Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas podstopnice będą białe malowane (ku wielkiemu niepocieszeniu męża), on coś przybąkiwał że rozmawiał o jakimś mdfie na biało malowanym (widziałam na forum że też ktoś tak robił), gorzej ze stopnicami (u nas zwanymi parapetami) bo nie wiem czy na dębowe będzie nas stać. Proponują nam dużo taniej jesion tylko żeby wybarwić tak jak płytki z hallu

Nie wiem czy ten nasz majster po prostu nie ma do jesionu jakiegoś dojścia, zdaje mi się że mówił coś o ok 30% taniej jeśli jesion nie dąb. Nie wiem czy będziemy malowali podstopnice, jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. W sumie po schodach lata się już w kapciuchach więc kupię jakieś jasne dla całej rodziny :) a zresztą, nas uświadczyć w bamboszach a nawet klapkach to nie lada wyczyn więc może tak źle z myciem nie będzie :D

Joannk

tu masz np. odwrotnie (jaśniejsze schody, ciemniejsza podłoga) i moim zdaniem się to nie gryzie ;)

http://www.aga-i-marcin.mojabudowa.pl/pliki/aga-i-marcin/image/domek%20zamieszkaly/nasz%20domek%20002.jpg

A jaki macie mieć kolor drzwi? Białe czy jakieś drewno? A listwy przypodłogowe? I co w ogóle jest na podłodze przy schodach - ta deska dębowa tak?

Drzwi mamy mieć białe oraz listwy przypodłogowe też. A podłoga będzie na dole przy schodach dębowa, a na górze panele także w kolorystyce dębowej. Chciałabym żeby to miało taki w miarę spójny kolor.

Myszonik - bardzo dziękuję za te zdjęcia. Faktycznie jaśniejsza podłoga i ciemniejsze schody nie wyglądają źle. Rozłożyłam się jakąś chorobą i nie mam sił przeszukiwać netu:(