Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Generalnie to nic nie mam do zarzucenia, poza tym, że mnie w ogóle na maksa irytują docięcia płytek jakiekolwiek (a wiadomo, że być muszą i nie zawsze da się to jakoś idealnie zgrać...) i druga kwestia denerwują mnie też różnice w formatach płytek ściennych i podłogowych... ale to taki mój mały job :)

Gdybym projektowała nowy dom poważnie zastanowiłabym się nad dobraniem wymiarów ścian do wymiarów płytek tak żeby nie było docinek.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A myślałam, ze tylko mnie to irytuje, mam nadzieję, że płytkarz nie będzie patrzył na mnie jak na wariatkę;) U Ciebie wyszło bardzo elegancko, ja nie mam jeszcze pomysłu na ich ułożenie, ale nie sądzę żeby mi się fugi podłogowych zgrały ze ściennymi i jeszcze przyciski trzeba wpasować - najlepiej w środek płytki;)

Ardea

dokładnie o to chodzi. Fugi podłogowych ze ściennymi nie mają szansy się zgrać jeśli są różnych formatów... niestety.

Poza przyciskiem warto już teraz rozplanować gniazdka - na samym brzegu płytki wyglądają fatalnie i lustra jeżeli masz zamiar mieć wklejane w płytki. Generalnie może głowa rozboleć, bo jak pasują z jednej strony to wyglądają fatalnie z innej. Planowanie rozłożenia płytek to koszmar...

Elementy koncepcyjne łazienki wyglądają super - łazienka się szałowo zapowiada.

Ciekawa jestem tego Waszego domu - klasycznego dołem, nowoczesnego górą. Chyba takiego jeszcze nie widziałam.

Myszonik, u góry aż tak nowocześnie nie będzie... inaczej - nie będzie aż tak klasycznie ;)