myszonik 04.01.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Kuchnia na pokazanej fotce bardzo mi się podoba - moim zdaniem przy takich meblach nie można przesadzić z formą zabudowy właśnie jakimiś małymi półeczkami dodatkowymi - zrobi się ciężko.Dom Darcy to bajka - nie moja, ale piękna, tylko chyba trzeba mieć jakiś specjalny dar żeby takie cuda tworzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Głosuję za 1 wersją kuchni. Wydaje mi się lżejsza, bardziej przejrzysta, niezabudowana. ale wtedy będzie mało pojemna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 jakby kuchnia miała 16-20m2 wtedy można kombinować ile się da, ale jak ma tylko 9m2 to trzeba pogodzić wygląd z funkcjonalnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Wszystko sie zgadza. Wiadomo, że w małej kuchni trzeba poupychać trochę rzeczy. Wasza kuchnia jest zamknięta czy otwarta, bo już mi się mieszają te wszystkie wnętrza? Jeśli kuchnia jest otwarta na jadalnie/salon to lepiej wyglądałoby gdyby nie było tego wysokiego słupka przy wejściu. Przy zamkniętej nie ma to juz znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Esiak a macie jakąś spiżarnię? Bo ja też mam małą kuchnię, szafek dałam niewiele, a ciężar przechowywania większych gratów przerzuciłam na spiżarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 słupek będzie zasłonięty przez ściankę 65cm, którą zrobiliśmy z tamtej strony, widok z kuchni: http://www.cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/255.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Esiak a macie jakąś spiżarnię? Bo ja też mam małą kuchnię, szafek dałam niewiele, a ciężar przechowywania większych gratów przerzuciłam na spiżarnię. mamy pomieszczenie gospodarcze, ale tam będzie stał kocioł i reszta gratów, więc jeszcze nie wiem ile miejsca zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 mamy pomieszczenie gospodarcze, ale tam będzie stał kocioł i reszta gratów, więc jeszcze nie wiem ile miejsca zostanie... Nie to się nie nadaje na codzienne przechowywanie, ja wywalczyłam sobie spiżarni pewnie ze 2m2, ale zaraz przy kuchni, czyli jak wielka dodatkowa szafa. W tej sytuacji musicie chyba faktycznie dać najwięcej zabudowy jak się na tej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.01.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 słupek będzie zasłonięty przez ściankę 65cm, którą zrobiliśmy z tamtej strony, widok z kuchni: No to nie ma tematu, wysoki słupek bedzie ok. Zastanówcie sie tylko czy te otwarte półki są Wam niezbędne. Na początku fajnie wygląda a potem tylko ścierać kurz i tłuszcz trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja też nie jestem zwolenniczką otwartych półek. Książkę kucharską lepiej zamknąć w szufladzie czy szafce a nie bujać się co sprzątanie ze wszystkimi "durnostojkami"Na kiedy chcecie zamawiać kuchnię? My mamy umówioną już na kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 w piątek przychodzi do nas p. Bocian, schodowy stolarz zobaczymy czy nasze pomysły na schody będzie można zrealizować no i ile będą kosztować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja też nie jestem zwolenniczką otwartych półek. Książkę kucharską lepiej zamknąć w szufladzie czy szafce a nie bujać się co sprzątanie ze wszystkimi "durnostojkami" Na kiedy chcecie zamawiać kuchnię? My mamy umówioną już na kwiecień. kończąc tema otwartych półek - TAKICH U NAS NIE BĘDZIE wrzuciłem ją tylko do planera, żeby jakoś zakończyć tą szafkę narożnikową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pokazałbyś swój pomysł na schody? Jestem bardzo ciekawa jak pogodzicie tradycyjny dół z mniej tradycyjną górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 pomysł na schody ma moja Żonka... coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A wiesz... identyczne wybraliśmy mam je od samego początku w moich inspiracjach tyle że chcemy kwadratowe kanciaste tralki i wybarwienie stopnia i górnej poręczy na dębowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No dobrze ale ile więcej szafek będzie przy wersji 2??Bo wydaje mi się że niewiele więcej.. Wersji 2 kuchni oczywiscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 04.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My też raczej w dębie, z uwagi na podłogę. Właściwie kolor będzie zależał głównie od podłogi. Zobaczymy najpierw jaka będzie, a później dostosujemy. Co do tralek to również bardziej w kwadracie. Nie chcę za bardzo ozdobień, podobają mi się proste wzory. Te tralki są ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 04.01.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Te też nie są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 04.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Im ciemniejsze tym bardziej mi się podobają ale z podłogą muszą być zgrane... A może gdzieś widziałyście jasną podłogę i ciemne schody, jestem ciekawa jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 04.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No dobrze ale ile więcej szafek będzie przy wersji 2?? Bo wydaje mi się że niewiele więcej.. Wersji 2 kuchni oczywiscie:) Właściwie to górna szafka narożna, która jest dość pojemna i te niby półki. Ale także zyskujemy więcej blatu, bo u nas nie jest go za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts