Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

mi sufit nie wyszedł źle, będzie na wysokości 2,53m

chłopaki w ciągu 2 dni rozmierzyli i ułożyli profile na sufitach i jednej całej stronie budynku...

pewnie jutro będą układać wełnę...

mi powiedzieli, że całość zajmie im 4-5 tygodni, z tym że robią mi jeszcze w całej chacie szpachle...

U nas sufit na 2,69m, dzięki czemu skosy nie wiszą nam nad głową.

Mamy już zaszpachlowane płyty:wiggle:

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas sufit wyszedł niestety nisko, będzie na 2,35 ale w obecnym mieszkaniu też tak mamy i już się w sumie przyzwyczaiłam. Jedyna wada - nie można mieć zwisów długich a raczej jakieś lampy na krótkiej lince.

Esiak nasza cegła na kominy też okrutnie droga była więc odpada na ogrodzenie. Myślimy albo o takim gotowym systemie jak ma Ardea i Myszonik ale chyba nam najbliżej do otynkowania i pomalowania ze względu na mniejsze koszty.

Ogrodzenie będziemy robić pewnie w kwietniu także jest jeszcze chwila. Chociaż była też opcja, że damy po prostu metalowe słupki i tego typu ogrodzenie albo z otynkowanymi coś takiego. Na razie zdecydowaliśmy, że barierki na taras zrobimy z pomocą znajomych. Kolega pospawa nam obrys a my po prostu dechy zamontujemy poprzecznie i na razie tyle.

Aż tak odlotowa nie jestem :) Zastanawiam się czy znalazłabym kogoś lokalnie kto w przyzwoitej cenie by mi to wykonał. Muszę zadzwonić do tej firmy (są ponad 150km od nas) czy wchodzi w grę transport i montaż, mamy ponad 150km ale nie mielibyśmy sami jak tego przywieźć. Za samą bramę+furtkę czy przęsła cena na allegro jest bardzo przyzwoita i byłoby nas spokojnie stać.

Ja o ogrodzeniu nie mam jeszcze zielonego pojęcia... Może faktycznie najlepsze byłoby murowane i otynkowane jak słupy na tarasie... Ale mamy jeszcze duuuuzo czasu więc zobaczę jak Wam wyszło i przemyślę:)

A i zdziwiona bardzo jestem że nam żaden stryszek nie wyjdzie... Nie żebym żałowała bo miejsca Ci u nas dostatek;) ale zdziwiona jestem bo każdy z Was ma;)