Ardea 10.02.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Muszę sprawdzic jaką kupiliśmy, dzięki, my ocieplamy Isoverem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Muszę sprawdzic jaką kupiliśmy, dzięki, my ocieplamy Isoverem. Isover ma swoje folię: Vario KM Duplex, Stopair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Joannk, gratulacje bo nie wiem czy Esiak przekazał ps. czerwiec to piękny miesiąc na powitanie Nowego Członka Rodziny... (z autopsji: zdecydowanie lepszy niż sierpien czy październik;)) Marcin przekazał - bardzo dziękuję Lukarna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Joannk,każdy miesiąc jest dobry na powitanie maleństwa, trzymamy kciuki za zdrówko i szczęśliwe rozwiązanie:hug: Ardea - dzięki za ciepłe słowa:) Trzymajcie bardzo mocno kciuki:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.02.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Esiak, wróciłeś muzycznie:) Już wkrótce koncercik L. Joannk, najtrudniejszy etap już chyba za Wami (do połowy ciąży) kciuki nasilą się w czerwcu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 10.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 No właśnie koncert Lorenny w marcu, ale ja raczej nie pojadę Dobrze że przynajmniej na jednym już byłam:) Ale mąż mi dzisiaj poinformował o innym koncercie w listopadzie, innego oczywiście wykonawcy, z którego też musieliśmy zrezygnować choć bilety były zakupione, a teraz jest ponowna szansa:) Fajnie, fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.02.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Cóż to za wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2012 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 rammstein!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.02.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 rammstein!!! Też chcę! Gdzie? Kiedy? Co ja zrobię z małą myszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 11.02.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Myszonik magiczne słowo - BABCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 11.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 rammstein!!! dla mnie troszkę ciężki temat ale Metallica i owszem ... w maju na Bemowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Myszonik magiczne słowo - BABCIA Good idea:) http://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/rozne/bravo2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ale fajnie u Was się już robi:) Ale ja pytań parę mam:D 1. Jaką wysokość ma ścianką kolankowa, tzn przedścianka w sypialni?? Kojarzy mi się że w łazience robicie 90 cm, w sypialni też?? 2. Czy łózko stawiacie "głowami" do ścianki?? 3. Czy na 5 zdjęciu to garderoba w dziecięcym?? 4. Jaką ona ma szerokość/długość i jak ją zagospodarujecie?? Salon i kuchnia wydają się wielkie:) w tych gładziutkich ścianach:) I to okno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 1. ścianka ma 90cm2. na drugim zdjęciu jak spojrzysz (sypialnia) po prawej na ścianie jest kabelek, pod tym kabelkiem mniej więcej będzie stało łóżko, a więc głowami do ściany szczytowej...3. na zdjęciu 6. jest garderoba w dziecięcym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 19.02.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Esiak - a orientujesz się czym się różni piec jedno od dwufunkcyjnego. I jeżeli masz zasobnik to dobierasz sobie temperaturę jaka ma być w zasobniku tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 No, no, fajnie w Lapisie sie robi:) Zdjecie w kierunku kuchni i wiatrołapu było robione od strony wyjścia na taras (duże okno)? Ile ma salon, bo wydaje się spory? PS. Schowki na buty to podstawa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 No OCZYWIŚCIE że myslałam o zdjęciu nr 6:)To jakie ma wymiary?? Bo z tego co pamiętam to dośc sporawe jest prawda?? A na 5 to łazienka górna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Esiak - a orientujesz się czym się różni piec jedno od dwufunkcyjnego. I jeżeli masz zasobnik to dobierasz sobie temperaturę jaka ma być w zasobniku tak ? vip231 witam u nas piec dwufunkcyjny ogrzewa wodę dla instalacji grzejnej oraz przepływowo wodę ciepła użytkową... wydatek wody do mycia/kąpieli jaki wytworzy kocioł dwufunkcyjny zależy od jego mocy, im moc większa tym więcej litrów/minutę może ogrzać do zadanej temp... ale nawet kotły o mocy 25-28kW nie zapewnią takiego komfortu ciepłej wody aby jednocześnie napełniać wannę, brać prysznic i myć np. naczynia... poza tym kocioł o tak dużej mocy nawet jeśli będzie miał dobra modulację palnika, będzie modulował od dość wysokiej mocy (30-100% przy mocy 28kW to 8,5-28kW) no i spalanie gazu będzie większe... przy dzisiejszej izolacji domów, rzadko zapotrzebowanie domu o powierzchni 150m2 przekracza 10kW (i to przy -20oC na zewnątrz)... należy więc wybrać kocioł który zaspokoi zapotrzebowanie na ciepło budynku i będzie modulował od najniższych mocy... przy zapotrzebowaniu na ciepło wystarczy kocioł jednofunkcyjny 13-15kW, do którego podłącza się zasobnik wody (w zależności od ilości osób 100-200L), zasobnik ten jest nagrzewany wężownicą przez którą płynie gorąca woda z kotła... dzisiejsze kotły jednofunkcyjne są przystosowane do podłączenia zasobników, mają zawór trójdrogowy i dzięki temu posiadają priorytet grzania c.w.u... w zasobniku znajduje się czujnik temp, który jest podłączony do elektroniki kotła, i dzięki temu ustawiasz temp c.w.u. jaka Cię interesuje bądź na kotle, bądź na jego osobnym sterowniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 No, no, fajnie w Lapisie sie robi:) Zdjecie w kierunku kuchni i wiatrołapu było robione od strony wyjścia na taras (duże okno)? Ile ma salon, bo wydaje się spory? PS. Schowki na buty to podstawa;) salon ma około 33m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts