Ardea 28.12.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 U nas za ułożenie przemysłówki 50-60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Esiak my w tej cenie quickstepa mamy balterio, wzielismy z ulozeniem bo wtedy i rabat wiekszy wyszedl i przy nizszym vacie sie bardziej oplaca niz przy zwrocie, jak przeliczylismy to wyszlo mi ze nawet jakby nam zwrot dali to cos ok 400zl zaoszczedzilibysmy za caly dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 dziś byłem wyceniać litą deskę dębową na podłogi na parterze... i tak deska 16mm 120x560-1810mm wyjdzie na gotowo za 198 zł/m2 brutto deska 21mm 160x610-2610mm wyjdzie na gotowo 236 zł/m2 brutto w tym jest drewno, chemia, klejenie, fugowanie, szlifowanie i lakierowanie desek... dla porównania lita deska barlinek - dąb amber 18mm wyszedłby nam na gotowo za 219 zł/m2 brutto... A gdzie ta deska? Lakier czy olej? No i to jest cena z VAT 23%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 O już po zdjęciach doszłam, że to Walczak Czy wyceniała Ci taka blondynka, po 50-tce, wyglądająca na zakręconą? Bo jeśli ta to jest zakręcona - byliśmy tam 3 razy i 3 razy na to samo dostaliśmy różne wyceny A w tej wycenie nie masz położenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 O już po zdjęciach doszłam, że to Walczak Czy wyceniała Ci taka blondynka, po 50-tce, wyglądająca na zakręconą? Bo jeśli ta to jest zakręcona - byliśmy tam 3 razy i 3 razy na to samo dostaliśmy różne wyceny A w tej wycenie nie masz położenia? Myszonik to jest z robocizną 8% vat, jak jest klejenie tzn że i położenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Coś nie doczytałam... jak z położeniem to moim zdaniem b. doba cena i niewiele drożej wychodzi od tej deski barlineckiej. Chyba warto się skusić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 i chyba się skusimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Słyszałam (i czytałam) o Walczaku b. dobre opinie, więc powinniście być zadowoleni. Też rozważałam deskę od nich, ale taka jak nas interesowała wychodziła trochę drożej niż u Pola i nie mieli szczotkowanych listew przypodłogowych U Was rozumiem gładko i pod lakierem? A i jeszcze jedno - rozważcie tę węższą deskę - 12 cm - ja najpierw myślałam o 16 cm, potem 14 cm, a w końcu napatrzyłam się w salonie i wybrałam 12 cm (brałam też pod uwagę, że mam kafelki 10 cm szerokie przed kominkiem). Nie żałuję wyboru, myślę, że te szersze wyglądałyby gorzej i bardziej ciężko. Ada też ma 12 cm i u niej też wyglądają super. A to zawsze jakaś oszczędność Edytowane 29 Grudnia 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 dokładnie, dąb z sękami i na to lakier matowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Super będzie:) Nie chcę namawiać, ale skuście się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Super będzie:) Nie chcę namawiać, ale skuście się.... innego efektu nie zakładamy... myślę tylko czy dać deskę 16 czy 21mm, mamy zrobione uskoki po 5mm tam gdzie mają być płytki (8-9mm) więc zostałoby tylko 2-3mm na klej a to chyba będzie za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 2-3 mm na klej to w sam raz, mi kazali liczyć ok. 2 mm na klej, a u mnie deska szczotkowana, więc już nie jest cyklinowana. Gładką pod lakier jeszcze cyklinują, więc mam jakiś dodatkowy milimetr zapasu. A czy grubość deski ma dla końcowego efektu znaczenie - chyba nie bardzo... Ja mam akurat grubą - 22 mm, ale ta cieńsza chyba też nie jest zła? I powiem Ci jeszcze, że ja kocham moje dechy - dla nich zrezygnowałam z podłogówki w całym domu i powiesiłam kaloryfery (których nie cierpię) i nie żałuję. Dechy to moja najbardziej ukochana rzecz w całym domu. I wszyscy, którzy przychodzą też od razu na nie zwracają uwagę... zaczynam oszczędzać żeby sobie jeszcze na górze dechy położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 ale chodzi o grubość kleju do płytek...deski na gotowo z klejem wyjdą 21 lub 16mm, płytki 9mm + uskok 5mm = 14mm zostaje 2-3mm na klej pod płytki i to może być za mało..przy desce 21, zostaje 7mm na klej do płytek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 a 7 mm to chyba trochę za dużo? moi płytkarze kazali liczyć na klej 5 mm i się sprawdziło.A dużo masz tych płytek? może dołożenie trochę kleju to nie będzie bankructwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 płytki tylko w kuchni (9m2), wiatrołapie (6m2) i łazience (4m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.12.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 to w kuchni możesz dołożyć kleju dla wyrównania - czym będzie łączona deska z płytką? a w łazience i wiatrołapie bym się nie bawiła tylko dała w drzwiach listwy progowe - wyrównają poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 chcę dać dylatację z korka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 29.12.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 u nas dokładnie tak samo z płytkami kuchnia łazienki i wiatrołap; tam też będzie podłogówkaEsiak łazienka będzie w My Way Noce Paradyża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.12.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 u nas dokładnie tak samo z płytkami kuchnia łazienki i wiatrołap; tam też będzie podłogówka Esiak łazienka będzie w My Way Noce Paradyża? ale to w górnej... dolna będzie miała mugaty vives'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.12.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Esiak a rozmawiałeś z jakimiś fachowcami o tej dyletacji z korka? U nas w prawdzie tylko panele a nie drewno ale powiedzieli mi, żebym sobie korek wybiła z głowy (rozmawiałam z 3 osobami zajmującymi się montażem paneli), poradzili jakiś specjalny silikon który idzie kolorystycznie dobrać ale o więcej szczegółów na razie nie pytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts