pumpaluna 04.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 o u nas dokładnie takie tralki jak na tej focie z otomaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 04.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Te mi się najbardziej podobają jeszcze się okaże że będziemy mieć bardzo podobne schody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Z czego będą podstopnice? Schody bardzo ładne, świetne połączenie bieli i drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 U nas podstopnice będą białe malowane (ku wielkiemu niepocieszeniu męża), on coś przybąkiwał że rozmawiał o jakimś mdfie na biało malowanym (widziałam na forum że też ktoś tak robił), gorzej ze stopnicami (u nas zwanymi parapetami) bo nie wiem czy na dębowe będzie nas stać. Proponują nam dużo taniej jesion tylko żeby wybarwić tak jak płytki z hallu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jesion to bardzo dobre drewno, nawet nie pomyślałam, że jest tańsze od dębu... Ja obkładam schody tą samą mozaiką przemysłową, co salon. Czym pomalujecie podstopnice, żeby łatwo myć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie wiem czy ten nasz majster po prostu nie ma do jesionu jakiegoś dojścia, zdaje mi się że mówił coś o ok 30% taniej jeśli jesion nie dąb. Nie wiem czy będziemy malowali podstopnice, jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. W sumie po schodach lata się już w kapciuchach więc kupię jakieś jasne dla całej rodziny a zresztą, nas uświadczyć w bamboszach a nawet klapkach to nie lada wyczyn więc może tak źle z myciem nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Joannk tu masz np. odwrotnie (jaśniejsze schody, ciemniejsza podłoga) i moim zdaniem się to nie gryzie http://www.aga-i-marcin.mojabudowa.pl/pliki/aga-i-marcin/image/domek%20zamieszkaly/nasz%20domek%20002.jpg A jaki macie mieć kolor drzwi? Białe czy jakieś drewno? A listwy przypodłogowe? I co w ogóle jest na podłodze przy schodach - ta deska dębowa tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 O tu są schody ciemne a podłoga chyba też dębowa http://www.gracjan2.mojabudowa.pl/pliki/gracjan2/image/img_3146.jpg Google sporo wypluwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 05.01.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Drzwi mamy mieć białe oraz listwy przypodłogowe też. A podłoga będzie na dole przy schodach dębowa, a na górze panele także w kolorystyce dębowej. Chciałabym żeby to miało taki w miarę spójny kolor. Myszonik - bardzo dziękuję za te zdjęcia. Faktycznie jaśniejsza podłoga i ciemniejsze schody nie wyglądają źle. Rozłożyłam się jakąś chorobą i nie mam sił przeszukiwać netu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 05.01.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Z czego będą podstopnice? Schody bardzo ładne, świetne połączenie bieli i drewna. My mamy mieć całe schody drewniane. Jakie drewno - to jeszcze będziemy ustalać z Panem Stolarzem, zobaczymy co i za ile może nam zaoferować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jeśli drzwi i listwy białe to moim zdaniem nie ma żadnego problemu - nie wprowadzacie trzeciego koloru drewna - biały jest spójny, a dwa kolory drewna - na podłodze i schodach się nie pogryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 05.01.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Masz rację, tym bardziej że kontrast dwóch kolorów drewna jest ciekawy i może warto się nad ciemniejszymi schodami zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 05.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Te schody też są bardzo ładne, szczególnie te tralki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 05.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ardea, tak planujecie jak na tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Myślę że Ardei chodziło o to, że nie będzie tego białego tylko takie samo drewno jak na stopnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Pumpaluna, dobrze wiesz o co mi chodzi:) Takie białe podstopnice są bardzo ładne, ale moja koncepcja schodów jest inna, bo chcę je obłożyc na gładko jak dywanowe i lamelki w jednym kierunku, nie wiem czy da się tak położyc mozaikę, ale póki co taki jest plan:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 dziś miałem spotkaniem z panem stolarzem od schodów... i są dobre wiadomości: schody będą miały taki układ o jakim myśleliśmy, no i prawdopodobnie zmieścimy się kosztami w 10 tys zł schody będą jesionowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja to bym chciała zmieścić się w 10tys schody plus balustrada na balkonie a najlepiej jeszcze wyłożenie tarasu ryflowaną dechą jesionową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak, za całe drewniane schody to bardzo dobra cena, mój szwagier własnie zamówił jesionowe za 16.tys. Obłożenie betoniaków pewnie będzie tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 obłożenie powinno być tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts