Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea, tu bardziej chodzi o ustawienie kuchni, bo frontów Ikei nawet na żywo nie widziałem... mamy pewien już zamysł, co gdzie powinno stać i planerem można to szybko sprawdzić...

z innej beczki, planer ikei wycenił mi tą kuchnię na 10 tys... bez agd, przyzwoita cena, tym bardziej, że blat wybrałem z litego drewna :)

Domyślam się, że nie jest to wizualka na tip top;) Też robiłam taką symulację ustawień w Ikei, ale moja nie wyglądała dostatecznie dobrze, więc nawet jej nie zapisałam. Ja jestem po wizji lokalnej ze stolarzem, który będzie ją wykonywał i wiem, że też powinno byc ok. Szczegóły ustalę, gdy dojdzie piekarnik z mikrofalą... A 10tys. to bardzo dobra cena, szczególnie przy litym drewnie, blat też wliczyłeś?

Podobno planer ikei zawyża ceny, więc może być jeszcze bardziej przyjemnie...

Nie czuję w ogóle klimatu tej kuchni, bo kojarzy mi się z kuchnią nielubianej ciotki... sorry...

A na poważnie zupełnie nie mój styl mebli, ale wybieram bezapelacyjnie układ nr 1. Z tym, że też kierując się bardzo subiektywnymi kryteriami - nie pasują mi pojedyncze słupki wysokiej zabudowy i otwarte małe półeczki wiszące....

bardziej podoba mi się ostatnia propozycja ustawienia. Rozumiem, że naprzeciw płyty gazowej jest lodówka- wtedy tworzy się trójkat roboczy :kuchnia, zlew i lodówka. Nie lubię wysokiej zabudowy w jednym "samotnym" słupku . Wole jak symetrycznie po bokach też jest wysoka zabudowa ale tej nie było również u Ciebie w poprzedniej wersji. I pewnie nie ma miejsca na to, żeby ja zrobić :( (u mnie tez będzie niesymetrycznie :hug: ) Nie lubię stołów w kuchni bo kojarzy mi się z blokowymi kuchniami i na siłę wepchniętymi stolikami. Wolę miejsca do siedzenia typu "bar" niekoniecznie z wysokimi stołkami ale tworząca jedność z ciągiem mebli zamiast ustawionego osobnego stołu z krzesłami. W ostatniej wersji za "winklem" można schować czajnik czy choćby chlebak ;)

Cena bardzo na tak :yes:

edit: słusznie myszonik pisze więc popieram - bez otwartych półeczek bo tam to tylko wystawka i kurz się zbierają :p

Edytowane przez 1976pinacolada

pinacolada, jeśli chodzi o stolik, to będzie tam stał pół okrągły stolik z naszego mieszkania, ręcznie obrobiony przez moją Żonkę w technice decoupage, tyle że teraz zrobi go na jasno :)

u mnie się on całkiem na jasno wyświetla :oops: więc że niby ma byc biały, bez kwiatków czy jak :confused: ?

Całkiem nie mój klimat (to pewnie już wiesz) ale skoro lubicie taki styl to tak musi być . I będzie pięknie i już !

Cześć,

co do stolika, to aktualnie kolor jest kremowy. Może nie widać tego dokładnie, dlatego zakładam, że będę musiała go przemalować na biały. Myślę, że może dodam gdzieś na środku jakiś element w kolorze niebieskim. Mamy przepiękny zegar kuchenny, ceramiczny, chyba okres międzywojenny, na którym właśnie jest obrazek naszkicowany w kolorze niebieskim. Dodatkowo posiadamy stary dzbanek oraz mleczak z ceramiki nakrapiany jakimiś floresami niebieskimi. Mogłoby to całkiem miło wyglądać, takie delikatne wstawki niebieskiego. Zresztą zobaczymy jak będziemy mieli kuchnię, koncepcja jeszcze może ulec zmianie.

Co do klasyki, odwiedźcie jak będziecie mieć chwilę forum Darcy - my w takim klimacie gustujemy. Mam nadzieję, że Darcy nie będzie miała nic przeciwko reklamie.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171995-Darcy-zaprasza...

Fajnie, że czasami zaglądasz, ale rzadko... Wątek Darcy znam, łącznie z blogiem, kreuje piękne wnętrza. Podziwiam ją tym bardziej, że ja bym kompletnie nie potrafiła czarowac w tym stylu.

Ja się nie wypowiadam u Was co pasuje,a co nie, bo nawet nie odróżniam klasyki angielskiej od nowojorskiej;)

Fajnie, że czasami zaglądasz, ale rzadko... Wątek Darcy znam, łącznie z blogiem, kreuje piękne wnętrza. Podziwiam ją tym bardziej, że ja bym kompletnie nie potrafiła czarowac w tym stylu.

Ja się nie wypowiadam u Was co pasuje,a co nie, bo nawet nie odróżniam klasyki angielskiej od nowojorskiej;)

Ardea, ja też aż tak nie odróżniam :) kieruję się tym co mi się podoba.

Co do odwiedzania naszego forum - nie chcę psuć mężowi przyjemności jaką mu sprawia dzielenie się z Wami naszymi wizjami i pomysłami:)

A faktycznie Darcy ma wyczucie i naprawdę dla mnie jej dom to sama przyjemność w oglądaniu. Z jednej strony szkoda że już go urządziła, miło było śledzić postępy w urządzaniu tego domu:)

Te nasze baterie też nie są tak do końca klasyczne, ale to z uwagi na kompromisy i te związane z gustem i te cenowe. Dlatego nasza górna łazienka też jest dzieckiem kompromisu:) i będzie nie klasyczna lecz bardziej nowoczesna.

Ale nie pamiętam na jakim forum widziałam podobne rozwiązanie - całe wnętrze było klasyczne a górna łazienka nowoczesna. Szczerze - nie raziło to nawet, wręcz było ciekawe.

Właśnie, niektórzy mają taki wspaniały dar, że cokolwiek połączą ze sobą wychodzi rewelacyjnie. Siódmy zmysł.... Ja się muszę nad wszystkim zastanawiać milion razy, przemyśleć a i tak czasami nie wiem jak to wyjdzie w ostateczności. Najwyżej będę w niektórych pomieszczeniach zamykała oczy jak będę do nich wchodzić:) Zresztą kolor tynku, a właściwie naszego podkładu świadczy jak łatwo można wtopić:(