agalind 10.02.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja nie rozumiem mechanizmu;) dlaczego przy gazie jest osad, a przy idukcji nie ma - dlatego nie przyjęłam tego za pewnik, pisząc, ze czytałam o tym w necie. U mnie będzie idukcja, ale zalety gazówek też widzę Teraz idę zobaczyć postępy w Lapisku:) W gazowych spala się gaz i te spaliny porywają z parą wodną i tłuszczem oblepiają meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 W gazowych spala się gaz i te spaliny porywają z parą wodną i tłuszczem oblepiają meble. I wszystko jasne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.02.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Może widziałaś gdzieś małe, zgrabne i czarne? Mogę polecić tą firmę co my aktualnie mamy (stalowy). To Vinzer. Niestety mi zależało na dużym czajniku i nasz ma 2,6 l. On właśnie mają chyba tylko duże czajniki, powyżej 2 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 I wszystko jasne:) Jesli jasne to dobrze, bo jakoś nie po polsku napisałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.02.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A nie interesuje Cię de longhi icona? ja swój uwielbiam, tylko biały mam. Ostrzegam, że niewygodne jest to, że pokrywkę trzeba wyjmować żeby nalać wody, ale jest taki śliczny http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/29009984877492607/T/340x340/C/FFFFFF/url/delonghi-icona-kbo-2001bk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Esiak, jeszcze chwila i stelaże pójda w ruch a wtedy bedzie można na poddaszu mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.02.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A nie interesuje Cię de longhi icona? ja swój uwielbiam, tylko biały mam. Ostrzegam, że niewygodne jest to, że pokrywkę trzeba wyjmować żeby nalać wody, ale jest taki śliczny Śliczny de longhi icona, też masz czarny? Myszonik - co do wcześniejszego pytania - będzie synuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.02.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Myszonik - ale ja czytam dokładnie; przecież napisałaś że masz biały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Esiak, jeszcze chwila i stelaże pójda w ruch a wtedy bedzie można na poddaszu mieszkać jakie stelaże..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 wrzuciłem świeże fotki (z dzisiaj) poddasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.02.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 jakie stelaże..? Znaczy sie profile + płyty kg. Tak u nas nazywają całą tą konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 No są już zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Teraz widzę, ale na wczesniejszych zdjeciach płyt jeszcze nie było:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.02.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Pięknieje Lapis... najpierw dostał stosowny wygląd zewnętrzny (wiem wiem nie ma docelowego koloru ale i tak mi się podoba) ale teraz wnętrze nabiera kształtów... Joannk, gratulacje bo nie wiem czy Esiak przekazał ps. czerwiec to piękny miesiąc na powitanie Nowego Członka Rodziny... (z autopsji: zdecydowanie lepszy niż sierpien czy październik;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.02.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Prawda Esiak, że zabudowa poddasza bardzo cieszy? Ja pamiętam jak w ciągu tygodnia zmienił się widok z membrany na płytę, ale była radocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Prawda Esiak, że zabudowa poddasza bardzo cieszy? Ja pamiętam jak w ciągu tygodnia zmienił się widok z membrany na płytę, ale była radocha no ale też wszystko się jakoś tak skurczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Pięknieje Lapis... najpierw dostał stosowny wygląd zewnętrzny (wiem wiem nie ma docelowego koloru ale i tak mi się podoba) ale teraz wnętrze nabiera kształtów... Joannk, gratulacje bo nie wiem czy Esiak przekazał ps. czerwiec to piękny miesiąc na powitanie Nowego Członka Rodziny... (z autopsji: zdecydowanie lepszy niż sierpien czy październik;)) No śmiałby nie przekazać to miałby z nami do czynienia :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Esiak umknęło Ci moje pytanie, czy za głupie jest? Joannk,każdy miesiąc jest dobry na powitanie maleństwa, trzymamy kciuki za zdrówko i szczęśliwe rozwiązanie:hug: Myszonik, coraz bardziej podobają mi się icony, chociaż na początku nie byłam do nich przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Myszonik, coraz bardziej podobają mi się icony, chociaż na początku nie byłam do nich przekonana. Zachęcam, bo na żywo wygląda ślicznie. I jak już pisałam rzetelnie ostrzegam, że to każdorazowe zdejmowanie pokrywki przy nalewaniu wody może być irytujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Esiak umknęło Ci moje pytanie, czy za głupie jest? chodzi o folię...? standardowe paroizolacje są żółte (ja mam Tytana), ale każdy producent np wełny ma swoje folie (i mogą mieć różne kolory), do tego dochodzą srebrne, itd... najważniejsze aby była to folia paroizolacyjna o odpowiedniej grubości (=>2mm) i ciężarze właściwym (>160g/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts