agalind 21.03.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 o kurcze, o tym nie pomyślałam! U nas balustrada musi być nim się wprowadzimy ze względu na dzieciaki a ocieplenie przewidujemy dopiero na jakiś sierpień. Muszę obgadać sprawę z wykonawcą, żeby mi słupek ten przyścienny od razu odsunął odpowiednio (chociaż jak znam życie to on o tym pamięta tylko ja panikuję hehehe) Nasza balustrada (a właściwie rzygownik;) ) stoi w garażu od lata, bo trzeba było dopasować mocowanie przed ocieplaniem. Tynk pójdzie pewnie jakoś koło wakacji, i dfopiero wtedy zawiśnie na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 My mieliśmy balustradę w projekcie ale zamieniliśmy na zwykłe okno. Stwierdziliśmy, że dla nas będzie to tańsze rozwiązanie i wygodniejsze. Choć domek byłby ciekawszy i by zyskał zewnetrznie. Działki nie są duże u nas wokół i po każdej stronie sąsiad, dlatego balkon już nie wchodził w rachubę bo za blisko płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Joannk a co z górną łazienką ustaliliście? Która opcja wygrała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 My mieliśmy balustradę w projekcie ale zamieniliśmy na zwykłe okno. Stwierdziliśmy, że dla nas będzie to tańsze rozwiązanie i wygodniejsze. Choć domek byłby ciekawszy i by zyskał zewnetrznie. Działki nie są duże u nas wokół i po każdej stronie sąsiad, dlatego balkon już nie wchodził w rachubę bo za blisko płotu. Ja nie jestem specjalną fanką balkonów, bo niby po co mi on w sypialni? Pościeli wietrzyć nie będę , prania wieszać tam też nie (po to chcę suszarkę bębnowa) i żeby kawy się napić rano to i tak muszę na dół do kuchni pójść a wtedy to już bliżej mam do ogrodu;) Zresztą ile to ja się musiałam nasłuchać: "Jak to? Balkonu nie będziecie mieli????". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 co do łazienki,to decyzja (kompromis) padła na łazienkę "drewnianą" tylko zrobiliśmy parę dodatków na szare kolory tj. obudowa szafki, panel=wieszak. Płytki na wizualizacji są szare, będą białe. No dobra wkleję coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 A prysznic - ściana w "drewnie" doszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Z białymi płytkami będzie to lepiej wyglać, bo te szare na wizualce jakoś mi sie gryzą. A ten blat szafki to taki szary bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Blat szary i wieszak szary. Mieliśmy wizualizację tych dwóch rzeczy w drewnie i wszystko się zlewało ze sobą, a tak to jakiś trzeci kolor. Przez te białe płytki, które mają być z połyskiem i lustra (2 szt.) łazienka powinna optycznie się powiększyć. Na wizualizacjach nie widać jaka jest wąska i w ogóle taka dziwna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aga, my chyba mamy dzisiaj ranny dyżur:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Aga, my chyba mamy dzisiaj ranny dyżur Jestem w pracy, ale u mnie to tak jest, ze czasami mam przestoje. Blat szary i wieszak szary. Mieliśmy wizualizację tych dwóch rzeczy w drewnie i wszystko się zlewało ze sobą, a tak to jakiś trzeci kolor. Przez te białe płytki, które mają być z połyskiem i lustra (2 szt.) łazienka powinna optycznie się powiększyć. Na wizualizacjach nie widać jaka jest wąska i w ogóle taka dziwna Ale nie wiem czy taki ciemny szary tam pasuje. Może coś jaśniejszego? W odwrotnej konfiguracji (szary w przewadze i drewno w dodatkach) byłoby ok, ale trochę za ciemny ten szary mi się wydaje:confused: EDIT: To chyba kwestia mojego monitora, bo na innym kompie blat nie jest taki ciemny (prawie czarny). Edytowane 21 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aga, mieliśmy takie konfiguracje kolorystyczne, gdzie była szarość w przewadze, a drewno w dodatkach, ale Marcin chce mieć koniecznie podłogę w tych płytkach i ta opcja jest chyba najbardziej kompromisowa. Jak porównuję różne wersje kolorystyczne, ta jest najbardziej optymalna jeśli chodzi o połączenie moich i męża preferencji. Ja osobiści zrobiłabym wszystko prawie w szarościach i dodatki z drewna to byłaby obudowa szafki i wieszak:) (patrz str u nas 93 post 1853) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.03.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kończę na razie, muszę legnąć już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Joasiu, odpoczywaj, bo później się nalatasz:) Mnie też się podobają płytki drewnopodobne Paradyża:) O balkonach nic nie powiem, bo już nie mam siły tłumaczyć po co mi on jest potrzebny;) Mnie pytają odwrotnie niż Agę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kończę na razie, muszę legnąć już Odpoczywaj sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Joasiu, odpoczywaj, bo później się nalatasz:) Mnie też się podobają płytki drewnopodobne Paradyża:) O balkonach nic nie powiem, bo już nie mam siły tłumaczyć po co mi on jest potrzebny;) Mnie pytają odwrotnie niż Agę Widać powinnyśmy się zamienić Z drugiej strony, Ty przynajmniej masz jakieś zastosowanie dla balkonu, to czemu sie dziwią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.03.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Widać powinnyśmy się zamienić Z drugiej strony, Ty przynajmniej masz jakieś zastosowanie dla balkonu, to czemu sie dziwią? No właśnie;) Ty nie masz uzasadnienia dla balkonu, a też pytają dlaczego go nie będzie - ludzie wszystko dopasowują do swoich potrzeb i ciężko im pojąć, ze ktoś ma inaczej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 21.03.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Wpadłam na chwilkę bo w domu mały szpital więc nie mam zbytnio czasu na FM. My nie mamy balkonów(zbyteczne mostki a i tak ich się nie używa) ale za to mamy okno balkonowe i barierkę. Jest to jedyne okno w sypialni i musiało być duże. Z tego co pamiętam miało byc montowane przed położeniem ocieplenia ale firma od barierki nie zdążyła i załozyli po. Później ci od ocieplenia zrobili wyprawki. Najważniejsze jest to by barierka założona była przed położeniem tynku. Płytki bardzo mi się podobają. Przychodza mi na myśl łazienki w starych, eleganckich kamienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 21.03.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Łazienka bardzo nowoczesna i kolorystycznie podobna do mojej:). My mamy wszystko biało - szaro i elementy płytki drewnopodobnej. Nam się podoba więc twoja łazienka bardzo przypadł ami do gustu.Ten szary grzejnik będzie super kontrastował. Sami mamy ciemnoszary - jak chcesz zrobię fotkę i wam pokaże jak to wygląda w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 21.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) [Khb[/b] - dzięki bardzo. Bardzo ładne będziesz miała balustrady. A planujecie ocieplenie i tynki przed ich założeniem czy po? Tynkujemy i ocieplamy po założeniu balustrad, jeżeli o chodzi o balkon, będzie z przodu od sypialni, dla mnie tylko i wyłącznie balkon ma funkcję ozdobną (nie jest duży,a bez niego tak jakoś łyso by było), zlikwidowaliśmy 2 balkony boczne, które były w projekcie Edytowane 21 Marca 2012 przez khb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.03.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 No właśnie;) Ty nie masz uzasadnienia dla balkonu, a też pytają dlaczego go nie będzie - ludzie wszystko dopasowują do swoich potrzeb i ciężko im pojąć, ze ktoś ma inaczej;) Tak to już z ludźmi jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts