Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zapomniałem Wam powiedzieć, nasz stolarz od schodów kiedyś układał również podłogi... spytał się skąd chce wziąć drewno na podłogę, gdy mu powiedziałem, że od Walczaka, stwierdził, że to bardzo dobry wybór, ponieważ mają bardzo dobre drewno jak i dechy, oraz że ekipa układająca to dobrzy fachowcy...

tak więc jego opinia umocniła mnie w wyborze producenta desek dębowych i na 100% zamówimy drewno właśnie tam :)

U nas dębowy;) Prawdopodobnie wybarwimy jesion na dąb, bo z tego co słyszałam u nas dąb jest w cenie.

jesion jest tańszy, ale za to twardszy i ładniej się go wybarwia niż dąb... tak dziś usłyszałem od mojego stolarza, ale powiedział też, że jak bardzo się upieram to zrobi mi schody dębowe ;)

Jeśli chce schody obłożyc dokładnie tym samym materiałem co podłoga to przecież nie będę kombinowała z jesionem... zresztą jestem ślepo zapatrzona w ten dąb. Nawet wszystko, co fornirowane, będzie dębowe. Nie wiem tylko czy mozaiką da się dywanowo?

masz rację, nie kombinuj... ;)

Jeśli chce schody obłożyc dokładnie tym samym materiałem co podłoga to przecież nie będę kombinowała z jesionem... zresztą jestem ślepo zapatrzona w ten dąb. Nawet wszystko, co fornirowane, będzie dębowe. Nie wiem tylko czy mozaiką da się dywanowo?

Pewnie, że lepszy dąb, ale nie wiem czy idealnie dobiorę kolor. Jesli nie to wolę wybarwiany jesion niż inny kolor.

Ardea, teraz mi się przypomniało, że głębokość stopnia dla dywwanowych musi mieć min. 28cm. U mnie niestey brakuje, więc zrobię podobnie jak Venus ( z małym noskiem):

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA061907.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA061899.jpg