Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

To jeszcze dorzucę w temacie, że od strony ubezpieczycieli gra też niewarta świeczki - nawet jak są to nie warto o nich mówić przy ubezpieczeniu, bo jeśli dadzą jakąś zniżkę za rolety, dojdzie do włamania i wykażą, że choćby jedna nie była spuszczona to nici z odszkodowania..

o Myszonik dobrze prawisz, argument przedni :)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka,

Niestety mam jakieś problemy z wysłaniem wiadomości do ciebe więc wpisuję sie tutaj:cool:.

Odnośnie pytanka

Nie miałam ekipy a jednego pana Wojtka. Robi on sam ale za to jak coś wyjdzie nie tak to tylko jedna osoba jest odpowiedzialna. Czy mogę polecić? Z czystym sumieniem:).

U mnie poprawiał po papractwach pierwszego "fachowca" i robił dwie łazienki, cały dół, kotłownię i garaż. Mój mąż to raczej z tych czepialskich a pana Wojtka raczej nie miał czego się czepiać. Jeden z niewielu którzy myślą podczas pracy, pytają i ustalają każdy szczegół, zwracają uwagę na wiele rzeczy w płytkach(o których człowiek nie ma zielonego pojęcia) i podczas układania. NIGDY nie podejmuje sam decyzji nie uprawia samowolki. Jeśli wychodzą jakieś kuchy to od razu o nich informuje. I do tego mega cierpliwy i dokładny.Zawsze do dogadania i nie marudzi gdy dochodzą prace lub są jakieś zmiany (a u nas było ch sporo;)).

Czy drogi? Sama nie wiem. Byli u nas z wyceną i tańsi i drożsi. Podczas pierwszej rozmowy gdy podawał cenę za poszczególne prace wydawało mi się, że trochę drogo. Późniejsza całościowa wycena wyszła bardzo korzystnie. A już po pracach jak zobaczyliśmy ile czasu i pracy mu zeszło na tych łazienkach to stwierdziliśmy, że kokosów u nas nie zarobił.

Z tego co pamiętam za położenie m2 - 60 zł; garaż - 45zł, szlify - 50zł za mb.

Ale jak już pisałam przy wycenie za całość aż tak źle nie wyszło.

No i śpisz spokojnie - szczególnie gdy za płytki dajesz którąś stówę i chcesz by były ładnie położone - bez zbędnych strat.

POdaję telefon do niego

507 116 875

I możesz powołać się na mnie - Kasia Maciejewska z Przeźmierowa

A jak chcesz to wrzucę jakieś zdjęcia z łazienek na forum.

Pozdrawiam

Hejka,

Niestety mam jakieś problemy z wysłaniem wiadomości do ciebe więc wpisuję sie tutaj:cool:.

Odnośnie pytanka

Nie miałam ekipy a jednego pana Wojtka. Robi on sam ale za to jak coś wyjdzie nie tak to tylko jedna osoba jest odpowiedzialna. Czy mogę polecić? Z czystym sumieniem:).

U mnie poprawiał po papractwach pierwszego "fachowca" i robił dwie łazienki, cały dół, kotłownię i garaż. Mój mąż to raczej z tych czepialskich a pana Wojtka raczej nie miał czego się czepiać. Jeden z niewielu którzy myślą podczas pracy, pytają i ustalają każdy szczegół, zwracają uwagę na wiele rzeczy w płytkach(o których człowiek nie ma zielonego pojęcia) i podczas układania. NIGDY nie podejmuje sam decyzji nie uprawia samowolki. Jeśli wychodzą jakieś kuchy to od razu o nich informuje. I do tego mega cierpliwy i dokładny.Zawsze do dogadania i nie marudzi gdy dochodzą prace lub są jakieś zmiany (a u nas było ch sporo;)).

Czy drogi? Sama nie wiem. Byli u nas z wyceną i tańsi i drożsi. Podczas pierwszej rozmowy gdy podawał cenę za poszczególne prace wydawało mi się, że trochę drogo. Późniejsza całościowa wycena wyszła bardzo korzystnie. A już po pracach jak zobaczyliśmy ile czasu i pracy mu zeszło na tych łazienkach to stwierdziliśmy, że kokosów u nas nie zarobił.

Z tego co pamiętam za położenie m2 - 60 zł; garaż - 45zł, szlify - 50zł za mb.

Ale jak już pisałam przy wycenie za całość aż tak źle nie wyszło.

No i śpisz spokojnie - szczególnie gdy za płytki dajesz którąś stówę i chcesz by były ładnie położone - bez zbędnych strat.

POdaję telefon do niego

507 116 875

I możesz powołać się na mnie - Kasia Maciejewska z Przeźmierowa

A jak chcesz to wrzucę jakieś zdjęcia z łazienek na forum.

Pozdrawiam

Kasia, dzięki wielkie...

Tak na szybko przeleciałam Twój dziennik i widzę, że u was praca wre. Wykończeniówka tuż tuż więc zaklepuj już ekipy by później nie mieć postojów. A na kiedy chcecie się wprowadzić? jakiś konkretny termin czy czekacie jak wam wyjdzie?

a czekamy jak wyjdzie... ;)

na sierpień mamy mieć gaz dopiero... a poza tym mały ma termin na koniec czerwca, więc od razu z maleństwem do tego bałaganu się nie przeniesiemy...

z ekip, kuchnie i schody mamy zaklepane, płytkarz na dniach będzie ustawiany...

a czekamy jak wyjdzie... ;)

na sierpień mamy mieć gaz dopiero... a poza tym mały ma termin na koniec czerwca, więc od razu z maleństwem do tego bałaganu się nie przeniesiemy...

z ekip, kuchnie i schody mamy zaklepane, płytkarz na dniach będzie ustawiany...

Pokazywaliście już jaką kuchnię planujecie, bo sobie nie przypominam?

O to gratuluję maleństwa!

Wiem coś o przeprowadzkach z niemowlakami i jak najbardziej popieram taką decyzję.

Choc później jest ciężko zabrać się z powrotem za tematy budowlane to wiem jak ciężko z brzuchem na szybcika załatwiać przeprowadzkę i rozpakowywać kartony.

A kuchnia wygląda ładnie - klasycznie i przemyślanie. A na drugiej stronie macie wysoką zabudowę czy tylko lodówkę? I co robicie na blat - drewno czy laminat?

Cześć, musiała nadrobić dzisiejsze wpisy:) Leżę ostatnio i tak rzadko zaglądam ... Kuchnia jest zaplanowana, ale nie mamy jeszcze szczegółowej i ostatecznej ceny. Oglądaliśmy ostatnio fronty z Ikea i te które nam się podobały niestety trochę Marcina rozczarowały tak trochę, że stwierdził że na pewno ich nie bierzemy. Mamy front dostarczony przez Pana Stolarza, zbliżony do tych na zdjęciu.Wydaje mi się taki front uniwersalny, nie za bardzo klasyczny i też nie nowoczesny. Chyba nie będzie najgorzej:)