pumpaluna 11.12.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Kupowałeś dostęp do programu czy ściągnąłeś jakiś darmowy?koleżanka rozliczała się sama i niestety ją wzywali żeby korektę robiła. Okazało się że pkwiu miała na fakturach stare a poza tym odliczyła rzeczy które np tu na forum podawano że można odliczyć a wg naszego US nie ma takiej opcji. Mnie rozlicza koleżanka księgowa, ufff, mówi że już kilka rzeczy uzgadniać musiała z koleżanką ze skarbówki i np niektórych u nas nie interpretują że podchodzą. Aż jestem ciekawa ile tego zwrotu nam wyliczy, jeszcze 2 grubsze faktury jej muszę donieść i na tym koniec w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.12.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Esiak, cyknij foty swoim profilom, bo też jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 sam formularz jest darmowy do ściągnięcia ze stron ministerstwa finansów...a poza tym mam arkusz excela z pkwiu no i jeszcze mam tak oczywiste towary (cementy, betony, papy, pianki, styro, siporex, cegła, stal), że nie miałem problemu z ustaleniem co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Esiak, cyknij foty swoim profilom, bo też jestem ciekawa. mówisz o profilach na poddaszu? no jeszcze ich nie ma... skończyłem sznurkowanie dzisiaj dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.12.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Wydawało mi sie, że pisałeś już iż masz profile, ale poprawny węzeł też chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 profile to już robota dla 2 osób, czekam aż wełna dojedzie i wtedy można ruszać z robotą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.12.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Zdecydowałeś się ostatecznie na rockwoola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 tak, będzie rockwool: superrock (10cm) i toprock (15cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.12.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 a my mamy faktury bardzo drobiazgowe od tych budowlanych przez hydrauliczne, elektryczne aż po dachowe. Niektóre mają po 5stron i niestety spora część w ogóle bez pkwiu jest (sprzedawcy ak się okazało nie mają obowiązku umieszczania tegoż nr na fakturze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.12.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 My chcemy toprock (15cm) i rockmin(10cm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 a my mamy faktury bardzo drobiazgowe od tych budowlanych przez hydrauliczne, elektryczne aż po dachowe. Niektóre mają po 5stron i niestety spora część w ogóle bez pkwiu jest (sprzedawcy ak się okazało nie mają obowiązku umieszczania tegoż nr na fakturze) ja wszystkie większe prace brałem z materiałem i robocizną od wykonawcy, czyli wszystko na 8% VAT (cały dach, okna, drzwi, brama garażowa, wylewki, cała instalacja wo-kan-gaz-co, elektryka)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 My chcemy toprock (15cm) i rockmin(10cm.) a dlaczego nie superrock...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 jeśli będziecie mieli problem z określeniem danego towaru po nazwie czy też pkwiu napiszcie mi a postaram się pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 W sumei przez cenę. Nie wiem czy się pomylili czy o co chodzi, ale policzyli nam jak za toprock. Jutro będziemy wyjaśniac, bo wolelibysmy superrock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.12.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Esiak koleżanka wszystko ogarnia, ona jest księgową także w tym siedzi na co dzień. Poza tym wiele zależy od interpretacji US, w moim wiele rzeczy nie przechodzi które kwalifikują w innym mieście niedaleko nas. No a jak masz mało na 23% brane to też różnicę robi także nie ma porównania zakres naszych rozliczeń. U nas oprócz okien, bramy i drzwi nic więcej na 8% nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.12.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 W sumei przez cenę. Nie wiem czy się pomylili czy o co chodzi, ale policzyli nam jak za toprock. Jutro będziemy wyjaśniac, bo wolelibysmy superrock. jeśli chodzi o parametry to trzymaj się podobnych, czyli toprock i superrock mają 0,035 W/mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.12.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ja będę tez sama rozliczać ale poczekam na fakturę za więźbę Hmm chyba że po nowym roku dopiero będziemy brać:/ Ale dzięki za podpowiedź, w zeszłym roku pisałam wszystko ręcznie a faktur trochę miałam (teść namiętnie kupuje po 4 worki cementu na jedną fakturę) W domu zobaczę ten formularz na stronie MF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.12.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 jeśli chodzi o parametry to trzymaj się podobnych, czyli toprock i superrock mają 0,035 W/mk Wiem, ze powinnam, ale przez tą cenę trochę nam miny zrzedły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.12.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Mam techniczne pytanie o paraizolację poddasza. Na stronie rockwoola pisza, zeby w pomieszczeniach nienarażonych na zbytnie powstawanie pary wodnej (ciśn.pary wodnej<13hPa) nie dawać paraizolacji, bo to może wręcz pogorszyc parametry izolacji. Para wodna powinna przechodzić przez poddasze, zeby wykorzystac przepuszczalność wełny. Masz jakąs wiedze w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.12.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 no właśnie, to są jakieś dziwne wymysły rockwoola, żaden inny producent tak nie proponuje...wiadomo, że największa wilgotność jest w łazienkach, ale całe ogrzane i zawierające wilgoć powietrze z parteru, ucieka przecież do góry, przez dach...naprawdę trudno wyliczyć punkt, gdzie będzie się ta wilgoć skraplała, wszystko zależy od grubości ocieplenia, temp na zewnątrz i wewnątrz i może się okazać, że będzie to następowała w wełnie...ja jestem za tym, aby wszędzie dać jak najbardziej szczelną paroizolacje, która częściowo będzie służyć także jako wiatroizolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts