pumpaluna 24.02.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja niedawno widziałam u znajomych kuzynki granatową ścianę. Specjalnie po mnie zadzwoniła bo wie że ja czarną planuję (ale nie wiedziała że tapetę) no i mimo że wydali fortunę na najlepszą firmę, że facet kilka razy podchodził do gładzenia to i tak się nie udało. Jeszcze w dzień to ponoć wygląda ok ale wieczorem po włączeniu światła to porażka, wszystko się odznacza i planują przykleić biały szablon ale z czasem i tak będą malowali. U koleżanki która ma czekoladową ścianę też kiepsko wyszło a ekipa ścianę przygotowywała i malowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A jakby pomalować farbą tablicową, ona ma taką głęboką barwę i daje gładką powłokę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ta koleżanka od czekolady mówi że rozmawiała z jakimś innym wykonawcą to on mówił o czymś co się na ściany nakleja całą połacią kilkumetrową fototapetę i dopiero to powinno się na ciemny kolor malować dla efektu gładkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 To już bym chyba wolała dać zwykłą gładką czarną tapetę i chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Mam nadzieję , że znajdziesz gładką czarną tapetę. Te gładkie są pewnie tak samo w małej ilości jak ta moja krata:( Ardea - nawet jeśli pomalujesz na czarno i faktycznie nie będziesz zadowolona, to wówczas na to może dasz tapetę. co do tych farb tablicowych to nie miałam okazji widzieć na żywo jak wygląda, tylko w TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A co myślicie, żeby dać farbę na jakąś delikatną strukturę, która ukryje nierówności? Jak wtedy będzie ta czerń wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Na pewno ciekawie, są przecież tapety winylowe białe do malowania. To może być strzał w dziesiątkę, ale musi być fajna faktura tej tapety. Czarne cegły też fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Tapeta powinna być niemal gładka, bo ona będzie tłem tylko, znalazłam czarną, ale ma strukturę krokodylej skóry, a to mi nie pasuje. Miałaś rację czarnych gładkich tapet jest na lekarstwo, tak jak Twoich w kratkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No właśnie tak to jest z tymi tapetami, jedne znajdziesz bez problemu, a drugie to jak igłę w stogu siana:( A ja przed chwilą zamówiłam z UK 2 wzory tapet:) zobaczymy czy dotrą, 2 wzory można było zamówić za free:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Joannk dasz linka? Też bym sobie może czarnej poszukała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 bardzo proszę to link do tapet http://www.directwallpaper.co.uk/products/brand/graham-and-brown-products.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 jeszcze zamówiłam próbkę takiej dla synusia:) http://www.directwallpaper.co.uk/images/pictures/temp/chandelier/direct/gingham-cot-blue-%28page-picture-large%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ardea, tu masz ciemną ścianę i zobacz jak światło pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie boisz się, że ta dziecięca zbyt stymulująca może się na początek okazać? A ta ściana czekoladowa to chyba jakąś inną techniką malowana bo zacieranie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 czarna cegła (to nie jest to co ostatnio widziałam, ale wklejam bo może się przyda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie boisz się, że ta dziecięca zbyt stymulująca może się na początek okazać? A ta ściana czekoladowa to chyba jakąś inną techniką malowana bo zacieranie znać nie, bo dałabym tylko na kawałku ściany - może dwa takie pasy, to chyba nie będzie się plątało przed oczyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Pumpaluna - właśnie nie wiem czy na tej brązowej ścianie to inna technika, czy ściana nierówna i widać takie zacierania i smugi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.02.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Pumpaluna - właśnie nie wiem czy na tej brązowej ścianie to inna technika, czy ściana nierówna i widać takie zacierania i smugi:) myślę, że to chyba jednak inny sposób nakładania farby, bo kto by robił nieperfekcyjne foto katalogowe? Zawsze wcześniej 'fotoszopują' niedoskonałości. ps. sporo czasu spędziłam latając po lekarzach bo mam synka wcześniaka, jestem przewrażliwiona na punkcie przestymulowania i napięcia mięśniowego więc weź na mnie poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 24.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ps. sporo czasu spędziłam latając po lekarzach bo mam synka wcześniaka, jestem przewrażliwiona na punkcie przestymulowania i napięcia mięśniowego więc weź na mnie poprawkę Nie ma sprawy, wcale się Tobie nie dziwię, że zwracasz uwagę od razu na takie sprawy. Gdyby taka tapeta była na całej ścianie, to mnie też by raziła, bo faktura jest zbyt gęsta. Ale jeden pasek czy dwa to chyba nie będzie tak żle. Zresztą zobaczymy jaka będzie próbka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie bardzo podoba mi się ten efekt:( A może farbę strukturalną (z założenia nierówną) pomalować czernią... cały czas kombinuję. Ta ścianka bedzie podświetlana kątowo od góry i boję się, ze będzie widać łączenia tapety. Na razie wygrywa opcja farby strukturalnej lub tablicowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts