Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie cegła daje taki klimat....mi się bardzo zawsze podobają wnętrza z takimi elementami, chyba mam jakieś ciągnoty do loftów czy co:) Ale u nas będzie cegła w dużym pokoju, na górze na kominie, dlatego nie chcę przedobrzyć w gabinecie. Bo jak już jest czegoś za dużo to może się mi szybciej znudzić, a wymiana w tym przypadku to brudna robota:)

Esiak są jeszcze kotły z zasobnikiem ale taki nie lodówka :) są tańsze. Lodówka to tylko wygląd - warto do tego dopłacać ? czy po prostu stawiasz gdzies w pomieszczeniu piec ?

jak masz miejsce i wygląd nie ma znaczenia kupuj kocioł (wiszący/stojący) i do niego oddzielny zasobnik...

mówię Wam, lakierowanie to ciężka robota...

dobrze, że Żonka mnie namówiła abym kupił maskę, bo bym chyba rzygał jak kot przez tydzień...

małe pomieszczenie, piwnica, prawie zero wentylacji i ten lakier poliuretanowy tak daje, że tylko paść...

poza tym przy temp. 15o w piwnicy lakier nie schnie 12h a prawie 2 dni, przy tym trzeba dać 2-3 warstwy na każdą stronę, tak że idzie jak krew z nosa...

no i taka jest przyjemność z lakierowania swoich parapetów... ;)

Edytowane przez Esiak

Nie strasz! Ja się na ochotnika do malowania przęseł ogrodzenia i bramy zgłosiłam!!

e tam to będziesz jakąś bejcą malowała albo lazurą... po pierwsze tak nie śmierdzi, po drugie będziesz to robić na powietrzu...

ja sam pomalowałem całą nabitkę i wszystkie drewniane elementy Lapisa i to jest luzik w porównaniu do lakierowania...