Ardea 06.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pumpaluna a Ty na tarasie przed domem chcesz tę deskę ryflowaną, czy na tym nad garażem? Ja na balkonikach chyba położę gres, chociaz widziałam ładną drewnianą klepkę, taką tarasowo-balkonową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeden znajomy stolarz, który niestety nie robi (już)schodów powiedział że w naszym rejonie średnio trzeba liczyć po 300zł od stopnia za dębowe i że za całe obłożone dębowe 10tys to norma, za jesionowe powiedział ok 7-8tys. Ardea, górny taras nad garażem będzie gres, na dole idzie deska ryflowana. Moje wtyki stolarskie i nasz wykonawca odradzają dechę ryflowaną na górze Pokażesz tę klepkę? z ceną najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Widziałam to na balkonie u kogoś w Galerii lub w dzienniku... wiem, ze było akacjowe i ładne... Myślałam, że dam radę poniżej 10tys. za obłożenie mozaiką debową. Dlaczego jesion jest tańszy skoro twardszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 może szybciej rośnie i jest bardziej pospolitym drzewem..?poza tym w Polsce się przyjęło, że jak porządne drewno to dębowe (długowieczność?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja też spotkałam sie z opinią , że dębowe to trumienne;) Ja lubię dębinę za kolor i delikatny rysunek usłojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dokładnie tak jak pisze Esiak, mój wuj był lata dyrektorem tartaku i mówił, że największe wzięcie zawsze dębina miała bo... szlachetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pumpaluna doszukałam te kratki tarasowe, nie umiem linkowac (przyznaję ze wstydem). Zobacz czy Ci się podoba, bo mnie tak i chętnie bym dała na balkon - opisowo: Jest to w galerii Kicikici, str. 51, post 1019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dąb rośnie wolniej niż jesion, tyle znalazłam i pamiętam, jak chciałam przęsła dębowe to mi odradzali, że nie jest to drewno dobre na zewnątrz, bo reaguje na mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 No dobra ZNALEZIONE , bardzo ciekawie to wygląda mimo, że nie przepadam za mozaikami. Fajnie wykonane i kolor ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pumpaluna doszukałam te kratki tarasowe, nie umiem linkowac (przyznaję ze wstydem). Zobacz czy Ci się podoba, bo mnie tak i chętnie bym dała na balkon - opisowo: Jest to w galerii Kicikici, str. 51, post 1019 Ardea nauczę Cię linkować... w pasku adresu strony, którą chcesz pokazać zaznaczasz cały link, następnie ciśniesz klawisze CTRL+C... na forum wpisujesz tekst, który ma mieć odnośnik do danej strony, np: LINK, lub nazwa własna danej strony: MURATOR zaznacz myszką słowo MURATOR i klikasz ikonę narzędzi "Wstaw odnośnik", otworzy Ci się okienko i teraz dusisz klawisze CTRL+V i w okienku wklei się link, strony który wcześniej skopiowałaś... klikasz ok i od tej pory wyraz MURATOR jest na niebiesko i podkreślony w oknie edycji wiadomości... i to już wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak, zrozumiałam co napisałeś, dokonam próby po 19, bo teraz idę do kościoła. Dzięki za lekcję Nie wiem co robiłam na zajeciach z informatyki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli obłożenie schodów ma kosztować poniżej 10tys. to bardzo dobra wiadomosć. Podobnie jak Ardea (żadna nowość) planuję obłożenie "dywanowe". Na pewno w kolorze podłogi, tzn. wybarwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli obłożenie schodów ma kosztować poniżej 10tys. to bardzo dobra wiadomosć. Podobnie jak Ardea (żadna nowość) planuję obłożenie "dywanowe". Na pewno w kolorze podłogi, tzn. wybarwione. Aga, nie obłożenie, całe schody będą drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A no tak, przecież u was się po drabince wchodzi(ło). Lukarna chyba tego się obawiała;) ale kurcze jeśli 10tys za całe schody to u Was mega taniocha, my szukaliśmy po wcale nie jakiś znanych fachowcach i cena od 10 się zaczynała przy podstopnicach i barierkach samych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Bo Esiak na razie to ma tylko drabinę I gratuluję rezultatu rozmów ze schodziarzem. Jak się spisze to go spiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 facet jest polecany na wielkopolskim forum, właśnie że robi ładnie, porządnie i w miarę tanio...dwójka naszych znajomych ma zrobione przez niego schody - nam się one podobały, a oni są zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja od samiutkiego początku budowy ubolewam nad tym że fora podlasia kiepsko funkcjonują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 stolarz mi wytłumaczył jak np robi podstopnice... płyty mdf czy tam hdf forniruje 2-3mm warstwą jesionu, następnie jest ona barwiona i lakierowana...przy naszych podstopnicach, które mają być białe - bez usłojenia, stwierdził, że nie ma co fornirować, tylko zaszpachlować na gładko, pomalować, utwardzić i zalakierować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a czym planujesz polakierować? to byłoby dla nas dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 chodzi Ci o konkretny rodzaj lakieru...?nie wiem co stolarz używa, nie pytałem o szczegóły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts