pumpaluna 27.02.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Esiak możesz mi zlinkować genderkę którą Wy dawaliści? wycenili nam fasadę 0.032 na ... 209zł/m3 a wychodzi że nam potrzeba przy 15cm aż 38m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.02.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Fasada Extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 no to nam wycenili taką samą genderkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.02.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 no to nam wycenili taką samą genderkę ja kupowałem w październiku, aż tak by ceny poszły w górę..? daj mi czas do jutra to dowiem się po ile teraz stoi ten styro w mojej hurtowni... a jakby był w jakiejś dobrej cenie to może spytam ile by kosztował transport do Ciebie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Jakbyś mógł to pytaj, na allegro znalazłam po 189,49 z przesyłką gratis przy kupnie powyżej 30m3 (nam przy 230m2 elewacji wyliczyłam że styro 15cm potrzeba 35m3). Z tego co mówił znajomy z hurtowni budowlanej to w tym roku styro podrożał w zależności od firmy od 15 do 25% nawet.Byliśmy już zdesperowani, że damy zwykły biały styro 15cm z lambdą 0,036 bo cenę po negocjacjach dostaliśmy 150zł bo jednak 60zł na metrze drożej to dla nas nie do przeskoczenia. Poszperałam jednak w sieci i znalazłam ten link co wrzuciłam. W ostatecznym rozrachunku zwykły lokalny kosztuje 5250 - a grafitowa genderka z allegro 6650, różnica spora ale z drugiej strony nie aż taka żeby jej nie przeskoczyć. Zaczynam męża przekonywać że skoro dopłacaliśmy do lepszych okien i wełny to jednak może warto dołożyć, żeby później nie żałować bo do tego się nei wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Pumpaluna - w tym roku to chyba wszystko podrożało, na pewno nasze mugaty wanna też jakaś inna cena:( jeszcze nie pytaliśmy o deski na podłogę ale pewnie też. A do sytro - chyba warto dać więcej, tak szybko go nie wymienisz, to nie element wnętrza. My też staraliśmy się nie oszczędzać na takich rzeczach, bo na takich nie powinno się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Drewno niestety też podrożało chociaż nam jeszcze udało się zamówić schody po starych cenach. Nasze panele podrożały bardzo także się cieszę że w grudniu zrobiliśmy zamówienie. Jedynie robocizna nie drożeje a w niektórych sytuacjach można wręcz stwierdzić że spada bo przecież paliwo i towar drożeje więc gdzieś muszą trochę ucinać na robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dzisiaj czytałam na Onecie, że znowu mogą być podwyżki paliwa:( Muszę szybko zamówić płytki, bo jeszcze znowu podrożeją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Jednak dobrze zrobiliśmy kupując ile się dało w ubiegłym roku:) Płytki kupię dopiero po tynkach, bo nie miałabym gdzie ich trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja jeszcze nie wiem jakie płytki do górnej łazienki i w jakiej ilości. Teraz aktualnie łazienka ta jest obrabiana (ścianka kolankowa, obudowa geberita itp), zobaczymy ile faktycznie miejsca zostanie. A na dodatek mam nową koncepcję łazienki górnej, jeśli chodzi o płytki - w związku z tym mogą być zmiany. Najgorsze jest to, że nie mogę tam wejść bo nie mamy schodów, a brzuchem już nie zaryzykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja mam policzone i wybrane, tylko zamawiać Ile już Maleństwo waży? To zmieniła się koncepcja tej łazienki, która miała być w beżowej Nowej Gali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja policzyłam wczoraj na cały dół wszystkie płytki, mąż musi sprawdzić i też już będziemy zamawiać No właśnie beżowa Nowa Gala nie za bardzo mi się podoba z naszą podłogą. Myślę o białych płytkach z połączeniem ciemno szarych (nowa gala) lub z połączeniem kamienia (płytki szare typu stegu). Mały może już mieć ok 600 gr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Też chyba bym wolała biel+szarość. Ja coraz bardziej chcę cegłę, chyba nawet się zdecyduję (do wiatrołapu). Duży chłopak:) Ruchliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Cegła - uwielbiam patrzeć na wnętrza z cegłą Takie loftowe:) Ja Cię popieram jeśli chcesz cegłę w wiatrołapie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Właśnie cegła jest taka fajna, bo może wyjść i loftowo i rustykalnie i angielsko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Moje ostatnie inspiracje związane z doborem kolorystyki i materiałów w górnej łazience. Pewnie niektóre znane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja rozpoznaję tylko łazienkę Grażyny Wolszczak;) Wszystkie ładne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 No właśnie i jej łazienka jest dla mnie najlepsza:) A wracając do cegły - oglądałaś już jakieś strony www? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nie wiem czy znasz historię mojego wiatrołapu;) ma być w stylistyce dworcowej stacyjki:cool: i w sobotę dostałam propozycję kupienia cegły (wygląda jak klinkier:eek:), którą jest obkładana jedna z londyńskich stacyjek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 27.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Łałłłłłłłłłłłłł - masz jakieś zdjęcie tej cegły. Dworcowa stacyjka - brzmi bardzo interesująco. Będzie super efekt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts