Esiak 26.06.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Lukarna kolor obustronny orzech, pan Robert przyjechał do mnie na budowę, ale tak, on chyba jest ze Śremu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.06.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 To chyba ten sam Pan Robert:)Pracujemy na tym samym pietrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 u Was to lada moment i wykończeniówka już będzie, ach jak ja bym tak chciała!!!widzę, że też budujecie z solbetu, drogo u was wychodzi bloczek? patrzyłam na muratorze to na takim samym typie nawet po 2,5 różnicy w różnych częściach kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 u Was to lada moment i wykończeniówka już będzie, ach jak ja bym tak chciała!!! widzę, że też budujecie z solbetu, drogo u was wychodzi bloczek? patrzyłam na muratorze to na takim samym typie nawet po 2,5 różnicy w różnych częściach kraju ja zamawiałem solbet jeszcze w grudniu i miałem cenę 6,10 za bloczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 my mamy za małą działkę żeby cokolwiek kupić na zapas, coś ostatnio wykonawca mówił o 6,50 za sztukę czyli też wychodzi że przyzwoita cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 ale ja nie trzymałem tego na działce, towar spokojnie sobie czekał w hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 w sumie nasze bloczki wykonawca też "zaklepał" w lutym tyle że teraz udało się znaleźć taniej solbet i zrezygnowaliśmy z prefbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Żonka dobrze myśli - za wykończeniówkę trzeba się zabrać wcześniej, bo potem milion decyzji na raz się na głowę wali... rzeczone deski najlepiej mieć wybrane dużo wcześniej, a na pewno przed wylewką żeby wiedzieć ile zostawić miejsca na nie.A wanna wspaniała, niestety ceny takich cudeniek są oszałamiające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 w podobnym kształcie można znaleźć ich wiele i aż tak drogo nie wychodzą, ale idealnie o tym samym kształcie brak co do desek, mam zostawione 2cm na wykończenie wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a teraz mały offtop, kilka fajnych kawałków do posłuchania http://www.youtube.com/watch?v=xSm5aZNDYq4 http://www.youtube.com/watch?v=sQzG-3Vagrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 2 cm to może być mało... nie wiem jak ta deska barlinecka, ale takie deski, które biorę pod uwagę (od Romana Pola albo Walczaka) mają 2,3 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 deska lita ma grubość 18mm, a deska barlinecka 14mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A to spoko, trochę się dodaje na klej i będzie akurat. Przepraszam za śmiecenie w dzienniku, ale coś mi się pokićkało gdzie piszę. Idę spróbować to usunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Udało się. Więc jak pisałam nieopatrznie w dzienniku zdecydowanie wkład nr 1, ale ja taką nowoczesność lubię. Wiele też zależy od tego jaki generalnie wystrój wnętrza planujecie i preferujecie, bo jeżeli styl rustykalny czy np. prowansalski czy inny jakiś shabby shic to wówczas dwójka będzie się lepiej komponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Żonka mi podpowiada, że salon w stylu angielskim, ale bardziej na staro niż nowocześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 To jak tak to zdecydowanie wkład numer 2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Myszonik, te parkiety czy podłogi Romana Pola drogo wychodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jeśli mogę zapytać to ile kosztuje u was deska barlinecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jeszcze aż tak mocno nie szukaliśmy, ale ta deska którą wrzuciłem do dziennika, Expresso kosztuje coś koło 120zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No tanie nie są, ale piękne...Mam cennik przed sobą, dębowe deski w zależności od wymiarów i klasy podłogi (nam się akurat podobają te mniej klasowe i sękami) są w cenach od ok. 130 do 225 zł/m2 i to niestety netto! Mnie się akurat zachciało szczotkowanego, olejowanego dębu, a to jeden z droższych, lakierowany jest tańszy.Polecane są też deski od Walczaka, byłam widziałam na miejscu, też są piękne i cenowo wypadają trochę lepiej od Pola, a do tego mają bardzo tani montaż jeśli się chce z montażem (co budzi trochę moje podejrzenia).Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam, będę wybierać pomiędzy tymi dwoma miejscami, bo są polecani i sprawdzeni, zobaczymy jak zrobią ostateczne wyceny, bo na razie robiłam tylko wstępny wywiad cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts