Baru 20.02.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 A co to znaczy "dosyć drogie psy"? Oświećcie mnie, o jakie pieniądze chodzi, W okolicach 2 tys kosztowały goldenki rodowodowe, które sprzedawała moje kumpela, więc mniej więcej na tyle - przynajmniej - musisz się nastawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 20.02.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 a ja mam beagla i też jestem zadowoloma nie jest obronny ani stróżujący ale kochana maskotka pokazałabym zdjęcia ale nie umiem wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.02.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Agduś - berneńczyki kosztują tak od 1,5 - 3 tys zł. Hovki i leosie w tych samych granicach. Zawsze troszkę taniej możesz kupić w hodowli psa niewystawowego (chodzi mi o berny) czyli kolorystycznie nie pasującego do wzorca - przeważnie takie psiaki mają więcej lub mniej bieli w swoim umaszczeniu niż powinny mieć. A takiego psiaka już nie można wystawiać ale masz zawsze pewność, że taki psiak jest po zdrowych rodzicach i ma dobrą psychikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.02.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 No to kupię sobie skarbonkę i zaczynam oszczędzać na psiaka. Akurat na wiosnę mam zamiar przejść do czynów. Szczeniak pojawi się u nas jeszcze przed przeprowadzką, żeby zdążył zasikać stare wykładziny i nauczyć się czystości zanim zamieszkamy na nowych podłogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.02.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Agduś - jak chcesz szczeniaczka na wiosnę to już zacznij rozglądać się po hodowalch i od razu zarezerwuj sobie szczeniaczka z pierwszeństwem wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 22.02.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 A ja i tak mam z głowy. Nieważne jaka rasa mi się podoba i jaką chciałabym miec i tak od zawsze mam w domu znalezione na ulicy kundle, których już nikt nie chce! Więc nie mam złudzeń, że w naszym nowym domu też się jakiś przybłąka, którego nie sposób będzie wyrzucić. Taka już moja karma życiowa (nie mylić z karmą suchą) Honoratko, to samo jest u nas, co z tego, ze marzylismy o goldenach i itp.... mamy 2 piekne wielorasowce i tak juz bedzie bo zawsze sie na wsi jakis przyplata i wez tu takiego zignoruj jak te bezdomne zawsze maja takie piekne oczy ...... dobrze, ze dom mamy taki o jakim marzylismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 22.02.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Zbieraliśmy się prawie 2 lata i w końcu mamy . To maleństwo w środku od przedwczoraj jest nasze. Hovawart (niemiecka rasa stróżująco-obronna), choć w międzyczasie już, już miał być Berneńczyk. Nasza sunia będzie podobnej wielkosci jak mamusia (z prawej) a maść będzie miała po tatusiu (z lewej). http://www.enter.net.pl/www/phantom/mix/etnai.jpg te psy to marzenie ech zeby takie bezdomniaki "sulały" sie po mojej wsi .... ckwadrat, wspanialy wybor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blues 23.02.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Agduś - jak chcesz szczeniaczka na wiosnę to już zacznij rozglądać się po hodowalch i od razu zarezerwuj sobie szczeniaczka z pierwszeństwem wyboru. My sobie, jako przystawka do nieistniejącego jeszcze domu, sprawiliśmy cudownego setera irlandzkiego Gordona. Piesek jest wspaniały, po świetnych rodzicach (inter- i multi-championy). Temperament ma niesamowity, biegać potrafi do upadłego. Nie jest to jednak pies stróżujący, w żadnym razie, to nie jest jego natura. Nadaje się jednak idealnie dla kogoś kto ma domek na wsi, siedlisko, dużo lasów wokół - Po prostu musi się wyhasać... Dla chętnych - do pooglądania trochę zdjęć Jeżeli ktoś jest chętny to chodowcy pozostały ostatnie szczeniaczki. Jakby co - proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_30 03.03.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Zalezy czego oczekujesz od psa. Husky zdecydowanie nie nadaje się na psa pilnująco-stróżującego. On prawie nie szczeka i nie ma poczucia potrzeby obrony własnego terytorium. Owczarek jest uniwersalny i bardzo łatwy to ułożenia. Sam ma owczarka, jets po szkoleniu na PT i PO1+stróżowanie, ma 80cm w kłebie i nie musi udowadniać że potrafi nas obronić, sam wygląd budzi respekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 04.03.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Po trzech miesiącach jest już chyba w porządku, teraz już ucho jest ok; http://foto.onet.pl/upload/24/10/_424416_n.jpg Nie podawaliśmy żadnych leków ale pies dostawał dużo galaretek z kości, z kurzych rapek itp. Jaka zarąbista suka !!! Gratulacje Thalex....niech się Wam fajnie układa....śliczności masz w domu A ja tez się pochwalę - od dwóch tygodni mam swojego , wyczekanego rok...wilczaka czechosłowackiego ( wbrew pozorom nazw jest bez błędu ) A cudak wygląda tak: http://foto.onet.pl/upload/0/19/_434378_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 04.03.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 sliczny wilczek Napisz cos wiecej o tej rasie i o swoim piesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blues 05.03.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 A ja tez się pochwalę - od dwóch tygodni mam swojego , wyczekanego rok...wilczaka czechosłowackiego ( wbrew pozorom nazw jest bez błędu ) A wiesz, że to potężnie problematyczna rasa? Kiedyś spotkaliśmy chodowcę tych psów to mówił niestworzone rzeczy. Na przykład - nie ma mowy o zamknięciu psa w domu. One mają tak rozwiniętą potrzebę wolności i przestrzeni, że w domu mogą być z właścicielami, ale nigdy same. Pies wyjmował gwoździe z ramy okiennej, żeby wyjść na zewnątrz. Jak nie dał rady to... pazurami rozszarpał całe okno.... Wybierał się na wielogodzinne wycieczki po miejscowości, ot tak, żeby sobie pozwiedzać.... Tresura ich jest bardzo problematyczna... Aha - to nie jest jeden przypadek, ale po prostu cecha wynikająca właśnie z krzyżowania z wilkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drbudzik 06.03.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 A my mamy 14-letnia jamnice-nie polecam jesli sa male dzieci,bo to sprytne ale niedobre psy.Chyba ze tylko ta moja ? No i drugi pies-chart afganski.Super rasa,spokoj wodza na twarzy.Jako pies obronny czy stroz nie bardzo,za to ugodowy i w sumie dosc leniwy -w domu.Na podworku biega jak szalony,poluje na wszystko co ucieka.Jak nie ucieka to nie poluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.03.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 ="Mwanamke A ja tez się pochwalę - od dwóch tygodni mam swojego , wyczekanego rok...wilczaka czechosłowackiego ( wbrew pozorom nazw jest bez błędu ) boże, jakie śliczności kochane auuuuuuu. przed kupnem rolfa też się zastanawialiśmy nad wilczakiem, ale opis rasy nas przeraził - było napisane, że kilka km dziennie trzeba psa wybiegać. ale cudny, pisz jak się chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.03.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Mwanamke - cudnego masz maluszka Prosimy o jak najczęstsze informacje z jego rozwoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 08.03.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 WitamNo to i ja sie pochwalę: http://www.hovawart-ruede.de/estilosII/index.htm przedostanie zdjecie na pufie to moja 5 miesieczna hov-cia Rafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 08.03.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam No to i ja sie pochwalę: http://www.hovawart-ruede.de/estilosII/index.htm przedostanie zdjecie na pufie to moja 5 miesieczna hov-cia Rafia. Piekna ta Twoja sunia! Czy sa moze na forum jacys zwolennicy Dobermanow.Ja uwielbiam ta rase,sama mam w domu piekna dobermanke i kocham ja strasznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 09.03.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A wiesz, że to potężnie problematyczna rasa?... Heh! W psach siedzę już parę lat, na wilczaka czekałam prawie rok i wierz mi, że nie bylo to bezczynne oczekiwanie;) Pojechaliśmy nawet do Czech na obóz szkoleniowy wilczaków aby z bliska dowiedzieć się "czym to się je".poza tym miałam stały kontakt z najlepszymi hodowcami w Polsce i naprawdę nie spodziewam się wielu niespodzianek Choć widzę, że masa pracy przed nami.. Kiedyś spotkaliśmy chodowcę tych psów to mówił niestworzone rzeczy. Na przykład - nie ma mowy o zamknięciu psa w domu. One mają tak rozwiniętą potrzebę wolności i przestrzeni, że w domu mogą być z właścicielami, ale nigdy same. Pies wyjmował gwoździe z ramy okiennej, żeby wyjść na zewnątrz. Jak nie dał rady to... pazurami rozszarpał całe okno.... Wybierał się na wielogodzinne wycieczki po miejscowości, ot tak, żeby sobie pozwiedzać...... Hodowcę czy właścicieli pewnej suczki? Bo ja znam te opowieści Ale zadaję im kłam, mój szczeniak juz zostaje sam, już się uczy intensywnie i zapewniam, że będzie normalnym psem, jakich znam kilka...one zachwyciły mnie nie tylko swoja urodą Tresura ich jest bardzo problematyczna... Aha - to nie jest jeden przypadek, ale po prostu cecha wynikająca właśnie z krzyżowania z wilkiem... Nieprawda Wymagają po prostu trochę wiedzy i chęci do pracy.... Jest parę osób w Polsce, które pokazują, że te psy na równi z innymi mogą z powodzeniem startować w zawodach agility, obedience, PT, IPO...bądź co bądź to jest rasa UŻYTKOWA, stworzona przez czechosłowackie wojsko DO PRACY A propos - film "Wiedźmin", mnóstwo teledysków...widzicie tam właśnie czechosłowackie wilczaki, choć myslicie że to wilki Najnowsza produkcja: teledysk "Wilków" "Słońce pokonał cień"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blues 09.03.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Kiedyś spotkaliśmy chodowcę tych psów to mówił niestworzone rzeczy. Na przykład - nie ma mowy o zamknięciu psa w domu. One mają tak rozwiniętą potrzebę wolności i przestrzeni, że w domu mogą być z właścicielami, ale nigdy same. Pies wyjmował gwoździe z ramy okiennej, żeby wyjść na zewnątrz. Jak nie dał rady to... pazurami rozszarpał całe okno.... Wybierał się na wielogodzinne wycieczki po miejscowości, ot tak, żeby sobie pozwiedzać...... Hodowcę czy właścicieli pewnej suczki? Bo ja znam te opowieści Chodowca, nie właściciel. Ale zadaję im kłam, mój szczeniak juz zostaje sam, już się uczy intensywnie i zapewniam, że będzie normalnym psem, jakich znam kilka...one zachwyciły mnie nie tylko swoja urodą To naprawdę mnie pocieszyłaś, bo niestety, prawda jest taka, że ludzie bardzo rzadko decydują się na konkretną rasę ze świadomością jego charakteru... Prosty przykład - york-i. Piękne pieski, mnóstwo ludzi je bierze, bo takie piękne i takie fajne i takie zabaweczki... a potem jest wielka konsternacja, jak z tego malucha wychodzi terier, czyli krewniak pit-bulla... Tresura ich jest bardzo problematyczna... Aha - to nie jest jeden przypadek, ale po prostu cecha wynikająca właśnie z krzyżowania z wilkiem... Nieprawda Wymagają po prostu trochę wiedzy i chęci do pracy.... Jest parę osób w Polsce, które pokazują, że te psy na równi z innymi mogą z powodzeniem startować w zawodach agility, obedience, PT, IPO...bądź co bądź to jest rasa UŻYTKOWA, stworzona przez czechosłowackie wojsko DO PRACY Ależ ja wiem, że to rasa pracująca, jednak z pewnymi naleciałościami, wynikającymi z takiego a nie innego pochodzenia. Zresztą - wilki też da się wyszkolić - chodzi tylko o wyłącznie o to jaki nakład pracy jest potrzebny. W wypadku tej rasy jest on naprawdę duży. Możliwe, że wy macie dobrą rękę, psy są z dobrych linii chodowlanych (to ma potężne znaczenie) albo też po prostu macie dobry egzemplarz... albo dużo cierpliwości i konsekwecji Mi się te psy wybitnie podobają, ale sam się nie zdecyduję nigdy - wystarczy, że mój seterek zaczął mi wczoraj ściany gryźć (podałem mu dzisiaj wapno, żeby przestał ) Dobra - koniec, bo się rozgadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.03.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Mwanamke - masz może nowe zdjątka Twojego maleństwa? Bardzo chętnie je obejrzymy A jak ma na imię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts