Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Esiak, kiedy planujecie się przeprowadzić? My tynk zostawiliśmy na wiosnę. Teraz jest ciepło, ale pogoda moze sie nagle zmienić.

przeprowadzamy się w przyszłym roku, jak gaz podłączą, czyli pewnie między lipcem a wrześniem...

no ja też zamierzałem tynk robić w przyszłym roku, ale finansowo wychodzi zrobić to za jednym zamachem...

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agalind my po wylewkach też chcemy robić poddasze tyle, że ja za wami z ociepleniem domu zostanę.

Esiak a dlaczego zdecydowałeś się na rockwool? Nam znowuż go odradzali zwłaszcza jeśli chcielibyśmy sami ocieplać że się sypie strasznie i długo gryzie. Planujemy dać isover uni mata (lambda 0,039) 15 + 10 na stelaż, myślałam o super macie (0,033) ale na materiale to różnica ponad 2tys więc dużo.

Agalind my po wylewkach też chcemy robić poddasze tyle, że ja za wami z ociepleniem domu zostanę.

Esiak a dlaczego zdecydowałeś się na rockwool? Nam znowuż go odradzali zwłaszcza jeśli chcielibyśmy sami ocieplać że się sypie strasznie i długo gryzie. Planujemy dać isover uni mata (lambda 0,039) 15 + 10 na stelaż, myślałam o super macie (0,033) ale na materiale to różnica ponad 2tys więc dużo.

wiem, że niby isover lepszy dla wykonawcy, ale rockwoola mam naprawdę w dobrej cenie...

Esiak ale ostatecznie sam układasz czy zleciłeś? My przeliczyliśmy, że robocizna by nas ok 7tys kosztowała więc nie ma opcji i sami stajemy do roboty. Ewentualnie poszukamy kogoś kto obrobi płyty kg później.

Wygooglowałam tego rockwoola, współczynnik wychodzi ci lepszy niż przy uni macie a cena porównywalna (u nas wyjdzie sumując za wełnę 26zł/m2).