Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Witaj Magda i rozgość się :yes:

Pogaduchy to specjalność tego wątku :lol:

Dziękuję. Ale i ja w avatarze widzę śliczną nie tylko małą ale i mamę ;)

Wstałam dziś jak same widzicie, tuż*po kurach :p, budzik przestawiałam dokładnie 6 razy ;) muszę oblecieć lotnisko i wrócić na budowę przyjąć towar. Tym razem nasze podłogi :yes:

Mają teraz leżeć min 2 tygodnie. Zastanawiam się gdzie ulukują chłopaki wszystkie swoje szpargały, które zajmują całe pokoje

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Dziękuję. Ale i ja w avatarze widzę śliczną nie tylko małą ale i mamę ;)

No że mamusia śliczna, to nie wątpię:D Ale na avatarze niewiele widać... za to udało mi sie wczoraj obejrzeć filmik pt. "Groźna mina" i po tym krótkim nagraniu twoja córcia zawładnęła moim sercem:lol2: Obłędna po prostu:no:

monika996 - nam też wszyscy mówili że drewno przed układaniem musi kilka tygodni leżeć w domu.

Monsanbia - co w końcu wzięłaś na podłogę?

I jakiego producenta?

Właśnie - skorzystam z okazji i podpytam czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z producentem drewna Dąbex?

O Baltic Wood słyszałem, ale Dąbex mi się jakoś do tej pory nie przewinął przez palce...

Boże dziewczyny jak wy możecie tak siedziec do poźna. Ja już o 21 patrze na zegarek czy może juz wskoczyć do wyrka. No ale kilka pobudek w nocy + wstawanko po 6 robi swoje.

Dopiero przy południowej kawce mogę nadrobić zaległości.

Fajnie, ze wasi męzowi tacy romantyczni. Mój nie dość, że strasznie praktyczny to u niego romantyzmu za grosz. Oświadczyny zupełnie zwyczajne ( u niego w domu zrobił kolację) a jak tak czytam te wsze to aż mi dech zapiera.

tofeenastrój taki odświętny, ze aż głupio z dzieciakami wyskakiwać:)

Czeeeeeeeeść ... słuchajcie, chyba pierwszy raz tak się zmachałam w czasie naszej budowy :sick:

Przywieźli te parkiety, ja sama z dzieckiem, mąż*miał lecieć, ale oczywiście koczował na lotnisku i spokojnie mógłby mi pomóc.

Okazało się, że tych wszystkich desek jest w cholerę dużo. Jak mi ktokolwiek powie, że mam mały dom to jak przyłożę ...

2 bite godziny nosiłam te pudła i paczki (do tego jeszcze jakieś 300 litrów chemii), a facet idiota, zamiast mi palety pod dom podwieźć, to zostawił przy bramie. Musiałam pokonać długość domu i jeszcze dwie takie na zewnątrz. Z 5 km na bank zrobiłam. Wrrrr. Nie czuję rąk :(

Mój jesion bielony jest jakiś*taki ... niefajny. Wygląda na żółtawy, jak sosna. Ten efilo, który pamiętam ze zdjęć sprawiał inne wrażenie. Muszę ją podpytać.

A jak pokazywałam babce w vipie, że bardziej mi się*podoba jesion bielony jawor parkiet, to powiedziała, że to to samo tylko jawor nowy, a finish leży u nich już*kilka lat. Pojadę tam ze swoimi nowymi klepkami i porównam. Myślicie, że jest szansa na wymianę??? :lol2:

Zaraz wstawię zdjęcia, tylko wymyślę coś z fotosikiem, bo mi się*limit wyczerpał

Salik - my braliśmy podłogi w Vip Parkiecie. Dąb dechy lite, palisander deski i finishparkietu dwuwarstwówkę jesion bielony

Madzia Moni chodziło chyba o Twój avatar:D:lol2:

Dziewczyny, padłam :lol2:

Oczywiście, że chodziło mi o zdjęcie Magdy :lol:

Monika Musi leżakować, bo tak mamy w umowie. Tak jak napisałam wyżej, część to lite deski (dąb i palisander)

To z tym dziś tak zaciekle walczyłam.

Dało mi się drewienko we znaki, oj tak. Jest i kilka siniaków na przedramionach, od dźwigania dwumetrowych paczek na dystansie kilkudziesięciu metrów :popcorn:

http://images37.fotosik.pl/1090/96dcd6134b1e184emed.jpg

Nasze dębowe deski

http://images40.fotosik.pl/1118/9c590a800a8d7006med.jpg

Mój ukochany palisander. Chyba resztę życia spędzę w sypialni :lol:

http://images50.fotosik.pl/1137/e2967cd8a660af45med.jpg

No i dziecięco-gabinetowy jesion bielony. Wygłądający jakby bielony nie był :roll:

http://images38.fotosik.pl/1117/6f41d9788739b30amed.jpg

No to był wyczyn. Ja raczej mocna babka jestem, różne rzeczy w życiu dźwigałam, ale tym razem zmachałam się ponad własne siły

Coś mi się dobrego na wieczorek należy :lol:

Jesion jest już wykończony, dąb też, tylko palisander trzeba wycyklinować*i polakierować :yes:

Bardzo długo się wahałam czy robić jasną czy ciemną podłogę. Stanęło na ciemniejszej

Ja co prawda nie mogę się równać z wyczynem monsanbii bo przerzucić tyle drewna, to nie lada sztuka (dla faceta, nie mówiąc o kobiecie), ale też dzisiaj odkryłem że 57 rolek wełny trochę waży, szczególnie jak je trzeba przenieść przez pół podwórka :)

To co dzisiaj pijemy? :)

Ja mam ochotę na jakieś białe półwytrawne, ale może się zadowolę Bacardi :)

Monia, a dlaczego ty sama musiałaś nosić to drewno do domu ? :jawdrop: Do mnie jak panowie przywieźli drewno, to sami je wnieśli do domu, a ja tylko sprawdziłam, czy się ilość paczek z zamówieniem zgadza. Jesteś bardzo dzielna z tym noszeniem - jeśli cię mogę pocieszyć, to u mnie było więcej paczek :lol2:

salik, wiem, że forumowa Mysza ma warstwowy dąb z Dąbexu i z tego co wiem, to jest z niego zadowolona

Salik, wełnę nosiłam na strych, także też wiem co w trawie piszczy :yes: ale to drewno ... boszszsz. Następnym razem każę jednak pociągnąć parkiety pod schody wejściowe :lol2:

Ja wina tylko wytrawne (chyba że Choya) ale dziś i półwytrawnym ziiiimnym bym nie pogardziła :yes:

Pasie, to już druga propozycja wpadania na picie w tym tygodniu. Że też*się to nie przytrafiło przed dzieckiem ;)

Monia, a dlaczego ty sama musiałaś nosić to drewno do domu ? :jawdrop: Do mnie jak panowie przywieźli drewno, to sami je wnieśli do domu, a ja tylko sprawdziłam, czy się ilość paczek z zamówieniem zgadza. Jesteś bardzo dzielna z tym noszeniem - jeśli cię mogę pocieszyć, to u mnie było więcej paczek :lol2:

A bo u Ciebie więcej metrów drewna i na holu na górze jeszcze, u mnie w sumie TYLKO 93m2 z jakimś zapasem.

A pan mi nie wnosił, bo yyyy, no miałam tylko transport, bez wniesienia. Ciekawe ile kosztuje wniesienie, bo może się okaże, że nawet na porządne winko nie zarobiłam :lol2: