zuznka 16.05.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 na małą moc nie pomogę ale przywitać się przyszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.05.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Moni - a nie macie jakiegoś sąsiada w okolicy z przyłączem? Mi tynkarze zabili ćwieka ostatnio, bo powiedzieli że potrzebują siłę do agregatu, a u nas nie ma, ani żaden sąsiad w okolicy nie ma Ot takie uroki budowania się na działce, na której są dostępne wszystkie media potrzebne do 'budowy', a robi się tylko docelowe przyłącza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2011 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Cześć zuz@! Fajnie że jesteś Już myślałam że wrócisz rozpakowana Salik, no nie mamy właśnie Siłę mamy, bo mamy budowlane warunki, ale czegoś*tam mamy za mało, a ten putzmaister czy jak mu tam to jakiś godzilla jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.05.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Jak to dobrze mieć wszelkie dostępne rodzaje prądu obok budowy...Nic nie poradzę, bo na prądzie się nie znam, ale nie pocieszę, bo słyszałam, że ludzie z uwagi na brak siły w ogóle musieli z tynków maszynowych zrezygnować.... chyba te ich maszyny na zwykły prąd nie chodzą żadną mocą...Nie wiem czy nie tak samo jest z agregatem do posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.05.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No i sprawa się rypła Dziś panowie tynkarze wkroczyli ze sprzętem na budowę, zagruntowali pięknie ściany, chcieli sprawdzić maszynę i d.... Mamy za małą moc w rbtce i ją wywala :bash: Jakieś pomysły, rady? zobacz jaką masz przydzieloną moc w warunkach przyłączeniowych i dzwoń do STOEN'u aby je zwiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 kurcze nie wiem za bardzo o co chodzi z tym prądem, ja mam budowlany i tynkarze poprosili o coś tam i elektryk im to zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.05.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 kurcze nie wiem za bardzo o co chodzi z tym prądem, ja mam budowlany i tynkarze poprosili o coś tam i elektryk im to zrobił ja też miałam budowlany na erbetce i nie było żadnych problemów z prądem dla tynkarzy i wylewkarzy. Monika, a może spytaj się elektryka, który robił ci przyłącze budowlane co się dzieje i jak rozwiązać ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Dokładnie tak jak napisała Lidka. Musisz mieć większą moc. Ja w umowie z tynkarzami miałam to zaznaczone i musiałam zmienić aneksem umowę z ZE i zwiększyć z 17A na 25A (jak dobrze pamiętam). Aneks do umowy od ręki. We własnym zakresie wymieniliśmy bezpiecznik i zgłosiliśmy to do ZE i oni przyjechali i założyli nową plombę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Jak ampery to natężenie prądu jest za słabe, a nie moc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Jak ampery to natężenie prądu jest za słabe, a nie moc:) A może to nie jest moja mocna strona. Wiem tylko, że zmieniałam umowę z ZE i płacę to teraz dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.05.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 To już doczytałam jak to mam w umowie:- moc umowna wynosi 17kW- energia elektryczna będzie przy zabezpieczeniach zalicznikowych głównych 25A (a przed zmianą miałam 10A)Także pewnie nie pozostaje Ci nic innego jak zmienić aneksem umowę.Chyba, że masz bardzo życzliwego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 na pewno masz za male zabezpieczenie i wywala, musisz zwiekszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.05.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Cześć dziewczyny .... i chłopaku Dzięki za rady Wczoraj byłam już tak zrypana (dosłownie, bo inaczej się tego nazwać nie da), że nawet nie miałam siły opisywać co i jak. Markoto, wiedźmo (w dobrym tego słowa znaczeniu) - masz rację. Takoż było - moc OK, tylko zabezpieczenie za małe. Dobrze, że akurat był nasz wspaniały elektryk, miał dokonać ostatnich poprawek przed samymi tynkami. Zadzialał i maszyna śmiga Swoją drogą, nie rozumiem. Bierzesz budowlaną taryfę, płacisz jak za zboże i jeszcze Cie ograniczają. Że niby jak masz zrobić tynki, jak nie możesz ??? BetaGreta, nie mieliśmy na to czasu, żeby o coś tam do naszego wspaniałomyślnego powolnego RWE występować. Zabezpieczenie zwiększone, mocy nie przekraczamy, także jest OK Najważniejsze że się posuwa A dziś mam dobry humor, to sobie piwko otworzyłam Dlaczego dobry? Ano dlatego, że glazurnik nie z powołania wyrywający się na dzisiejsze spotkanie w ostateczności nie dojechał. Mimo że dzwonił z drogi, by upewnić się czy będę ... potem już nie odbierał tel Dlaczego mnie to cieszy? Ano dlatego,*że drugi glazurnik, polecony (swoj drogą, Lidzia, pozdro i dzięki za namiar!), który zbył mnie odległym dostępnym terminem, zadzwonił dziś, że klient nie dostał kredytu na dalsze prace Mówiłam kiedyś że nie lubię polskich banków ? No to zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.05.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 No i same mile wiadomosci od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Monia, super, że sprawa z prądem się rozwiązała i panowie zaczęli "plucie" na ściany Cieszę się również, że mogłam pomóc z glazurnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.05.2011 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Od razu człowiek łapie energię do dalszego działania Tylko te tynki ... jaka to okropnie brudna robota. Dom wygląda jak rudera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.05.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Od razu człowiek łapie energię do dalszego działania Tylko te tynki ... jaka to okropnie brudna robota. Dom wygląda jak rudera jeszcze tylko momencik i koniec i będzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.05.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 jeszcze tylko momencik i koniec i będzie fajnie Dzisiaj ciężko jest mi w to uwierzyć Ten kto tego nie przeżył nie wie o co chodzi. Wcześniej nie byłam świadoma, że to aż tak! Mam wrażenie, że ktoś mi psuje dom Chyba powinnam się tam przestać pojawiać. Podobno za 10 dni ma być koniec. Może jakiś urlopik od budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.05.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ale za to jak skończą, to zobaczysz zupełnie nowy domek - prawie jak pomalowany będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.05.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Przypilnuj żeby po sobie posprzątali, ja też byłam przerażona bałaganem tynkowym, ale ekipa zostawiła dom prawie wylizany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts