Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Kuchnia na pokazanej fotce bardzo mi się podoba - moim zdaniem przy takich meblach nie można przesadzić z formą zabudowy właśnie jakimiś małymi półeczkami dodatkowymi - zrobi się ciężko.

Dom Darcy to bajka - nie moja, ale piękna, tylko chyba trzeba mieć jakiś specjalny dar żeby takie cuda tworzyć...

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko sie zgadza. Wiadomo, że w małej kuchni trzeba poupychać trochę rzeczy. Wasza kuchnia jest zamknięta czy otwarta, bo już mi się mieszają te wszystkie wnętrza? Jeśli kuchnia jest otwarta na jadalnie/salon to lepiej wyglądałoby gdyby nie było tego wysokiego słupka przy wejściu. Przy zamkniętej nie ma to juz znaczenia.

Esiak

a macie jakąś spiżarnię? Bo ja też mam małą kuchnię, szafek dałam niewiele, a ciężar przechowywania większych gratów przerzuciłam na spiżarnię.

mamy pomieszczenie gospodarcze, ale tam będzie stał kocioł i reszta gratów, więc jeszcze nie wiem ile miejsca zostanie...

mamy pomieszczenie gospodarcze, ale tam będzie stał kocioł i reszta gratów, więc jeszcze nie wiem ile miejsca zostanie...

Nie to się nie nadaje na codzienne przechowywanie, ja wywalczyłam sobie spiżarni pewnie ze 2m2, ale zaraz przy kuchni, czyli jak wielka dodatkowa szafa.

W tej sytuacji musicie chyba faktycznie dać najwięcej zabudowy jak się na tej powierzchni.

słupek będzie zasłonięty przez ściankę 65cm, którą zrobiliśmy z tamtej strony, widok z kuchni:

No to nie ma tematu, wysoki słupek bedzie ok. Zastanówcie sie tylko czy te otwarte półki są Wam niezbędne. Na początku fajnie wygląda a potem tylko ścierać kurz i tłuszcz trzeba.

Ja też nie jestem zwolenniczką otwartych półek. Książkę kucharską lepiej zamknąć w szufladzie czy szafce a nie bujać się co sprzątanie ze wszystkimi "durnostojkami"

Na kiedy chcecie zamawiać kuchnię? My mamy umówioną już na kwiecień.

kończąc tema otwartych półek - TAKICH U NAS NIE BĘDZIE :)

wrzuciłem ją tylko do planera, żeby jakoś zakończyć tą szafkę narożnikową...