Esiak 12.03.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 To jeszcze dorzucę w temacie, że od strony ubezpieczycieli gra też niewarta świeczki - nawet jak są to nie warto o nich mówić przy ubezpieczeniu, bo jeśli dadzą jakąś zniżkę za rolety, dojdzie do włamania i wykażą, że choćby jedna nie była spuszczona to nici z odszkodowania.. o Myszonik dobrze prawisz, argument przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.03.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja się spóźniłam jak zwykle ale też głosuję za szarą W tej drewnianej jest za bardzo drewnianie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.03.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Hejka,Niestety mam jakieś problemy z wysłaniem wiadomości do ciebe więc wpisuję sie tutaj:cool:. Odnośnie pytankaNie miałam ekipy a jednego pana Wojtka. Robi on sam ale za to jak coś wyjdzie nie tak to tylko jedna osoba jest odpowiedzialna. Czy mogę polecić? Z czystym sumieniem:). U mnie poprawiał po papractwach pierwszego "fachowca" i robił dwie łazienki, cały dół, kotłownię i garaż. Mój mąż to raczej z tych czepialskich a pana Wojtka raczej nie miał czego się czepiać. Jeden z niewielu którzy myślą podczas pracy, pytają i ustalają każdy szczegół, zwracają uwagę na wiele rzeczy w płytkach(o których człowiek nie ma zielonego pojęcia) i podczas układania. NIGDY nie podejmuje sam decyzji nie uprawia samowolki. Jeśli wychodzą jakieś kuchy to od razu o nich informuje. I do tego mega cierpliwy i dokładny.Zawsze do dogadania i nie marudzi gdy dochodzą prace lub są jakieś zmiany (a u nas było ch sporo;)). Czy drogi? Sama nie wiem. Byli u nas z wyceną i tańsi i drożsi. Podczas pierwszej rozmowy gdy podawał cenę za poszczególne prace wydawało mi się, że trochę drogo. Późniejsza całościowa wycena wyszła bardzo korzystnie. A już po pracach jak zobaczyliśmy ile czasu i pracy mu zeszło na tych łazienkach to stwierdziliśmy, że kokosów u nas nie zarobił.Z tego co pamiętam za położenie m2 - 60 zł; garaż - 45zł, szlify - 50zł za mb.Ale jak już pisałam przy wycenie za całość aż tak źle nie wyszło. No i śpisz spokojnie - szczególnie gdy za płytki dajesz którąś stówę i chcesz by były ładnie położone - bez zbędnych strat.POdaję telefon do niego507 116 875I możesz powołać się na mnie - Kasia Maciejewska z PrzeźmierowaA jak chcesz to wrzucę jakieś zdjęcia z łazienek na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Hejka, Niestety mam jakieś problemy z wysłaniem wiadomości do ciebe więc wpisuję sie tutaj:cool:. Odnośnie pytanka Nie miałam ekipy a jednego pana Wojtka. Robi on sam ale za to jak coś wyjdzie nie tak to tylko jedna osoba jest odpowiedzialna. Czy mogę polecić? Z czystym sumieniem:). U mnie poprawiał po papractwach pierwszego "fachowca" i robił dwie łazienki, cały dół, kotłownię i garaż. Mój mąż to raczej z tych czepialskich a pana Wojtka raczej nie miał czego się czepiać. Jeden z niewielu którzy myślą podczas pracy, pytają i ustalają każdy szczegół, zwracają uwagę na wiele rzeczy w płytkach(o których człowiek nie ma zielonego pojęcia) i podczas układania. NIGDY nie podejmuje sam decyzji nie uprawia samowolki. Jeśli wychodzą jakieś kuchy to od razu o nich informuje. I do tego mega cierpliwy i dokładny.Zawsze do dogadania i nie marudzi gdy dochodzą prace lub są jakieś zmiany (a u nas było ch sporo;)). Czy drogi? Sama nie wiem. Byli u nas z wyceną i tańsi i drożsi. Podczas pierwszej rozmowy gdy podawał cenę za poszczególne prace wydawało mi się, że trochę drogo. Późniejsza całościowa wycena wyszła bardzo korzystnie. A już po pracach jak zobaczyliśmy ile czasu i pracy mu zeszło na tych łazienkach to stwierdziliśmy, że kokosów u nas nie zarobił. Z tego co pamiętam za położenie m2 - 60 zł; garaż - 45zł, szlify - 50zł za mb. Ale jak już pisałam przy wycenie za całość aż tak źle nie wyszło. No i śpisz spokojnie - szczególnie gdy za płytki dajesz którąś stówę i chcesz by były ładnie położone - bez zbędnych strat. POdaję telefon do niego 507 116 875 I możesz powołać się na mnie - Kasia Maciejewska z Przeźmierowa A jak chcesz to wrzucę jakieś zdjęcia z łazienek na forum. Pozdrawiam Kasia, dzięki wielkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.03.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tak na szybko przeleciałam Twój dziennik i widzę, że u was praca wre. Wykończeniówka tuż tuż więc zaklepuj już ekipy by później nie mieć postojów. A na kiedy chcecie się wprowadzić? jakiś konkretny termin czy czekacie jak wam wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tak na szybko przeleciałam Twój dziennik i widzę, że u was praca wre. Wykończeniówka tuż tuż więc zaklepuj już ekipy by później nie mieć postojów. A na kiedy chcecie się wprowadzić? jakiś konkretny termin czy czekacie jak wam wyjdzie? a czekamy jak wyjdzie... na sierpień mamy mieć gaz dopiero... a poza tym mały ma termin na koniec czerwca, więc od razu z maleństwem do tego bałaganu się nie przeniesiemy... z ekip, kuchnie i schody mamy zaklepane, płytkarz na dniach będzie ustawiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a czekamy jak wyjdzie... na sierpień mamy mieć gaz dopiero... a poza tym mały ma termin na koniec czerwca, więc od razu z maleństwem do tego bałaganu się nie przeniesiemy... z ekip, kuchnie i schody mamy zaklepane, płytkarz na dniach będzie ustawiany... Pokazywaliście już jaką kuchnię planujecie, bo sobie nie przypominam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Pokazywaliście już jaką kuchnię planujecie, bo sobie nie przypominam? klasyczną, białe lakierowane, proste fronty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 klasyczną, białe lakierowane, proste fronty... I myslisz, ze to wystarczy? A gdzie jakies fotki, rysunki? Skoro kuchnię macie umówioną to już wszystko ustaliliście?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 coś takiego, tylko nie będzie tych uchwytów muszelek: http://www.kuchnieangielskie.com/hamptons/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 te rzuty to tylko ustawienia zrobione w planerze Ikei: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Od razu lepiej;) Przypomniały mi się rozważania nt. wiszących szafek (otwarte czy zamknięte). Nie widać drugiego rog, ale chyba sa otwarte? tej jednej już mi się nie chciało przerabiać, będą wszystkie zamknięte szafki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kurcze, wywaliło mnie i skasowało posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.03.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 I oczywiście stolik by Joann wstawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Blat będzie drewniany, fornir, laminat...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.03.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 O to gratuluję maleństwa!Wiem coś o przeprowadzkach z niemowlakami i jak najbardziej popieram taką decyzję. Choc później jest ciężko zabrać się z powrotem za tematy budowlane to wiem jak ciężko z brzuchem na szybcika załatwiać przeprowadzkę i rozpakowywać kartony. A kuchnia wygląda ładnie - klasycznie i przemyślanie. A na drugiej stronie macie wysoką zabudowę czy tylko lodówkę? I co robicie na blat - drewno czy laminat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 I oczywiście stolik by Joann wstawiacie? stolik oczywiście będzie Joanny, tylko przerobiony... Blat będzie drewniany, fornir...? blat drewniany by Ikea (dębowy) olejowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.03.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 dobra oddaje głos Żonce, bo już mnie z kompa wywala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 To ustąp Żonie miejsca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.03.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Cześć, musiała nadrobić dzisiejsze wpisy:) Leżę ostatnio i tak rzadko zaglądam ... Kuchnia jest zaplanowana, ale nie mamy jeszcze szczegółowej i ostatecznej ceny. Oglądaliśmy ostatnio fronty z Ikea i te które nam się podobały niestety trochę Marcina rozczarowały tak trochę, że stwierdził że na pewno ich nie bierzemy. Mamy front dostarczony przez Pana Stolarza, zbliżony do tych na zdjęciu.Wydaje mi się taki front uniwersalny, nie za bardzo klasyczny i też nie nowoczesny. Chyba nie będzie najgorzej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts