Esiak 11.11.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 basalt 15 obie mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Czyli moja 18 będzie niemal zupełnie biała - bardzo mi pomogłeś - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.11.2011 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Czyli moja 18 będzie niemal zupełnie biała - bardzo mi pomogłeś - dzięki 6 tonów jaśniejszy kolor... dobrze pamiętam, że każdy numerek to 2 tony..? Edytowane 11 Listopada 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.11.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 No ja się właśnie chciałam wtrącić, że nasze (moje i atiki) elewacje to basalt 15. Myślę, że 18 to nie wiem czy jest sens kupować czy zrobić na biało, bo chyba wizualnie różnicy nie będzie. W słońcu nawet 15 wygląda prawie biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.11.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A ta papaya na zdjęciu dość ciemna Wam wyszła. Z tego co pamiętam ze zdjęć próbek nie była tak ciemna, ale chyba zdjęcia próbek były w słońcu, a to zacieniona strona... Pokaż koniecznie podkład na jakiejś nasłonecznionej ścianie. Bo mnie się na razie też bardzie podoba ta biała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.11.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Myszonik, po pierwsze strona zacieniona, po drugie ściana jeszcze nie wyschła dobrze po tym gruncie, tak więc zobaczymy jak to wygląda od strony południowej... jak tylko chłopaki skończą tą stronę, cyknę fotki i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ja przychodzę po prośbie, czy mógłbyś mi podpowiedzieć jak się przelicza metry elewacji? kombinuję tak - mam wysokość razy długość wyliczyć dla ścian bocznych i później szczytowe dodać tylko na szczytowych mamy skos i nie wiem z jakiego wzoru mam liczyć (nasz dom wizualnie jest jak termini II ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.11.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ściany szczytowe liczysz z trójkąta, a że masz 2 takie to prostu wzór: podstawa x wysokość i masz pole powierzchni obydwu szczytów...podstawa to szerokość budynku na wysokości wieńca, a wysokość to odległość od wieńca do kalenicy... edit: teraz spojrzałem, że masz ścianki kolankowe, a więc wysokość liczysz od poziomu murłaty do wieńca, podstawa to szerokość na wysokości murłaty (zresztą będzie taka sama jak na wysokości wieńca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 zerknąłeś na garaż i część nad tarasem? to właśnie jest dla mnie matematycznie najtrudniejsze, eeeech nie lubię tych przeliczanek/wyliczanekliczę wstępnie całość, ale z tego co słyszałam z reguły odejmują pow. bramy garażowej i tak dużych okien jak u nas idą (na dole szer. 3,3 a w sypialni 2,7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.11.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 no część nad tarasem: trójkąt zaczyna się od murłat, reszta to wszystko pola prostokątów... nie odejmuj okien ani drzwi i na pewno starczy ci materiału (ja tak robiłem), jak poodejmujesz otwory, czegoś Ci zabraknie, to pewne! styro jest przycinane itd, zawsze są jakieś straty, nie przykrywa się idealnie prostokątnych powierzchni aby z wyliczeń wyszło idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 No to dobrze kombinowałam, żeby przeliczać za całość. Dzisiaj się za to wezmę z ołówkiem i kalkulatorem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Myszonik, dzięki za głos w sprawie tynku, ja chcę w zasadzie białą elewację, a Tobie bardziej zależało na jaśniutkiej szarości... Też nie wiem czy się opłaca, ale takiej wapienno białej, jarzącej się w słońcu też nie chcę, więc nadal myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 13.11.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 to i ja sie dopiszę. Ten nasz kolor jest naprawdę bardzo jaśniutki. 18 byłaby prawie biała. Ale na pewno nie tak "ostra" jak czysta biel. Czyli byłaby lekko złamana. A jeśli chodzi o dopłatę to za ten kolor to groszowa sprawa, więc nie ma za dużego znaczenia. Mi zależało na szarawej elewacji więc ja jestem zadowolona. Gdyby było ciemniej mogłoby wyjść smutno. Tak jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 15.11.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 podoba mi się wejście do domu tynk ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.11.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 podoba mi się wejście do domu tynk ładny ale czyje...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 15.11.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Twoje wejście w Twoim domu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Atika, też dzięki, właśnie takiego wyboru dokonałam, będzie basalt18, zapewne wiesz o jaki efekt mi chodzi, więc nie będę się rozpisywała. Tak czy inaczej basalty górą, a szczególnie system Caparola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.11.2011 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 elewacja prawie skończona... zostało tylko pomalowanie podkładem 2 ścian... ale jutro porobię zdjęcia i zobaczycie jak wygląda papaya 20 i kremowy kolor kleju na pozostałych ścianach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.11.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Oczywiście czekamy na nową odsłonę Caparola:) Tempo mają świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Też będę czekała na świeże okazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts