Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u Was to lada moment i wykończeniówka już będzie, ach jak ja bym tak chciała!!!

widzę, że też budujecie z solbetu, drogo u was wychodzi bloczek? patrzyłam na muratorze to na takim samym typie nawet po 2,5 różnicy w różnych częściach kraju

ja zamawiałem solbet jeszcze w grudniu i miałem cenę 6,10 za bloczek...

Żonka dobrze myśli - za wykończeniówkę trzeba się zabrać wcześniej, bo potem milion decyzji na raz się na głowę wali... rzeczone deski najlepiej mieć wybrane dużo wcześniej, a na pewno przed wylewką żeby wiedzieć ile zostawić miejsca na nie.

A wanna wspaniała, niestety ceny takich cudeniek są oszałamiające...

Udało się.

Więc jak pisałam nieopatrznie w dzienniku zdecydowanie wkład nr 1, ale ja taką nowoczesność lubię.

Wiele też zależy od tego jaki generalnie wystrój wnętrza planujecie i preferujecie, bo jeżeli styl rustykalny czy np. prowansalski czy inny jakiś shabby shic to wówczas dwójka będzie się lepiej komponować.

No tanie nie są, ale piękne...

Mam cennik przed sobą, dębowe deski w zależności od wymiarów i klasy podłogi (nam się akurat podobają te mniej klasowe i sękami) są w cenach od ok. 130 do 225 zł/m2 i to niestety netto! Mnie się akurat zachciało szczotkowanego, olejowanego dębu, a to jeden z droższych, lakierowany jest tańszy.

Polecane są też deski od Walczaka, byłam widziałam na miejscu, też są piękne i cenowo wypadają trochę lepiej od Pola, a do tego mają bardzo tani montaż jeśli się chce z montażem (co budzi trochę moje podejrzenia).

Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam, będę wybierać pomiędzy tymi dwoma miejscami, bo są polecani i sprawdzeni, zobaczymy jak zrobią ostateczne wyceny, bo na razie robiłam tylko wstępny wywiad cenowy.