Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

A my za łóżkiem i na ścianie obok łóżka dajemy czarną tapetę. Powiem Wam w tajemnicy, że trochę się boję jak to będzie wyglądało (idą srebrne lampki wieczorne i żyrandol, meble wszystkie czarnobrązowe). Widziałam jedną taką miłą w dotyku tapetę z jakby srebrną poświatą ale rolka po ponad 300zł była, za bogato (teraz za rolkę 120zł płacić będziemy)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na razie snujemy pomysły jak tu ograniczyć koszty:) Ale powolutku nasi Panowie już kończą - mam nadzieję że do końca marca się uwiną. Z tego co mi mąż opowiada to już mamy dwa pokoje w białym kolorze. Niedługo zamówimy kaloryfery itp... ale aktualnie załatwiamy formalności z podłączeniem wody, kanalizy i gazu. Mam nadzieję że się zmieścimy w 12 tys. Nie wiem za co te pieniądze mamy płacić, przecież co miesiąc będziemy płacić rachunki. Takie podłączenia powinny być za darmo.

Łazienka górna też się uformowała:) Trwają rozmowy dot. kuchni.

Najgorsze jest to, że ja ostatnio musiałam dużo leżeć, zresztą robię to nadal:(

Lukarna - leżenie jest nudne, ale co zrobić, przynosi efekty, mam nadzieję że przy kolejnej wizycie potwierdzi to nasza Pani Ginekolog. Łazienka górna jest ustalona, teraz czekamy na rysunki i takie tam szczegóły, jak dł.kranu, ilość płytek. Zobaczymy czy efekt końcowy będzie satysfakcjonujący:)

Khb - dzięki bardzo. Bardzo ładne będziesz miała balustrady. A planujecie ocieplenie i tynki przed ich założeniem czy po?

My nie mieliśmy w ogóle taryfy budowlanej bo by nas z torbami puściła. W mojej mieścinie taryfa budowlana za samo posiadanie licznika to 96 czy 98zł miesięcznie. Dobrze mieć rodzinę przez płot. Za pierwsze kilka tygodni już zwykłej mieszkalnej przyszło nam pod 300zł więc tego... no sporo. Aż się boję pomyśleć ile zapłacimy po 10 dniach osuszacza działającego non stop....

Khb - dzięki bardzo. Bardzo ładne będziesz miała balustrady. A planujecie ocieplenie i tynki przed ich założeniem czy po?

o kurcze, o tym nie pomyślałam! U nas balustrada musi być nim się wprowadzimy ze względu na dzieciaki a ocieplenie przewidujemy dopiero na jakiś sierpień. Muszę obgadać sprawę z wykonawcą, żeby mi słupek ten przyścienny od razu odsunął odpowiednio (chociaż jak znam życie to on o tym pamięta tylko ja panikuję hehehe)