pumpaluna 06.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A no tak, racja, stolarz to będzie robił. Zastanawiam się czym wymalować te nasze podstopnice żeby były łatwiejsze w utrzymaniu a nie raz w miesiącu malowanie na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Aga, nie obłożenie, całe schody będą drewniane No właśnie Obłożenie powinno być tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A no tak, racja, stolarz to będzie robił. Zastanawiam się czym wymalować te nasze podstopnice żeby były łatwiejsze w utrzymaniu a nie raz w miesiącu malowanie na biało a jaki Ty chcesz mieć ich kolor..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 U nas dębowy;) Prawdopodobnie wybarwimy jesion na dąb, bo z tego co słyszałam u nas dąb jest w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 zapomniałem Wam powiedzieć, nasz stolarz od schodów kiedyś układał również podłogi... spytał się skąd chce wziąć drewno na podłogę, gdy mu powiedziałem, że od Walczaka, stwierdził, że to bardzo dobry wybór, ponieważ mają bardzo dobre drewno jak i dechy, oraz że ekipa układająca to dobrzy fachowcy... tak więc jego opinia umocniła mnie w wyborze producenta desek dębowych i na 100% zamówimy drewno właśnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 stopnice (parapety) będą wybarwiane na kolor podłogi a podstopnice chcę białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 U nas dębowy;) Prawdopodobnie wybarwimy jesion na dąb, bo z tego co słyszałam u nas dąb jest w cenie. jesion jest tańszy, ale za to twardszy i ładniej się go wybarwia niż dąb... tak dziś usłyszałem od mojego stolarza, ale powiedział też, że jak bardzo się upieram to zrobi mi schody dębowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 stopnice (parapety) będą wybarwiane na kolor podłogi a podstopnice chcę białe ale takie białe jak my? czy z widocznym usłojeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 jesion jest tańszy, ale za to twardszy i ładniej się go wybarwia niż dąb... tak dziś usłyszałem od mojego stolarza, ale powiedział też, że jak bardzo się upieram to zrobi mi schody dębowe Skoro twardszy to chyba dobrze? Nie powinien się rysować itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak, zacząłeś ocieplanie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 wrzucę parę fotek schodów zrobionych przez naszego stolarza, będziecie mogły ocenić czy trafny wybór: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Białe jednolite. Pisałam Twojej żonie nawet, że pokazała identyczne schody jak te, które my mamy zapisane w inspiracjach Mi znajomi drzewiarze jak i wujek od tartaku mówili, żeby brać jesion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak, myslę, że wybór stolarza trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli chce schody obłożyc dokładnie tym samym materiałem co podłoga to przecież nie będę kombinowała z jesionem... zresztą jestem ślepo zapatrzona w ten dąb. Nawet wszystko, co fornirowane, będzie dębowe. Nie wiem tylko czy mozaiką da się dywanowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli chce schody obłożyc dokładnie tym samym materiałem co podłoga to przecież nie będę kombinowała z jesionem... zresztą jestem ślepo zapatrzona w ten dąb. Nawet wszystko, co fornirowane, będzie dębowe. Nie wiem tylko czy mozaiką da się dywanowo? masz rację, nie kombinuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli chce schody obłożyc dokładnie tym samym materiałem co podłoga to przecież nie będę kombinowała z jesionem... zresztą jestem ślepo zapatrzona w ten dąb. Nawet wszystko, co fornirowane, będzie dębowe. Nie wiem tylko czy mozaiką da się dywanowo? Pewnie, że lepszy dąb, ale nie wiem czy idealnie dobiorę kolor. Jesli nie to wolę wybarwiany jesion niż inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak te na fotce drugiej i trzeciej bardzo ładne, chociaż nie pokazałes żadnych dywanowych. Wpadłam na pomysł, że fajnie wyglądałoby u mnie gdyby te lamelki dało się w jednej linii pociągnąc od dołu do góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a co to LAMELKI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ardea, teraz mi się przypomniało, że głębokość stopnia dla dywwanowych musi mieć min. 28cm. U mnie niestey brakuje, więc zrobię podobnie jak Venus ( z małym noskiem):http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA061907.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA061899.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts