Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

Ja niedawno widziałam u znajomych kuzynki granatową ścianę. Specjalnie po mnie zadzwoniła bo wie że ja czarną planuję (ale nie wiedziała że tapetę) no i mimo że wydali fortunę na najlepszą firmę, że facet kilka razy podchodził do gładzenia to i tak się nie udało. Jeszcze w dzień to ponoć wygląda ok ale wieczorem po włączeniu światła to porażka, wszystko się odznacza i planują przykleić biały szablon ale z czasem i tak będą malowali. U koleżanki która ma czekoladową ścianę też kiepsko wyszło a ekipa ścianę przygotowywała i malowała.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam nadzieję , że znajdziesz gładką czarną tapetę. Te gładkie są pewnie tak samo w małej ilości jak ta moja krata:( Ardea - nawet jeśli pomalujesz na czarno i faktycznie nie będziesz zadowolona, to wówczas na to może dasz tapetę. co do tych farb tablicowych to nie miałam okazji widzieć na żywo jak wygląda, tylko w TV.

Pumpaluna - właśnie nie wiem czy na tej brązowej ścianie to inna technika, czy ściana nierówna i widać takie zacierania i smugi:)

myślę, że to chyba jednak inny sposób nakładania farby, bo kto by robił nieperfekcyjne foto katalogowe? Zawsze wcześniej 'fotoszopują' niedoskonałości.

ps.

sporo czasu spędziłam latając po lekarzach bo mam synka wcześniaka, jestem przewrażliwiona na punkcie przestymulowania i napięcia mięśniowego więc weź na mnie poprawkę

ps.

sporo czasu spędziłam latając po lekarzach bo mam synka wcześniaka, jestem przewrażliwiona na punkcie przestymulowania i napięcia mięśniowego więc weź na mnie poprawkę

Nie ma sprawy, wcale się Tobie nie dziwię, że zwracasz uwagę od razu na takie sprawy. Gdyby taka tapeta była na całej ścianie, to mnie też by raziła, bo faktura jest zbyt gęsta. Ale jeden pasek czy dwa to chyba nie będzie tak żle. Zresztą zobaczymy jaka będzie próbka:)

Nie bardzo podoba mi się ten efekt:( A może farbę strukturalną (z założenia nierówną) pomalować czernią... cały czas kombinuję. Ta ścianka bedzie podświetlana kątowo od góry i boję się, ze będzie widać łączenia tapety. Na razie wygrywa opcja farby strukturalnej lub tablicowej.