Esiak 22.02.2012 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 a to już Joann musi Ci wszystko wyjaśnić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 ale mi mąż PR robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 REWELACJA:) Ja nawet nie marzę o czymś takim. Ta postarzona półka z lawendą podbiła moje serce. I jeszcze się dowiedziałam, że ceramikę też da się tak zrobić i tu poproszę o przepis, jeśli to nie jest wiedza tajemna:) Ardea - żaden problem, co będziesz chciała wiedzieć to chętnie podpowiem. Szkło też da się obrobić, metal również (np. doniczki). A postarzona półka to stare lustro u moich rodziców, które było przeokropne, bowiem lakier schodził. Miałam resztę farby, której kolor mi nie do końca odpowiadał (za beżowy) i postanowiłam zużyć na to lustro. Tak się pozbyłam farby:) żeby się nie zmarnowała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Joann gratuluje talentu! Świetne te Twoje dzieła. Zdradzisz czym się na co dzień zajmujesz, albo chociaż czy masz coś wspólnego ze sztuką? Ja to co najwyżej dla uspokojenia origami się czasami pobawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mam mnóstwo kubków, bardzo zwyczajnych, a chciałabym by były bardziej indywidualne i córce zrobiłabym z jej ulubionymi postaciami... Czy robi sie to tak samo jak na drewnie, bo o tym czytałam, ale też jeszcze nigdy nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Joann gratuluje talentu! Świetne te Twoje dzieła. Zdradzisz czym się na co dzień zajmujesz, albo chociaż czy masz coś wspólnego ze sztuką? Ja to co najwyżej dla uspokojenia origami się czasami pobawię. Pumpaluna - nie uwierzysz, ale pracuję w dziale finansowym lub personalnym zależy od firmy. Takie malowanie mnie odpręża i wycisza, dlatego od czasu do czasu coś tam porobię sobie:) ale dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mam mnóstwo kubków, bardzo zwyczajnych, a chciałabym by były bardziej indywidualne i córce zrobiłabym z jej ulubionymi postaciami... Czy robi sie to tak samo jak na drewnie, bo o tym czytałam, ale też jeszcze nigdy nie robiłam. Na szkle lub porcelanie, które będziesz często używała, może nie mieć to sensu. Np. talerz, który został pokazany jest zrobiony od zewnętrznej strony. Na stronie wewnętrznej nie ma żadnych farb i lakieru. Jak będziesz myła takie przedmioty, to trzeba to robić ostrożnie, i na pewno nie w zmywarce. Z kolei to coś co przypomina wazon a jest lampionem także jest zrobione od zewnątrz, w środku nic nie ma, bowiem mogłoby się przypalić. Generalnie takie ręczne robótki to bardziej do ozdoby na szkle niż do codziennego używania. Dlatego odradzam na kubkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Myślałam, żeby zrobic na kubkach na długopisy, kredki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A ja myślałam o kupkach do picia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A z czego są te kubki na kredeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jakieś zwykłe ceramiczne moje, a córki blaszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Są dwa sposoby na ozdabianie takich przedmiotów:1. Obklejenie jakimś papierem, a następnie naniesienie wzorów z serwetek, polakierowanie np. lakierem wodnym .2. Pomalowanie specjalnym podkładem do metali lub kilkoma warstwami farby (jak nie będzie zjeżdżała) a następnie wzory z serwetek i polakierowanie. A chcesz uzyskać efekt takich spękań (na starość)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Joann to już druga 'finansistka' która odpręża się taką dłubaniną ( w pozytywnym słowa znaczeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No jakoś trza się zrelaksować po tych cyferkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 kubki są gładkie, jednokolorowe nie mogę od razu dac wzoru i polakierowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Możesz,jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Dziękuję Ci bardzo, przy pierwszej wolnej chwili się pobawie, zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 daj znać i pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 jeszcze muszę znaleźc serwetki z ptaszkami, wiesz może gdzie takich szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ardea a czym będziesz przyklejała? bo ja używam takich klei do decoupagu. Nphttp://allegro.pl/heritage-modge-podge-120-ml-3w1-satin-decoshop-i2120010607.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts