzę bo to nie moja bajka.Co do ocieplenia poddasza to rozumiem, że idzie wełna (przypomnisz ile cm i jaka?) ale o co chodzi z wykończeniem nidą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 a zimą będzie trzeba zabrać się za ocieplenie poddasza, wykończenie go nidą itd... jak będą w miarę warunki to zamierzam układać płytki w kotłowni... Mamy podobne plany. Poczekamy aż wylewki wyschną i zabieramy sie za poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 a to może w wielkopolsce tak się mówi na płyty KG - nida gips wełna rockwool toprock (15cm) i superrock (5cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 ja tez odpadam jeśli chodzi o Twoją łazienkę ... Ps. same "nowoczesne" koleżanki Ci sie trafiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 spoko, nowoczesna będzie na górze... rozumiem, że wtedy będziecie mogły się wykazać...? w dzienniku są jej wstępne projekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 ja tez odpadam jeśli chodzi o Twoją łazienkę ... Ps. same "nowoczesne" koleżanki Ci sie trafiły Rodzynek w towarzystwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Esiak, czyli góra nowoczesna, a dół historyzujący, czy jeszcze inny macie klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dolna łazienka i kuchnia będa idelanie pasowały do siebie. Rozumiem, że salon tez w podobnym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Agalind my po wylewkach też chcemy robić poddasze tyle, że ja za wami z ociepleniem domu zostanę. Esiak a dlaczego zdecydowałeś się na rockwool? Nam znowuż go odradzali zwłaszcza jeśli chcielibyśmy sami ocieplać że się sypie strasznie i długo gryzie. Planujemy dać isover uni mata (lambda 0,039) 15 + 10 na stelaż, myślałam o super macie (0,033) ale na materiale to różnica ponad 2tys więc dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Pumpaluna (uff, tym razem bez pomyłki;)) kiedy robicie wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 od środy wchodzi na nowo hydraulik, podłogówka i CO no i jak skończy to wylewki pójdą A propos prac wykończeniowych, ile wam wyszło za robociznę tynków c-w? Za materiał jeszcze faktury nie mamy ale robocizna za maszynowe 17zł/m2, chyba drogawo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 od środy wchodzi na nowo hydraulik, podłogówka i CO no i jak skończy to wylewki pójdą A propos prac wykończeniowych, ile wam wyszło za robociznę tynków c-w? Za materiał jeszcze faktury nie mamy ale robocizna za maszynowe 17zł/m2, chyba drogawo :/ za tynki ręczne CW 14zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Agalind my po wylewkach też chcemy robić poddasze tyle, że ja za wami z ociepleniem domu zostanę. Esiak a dlaczego zdecydowałeś się na rockwool? Nam znowuż go odradzali zwłaszcza jeśli chcielibyśmy sami ocieplać że się sypie strasznie i długo gryzie. Planujemy dać isover uni mata (lambda 0,039) 15 + 10 na stelaż, myślałam o super macie (0,033) ale na materiale to różnica ponad 2tys więc dużo. wiem, że niby isover lepszy dla wykonawcy, ale rockwoola mam naprawdę w dobrej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Esiak, czyli góra nowoczesna, a dół historyzujący, czy jeszcze inny macie klucz? o to już musisz zapytać moją Żonkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Esiak ale ostatecznie sam układasz czy zleciłeś? My przeliczyliśmy, że robocizna by nas ok 7tys kosztowała więc nie ma opcji i sami stajemy do roboty. Ewentualnie poszukamy kogoś kto obrobi płyty kg później. Wygooglowałam tego rockwoola, współczynnik wychodzi ci lepszy niż przy uni macie a cena porównywalna (u nas wyjdzie sumując za wełnę 26zł/m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts