kalumet 06.04.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 siedzę teraz nad kosztorysem do bankujest w nim opcja przyłącza technjaki wychodzi średni koszt tych przyłączy?woda jest max 10mprąd około 12mgaz około 15m i prawdopodobnie przekop pod drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwiaks 07.04.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 prąd i gaz może być zryczałtowany, tzn nie ważne czy masz 2 metry czy 15 metrów płacisz tą samą kwotę. U mnie wychodzi ok. 1,8 za przyłącze. Wodę możesz policzyć za 100 zł/metr i powinno być dobrze. Jeżeli do tego dochodzą projekty to ok. 500-700 za projekt jednego przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 07.04.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 w gazowni mi powiedzieli, ze do 15m jest około 1800będą musieli przebijać się pod drogą ale to jest bez znaczeniaod granicy do domu trzeba liczyć około 100-150 zł za mbwoda to koszt około 70 zł mbidzie mi przez działkę więc wyjdzie mało metrówale ciężko było się dowiedzieć ile to mniej więcej kosztujekażdy chciał najpierw zobaczyć projekt, jakie rury itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 08.04.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witaj Kalumet koszt przyłącza prądu jest uzależniony od mocy, którą potrzebujesz i długości przyłącza. W moim przypadku będzie to kwota prawie 2500 zł netto za 18 kW bez dopłaty za długość (poniżej 200 m). Jeśli chodzi o wodę, to mnie podłączenie o długości 80 mb będzie kosztowało (robocizna z materiałem) 5000 zł. Gazu nie będę podłączał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts